Hencz Márton akolitus-avatása

2021. február 13-án a győri Nagyboldogasszony-Székesegyházban bemutatott szentmise keretében Hencz Márton papnövendékünk akolitus lett.

Az "akolüthosz" szó szerint nyomon követőt jelent, a papot és a diakónust követi, és segíti a liturgiában. Az akolitus az Oltáriszentség rendkívüli kiszolgáltatója (a rendes kiszolgáltató a püspök, pap és a diakónus): azaz, akkor áldoztat , ha az áldozók nagy száma indokolttá teszi. Áldoztatja a betegeket is. Kiteheti az Oltáriszentséget imádásra (szentségi áldást nem adhat). A szentmisén a kelyhet és paténát előkészíti, áldozás után purifikál (megtisztítja a szent edényeket az Oltáriszentség maradékától és a maradékot magához veszi).

További képek a KÉPGALÉRIÁBAN.

További hírek

A Plébániai Tanácsadó Testület keresztútja

A Plébániai Tanácsadó Testület keresztútja

Nagyböjt második péntekén Plébániánk Tanácsadó Testülete végezte a keresztutat. Emlékezzünk minden nagyböjti pénteken közösen Jézus szenvedésére és kereszthalálára!

 


Gyónási lehetőség

Gyónási lehetőség

Február 27-én, szombaton 15-17 óráig

a Szent Imre Plébánia közösségi termeiben
szeretettel várjuk a húsvéti szentgyónásukat
elvégezni vágyó megtérőket!


Egyházi megnyilatkozások a COVID-19 vakcinákkal kapcsolatban

Egyházi megnyilatkozások a COVID-19 vakcinákkal kapcsolatban

Az elmúlt hetekben egyházunkban több megnyilatkozás, cikk, beszélgetés jelent meg a koronavírus elleni védőoltás kérdéskörében. Összeállításunkkal szeretnénk segíteni mindazoknak, akik a katolikus hit és erkölcs fényénél szeretnék látni a felelsségteljes magatartás mikéntjét.


© Szent Imre Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.