Képgalériák

Urunk megjelenése (Vízkereszt)

Urunk megjelenése (Vízkereszt)

+31 fénykép

A katolikus egyház január 6-án ünnepli vízkeresztet, Jézus Krisztus megjelenésének ünnepét. A kereszténységben a 4. század elején vált vízkereszt napja liturgikus. Először keleten, majd nyugaton. Három eseményre emlékeztet az ünnep: a napkeleti bölcsek imádására, Jézus megkeresztelkedésére a Jordánban és Jézus első csodájára a kánai menyegzőn.Boldog Brenner János emléknapja

Boldog Brenner János emléknapja

+12 fénykép

December 15. Boldog Brenner János vértanú emléknapja. A Szent Imre templomban a 18.00 órakor ünnepi szentmisében Finta József csepregi plébános úr mutatta be, aki a vértanú testvérének, Brenner László répcevisi plébánosnak gyermekkori tanítványa volt. Sokat buzgólkodik azon, hogy szellemi hagyatékát könyvek formájában közreadja A szentmise végén áldást adtunk Boldog Brenner János ereklyéjével.


2021. Advent 2. vasárnapja

2021. Advent 2. vasárnapja

+47 fénykép

A második gyertya is ég az adventi koszorún. Magunkba nézve vizsgáljuk meg, mik azok az akadályok és hiányosságok, amelyek megnehezítik a közeledésünket Istenhez. "A völgyeket töltsétek fel, a hegyeket, halmokat hordjátok el. Ami görbe, legyen egyenessé, a göröngyös változzék sima úttá, és minden ember meglátja az Isten üdvösségét."


Admissio a Győri Székesegyházban

Admissio a Győri Székesegyházban

+7 fénykép

2021. november 20-án a győri Nagyboldogasszony székesegyházban Hencz Márton ötödéves papnövendékünk admisszióban részesül. Így befogadást nyert a szent rendet felvevő jelöltek közé. Az admisszióban részesülők a megyéspüspök kérdéseire válaszolva kijelentik, hogy fel akarnak készülni a diakónusi szolgálatra. Imádkozzunk továbbra is a papnövendékekért és a papi és szerzetesi hivatásokért!  


2021.11.14. - Évközi 33. vasárnap

2021.11.14. - Évközi 33. vasárnap

+30 fénykép

A szentmisén azokról a magyar szentekről emlékeztünk meg, akiket az elmúlt napoban ünnepelhettünk. Legyen az ő életük mindig követendő példa számunkra! Árpádházi Szent Erzsébet, Szent Imre, Szent Márton és minden magyar szentek könyörögjetek érettünk!


Szent Imre búcsú

Szent Imre búcsú

+54 fénykép

November 7-én (vasárnap) 9.00 órakor az ünnepi szentmisét Tamási József c. apát, a Bonum TV programigazgatója mutatta be. A szentmise után a templom előtti téren - a járványügyi helyzet miatt - egy pohár forró italt kínáltunk a Kedves Híveknek.
Szent Imre napja

Szent Imre napja

+24 fénykép

November 5-én a város papságával és a Családos Szentmise Közösséggével ünnepeltük a szentmisét, melynek főcelebránsa Horváth Gábor becsehelyi plébános úr volt.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.