Évközi 3. vasárnap

A mai vasárnapon Márk evangéliumából tömören halljuk Jézus tanításának fő irányvonalát: "Betelt az idő, közel van az Isten országa. Térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban." Ezek után arról olvashatunk, hogy a Mester tanítványokat toboroz. A leírásból két testvérpár meghívása, és a követés radikalitása derül ki. Mindenüket otthagyják, így realizálódik életük igazi irányvonala. Ha felismerjük az életünkben az Úr akaratát, jószerével egyértelmű lesz, hogy a nyomába szegődés mit jelent számunkra. Nagy kaland ez, de életre, örök életre szól!

1. A Jézus Szíve templomban a szerdai és pénteki reggeli szentmisékre miseszándékok írathatók az irodában a szabad helyek függvényében. A Szent Imre templomban november és december hónapban vannak még szabad helyek a hétköznap esti szentmisékre.

2. A jövő vasárnap a Brenner János Hittudományi Főiskola “Utca” című jubileumi kiadványát kínálja a Kedves Testvéreknek az újság főszerkesztője, Hencz Márton papnövendékünk. Az érte adott adományokkal a Hallgatói Önkormányzatot támogathatják.

További hírek

Nagyböjt 2. vasárnapja

Nagyböjt 2. vasárnapja

A Tábor-hegyen Jézus megmutatta isteni dicsőségét, amikor "ruhája olyan ragyogó fehér lett, hogy a földön semmiféle kelmefestő nem képes így a ruhát kifehéríteni" (Mk 9,3). Máté evangélista még azt is említi, hogy a Mester arca is ragyogott. Nem elvakítani akar bennünket, nem az a szándéka, hogy távolítson, vagy félelmetesnek állítsa be magát, hanem bizonyságot tesz arról, hogy az ő dicsőségében - ahova természetesen vár minket, hiszen meghívást kaptunk - fényesség van. A menny a tiszta szeretet és öröm országa, amelynek kapuját feltámadásával nyitotta meg. Célozzuk meg magunknak ezt az irányt!


Nagyböjt 1. vasárnapja

Nagyböjt 1. vasárnapja

Bizonyos szempontból egy éve böjtölünk. Nélkülözzük a normális emberi kapcsolatokat, az utazás, a mozgás, a kultúrálódás, az ünneplés különböző közösségi formáit. Gondolatainkban talán felértékelőnek mindezek, és igyekezni fogunk majd okosan kihasználni a lehetőségeket alkalomadtán. Az idei nagyböjt is más, mint a korábbiak. Attól lesz igazán egyedi, ha tudunk új utakat találni Isten felé, vagy a régieket próbáljuk leporolni. A képen látható ételek láttán gondolom, egyikünk fejében sem a sanyargatottság gondolata ébred. Pedig csak azért került ide, mert nincs benne hús. Attól, hogy jó ideje tart egy visszafogottság, még lehetünk kreatívak vallási életünkben, megélhetjük "lelkünk pusztájában" a megkísértettség mellett az Úr közelségének örömét!


Évközi 6. vasárnap

Évközi 6. vasárnap

"Ha akarod, te meg tudsz tisztítani engem!" - szólítja meg a leprás Jézust a mai evangéliumban. Mennyi mindent rejt ez a "ha akarod". Neked módodban áll. Te képes vagy rá. Te vagy az, aki tudsz rajtam segíteni. Jézus akarja ezt a gyógyulást, még akkor is, ha tudja, hogy a meggyógyított ember örömében nem fogja tudni magában tartani a dolgot. Mindketten vállalják a következményeket: a meggyógyult ember a társadalmi életbe való visszailleszkedést, az Úr pedig a városi nyilvánosságtól való visszavonulást. A Mester küldetésébe ez nem zavart bele, hiszen olvassuk, hogy mindenünnen özönlöttek hozzá az emberek. Amikor mi jót teszünk valakivel, bennünket se zavarjon a környezetünk véleménye, mert nem földi elismerésért, hanem az örök életünk miatt tesszük!


© Szent Imre Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.