Évközi 5. vasárnap

A mai evangéliumi szakasz talán legérdekesebb mozzanata, amikor rátalálnak a tanítványok a kora hajnal óta egyedül imádkozó Jézusra, és közlik vele: "Téged keres mindenki", és ő ezt feleli: "menjünk el máshová, a szomszédos helységekbe, hogy ott is hirdessem az evangéliumot, hiszen ezért jöttem". Első hallásra akár tűnhet úgy is, hogy ott akarja hagyni őket. Elképzelhető, hogy a mai ember gondolatai között még azt is megtalálhatjuk: "Biztosan megsértődött valamin". A Úr Jézus nem ilyen: ő mindnyájunkra figyel, minden feléje kinyújtott kéz fontos neki. A mi kezünk hová, ki, vagy mi felé nyúl?

1. Hálásan köszönjük a Kedves Híveknek, hogy a Brenner János Hittudományi Főiskola Hallgatói Önkormányzatának munkáját támogatták úgy, hogy az „Utca” c. folyóiratokért összesen 138 450 Ft adományt adtak. Isten fizesse meg jóságukat bőkezűen!

2. Február 11-én (csütörtök) a Betegek Világnapján az esti szentmisét a betegekért és a mellettük álló segítőkért ajánljuk fel, a szentmise után a Regnum Marianum Közösség soproni vezetői szentségimádást vezetnek a betegekért és a járvány megszűnéséért. Szeretettel várjuk a Kedves Híveket!

3. Február 13-án (szombat) délelőtt 10.00 órakor a győri Nagyboldogasszony-Székesegyházban a papnövendékek különböző avatásokban részesülnek, Hencz Márton papnövendékünk akolitus lesz. Szeretettel buzdítjuk a Kedves Híveket, hogy imádkozzanak papi és szerzetesi hivatásokért, valamint a szolgálatban élő papságért!

4. Szombaton 15.00 órakor a Szent Imre templom kápolnájában Fatimai imaórára várjuk a Kedves Testvéreket!

5. Tisztelettel kérjük mindazokat, akiknek a plébánia bejáratához szürke beléptető chipjük van, szíveskedjenek minél előbb István atyához elhozni, mert a beléptető rendszer hamarosan modernizálásra kerül.

6. A Szent Imre templom közösségi tereinek takarítására keresünk önkéntest, akinek munkája tetszőleges időpontban heti egy alkalommal nagyjából 1 óra alatt teljesíthető.

—7. A Házasság Hete országos rendezvénysorozathoz kapcsolódóan február 14-én, vasárnap este fél hétkor a Szent György templomban hálaadó szentmisére várják a házaspárokat és a szentségi házasságra készülő jegyespárokat. A szentmise keretében a házassági fogadalmak megújítására is sor kerül.

További hírek

Nagyböjt 2. vasárnapja

Nagyböjt 2. vasárnapja

A Tábor-hegyen Jézus megmutatta isteni dicsőségét, amikor "ruhája olyan ragyogó fehér lett, hogy a földön semmiféle kelmefestő nem képes így a ruhát kifehéríteni" (Mk 9,3). Máté evangélista még azt is említi, hogy a Mester arca is ragyogott. Nem elvakítani akar bennünket, nem az a szándéka, hogy távolítson, vagy félelmetesnek állítsa be magát, hanem bizonyságot tesz arról, hogy az ő dicsőségében - ahova természetesen vár minket, hiszen meghívást kaptunk - fényesség van. A menny a tiszta szeretet és öröm országa, amelynek kapuját feltámadásával nyitotta meg. Célozzuk meg magunknak ezt az irányt!


Nagyböjt 1. vasárnapja

Nagyböjt 1. vasárnapja

Bizonyos szempontból egy éve böjtölünk. Nélkülözzük a normális emberi kapcsolatokat, az utazás, a mozgás, a kultúrálódás, az ünneplés különböző közösségi formáit. Gondolatainkban talán felértékelőnek mindezek, és igyekezni fogunk majd okosan kihasználni a lehetőségeket alkalomadtán. Az idei nagyböjt is más, mint a korábbiak. Attól lesz igazán egyedi, ha tudunk új utakat találni Isten felé, vagy a régieket próbáljuk leporolni. A képen látható ételek láttán gondolom, egyikünk fejében sem a sanyargatottság gondolata ébred. Pedig csak azért került ide, mert nincs benne hús. Attól, hogy jó ideje tart egy visszafogottság, még lehetünk kreatívak vallási életünkben, megélhetjük "lelkünk pusztájában" a megkísértettség mellett az Úr közelségének örömét!


Évközi 6. vasárnap

Évközi 6. vasárnap

"Ha akarod, te meg tudsz tisztítani engem!" - szólítja meg a leprás Jézust a mai evangéliumban. Mennyi mindent rejt ez a "ha akarod". Neked módodban áll. Te képes vagy rá. Te vagy az, aki tudsz rajtam segíteni. Jézus akarja ezt a gyógyulást, még akkor is, ha tudja, hogy a meggyógyított ember örömében nem fogja tudni magában tartani a dolgot. Mindketten vállalják a következményeket: a meggyógyult ember a társadalmi életbe való visszailleszkedést, az Úr pedig a városi nyilvánosságtól való visszavonulást. A Mester küldetésébe ez nem zavart bele, hiszen olvassuk, hogy mindenünnen özönlöttek hozzá az emberek. Amikor mi jót teszünk valakivel, bennünket se zavarjon a környezetünk véleménye, mert nem földi elismerésért, hanem az örök életünk miatt tesszük!


© Szent Imre Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.