Advent 2. vasárnapja

Keresztelő János a bűnbánat keresztségét hirdette, mely adventi készületünkben a megtérésre, lelkünk megtisztítására hív bennünket. Ugyanúgy leporolás ez, mint ahogyan a járvány lefejti most a sok külsőséget az adventben. Arra buzdít a próféta, hogy Karácsonyra készülve lelkünkben is nézzünk körül, és tegyünk benne rendet: dobjuk ki a bűnt, töltsük fel a szeretet-tankunkat, hogy egyre inkább magunkon hordozhassuk a születendő Krisztus vonásait!

1. A karitász gyűjtés alkalmával összegyűlt 210 485 Ft adományt hálásan köszönjük az adakozóknak!

2. Nagyon örültünk annak, hogy a járványhelyzet ellenére sokan részt vesznek a Jézus Szíve templomban a rorate szentmiséken. Továbbra is buzdítunk mindenkit hétfőtől péntekig reggel 6.00 órakor a hajnali szentmiséken való részvételre. Gyóntatás továbbra is közvetlenül a hajnali szentmisék után a sekrestye melletti szobában lesz.

3. Kedden, a Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának főünnepén, a Jézus Szíve templom búcsújának napján reggel 6.00 órakor ünnepi szentmisét tartunk, melyre szeretettel várjuk a Kedves Testvéreket. Kedden este a Szent Imre templomban nem lesz szentmise.

4. Szombaton reggel 8.00 órától 17.00 óráig a Szent Imre templom kápolnájában szentségimádást tartunk, melyre szeretettel várjuk szentségőrzők jelentkezését a sekrestyében kitett lapon.

5. Idén is csatlakozunk az “Egymillió csillag a szegényekért” akcióhoz. A jövő hétvégén a szombat esti és a vasárnapi szentmisék után a korábbi évekhez hasonlóan karitász csoportunk önkéntesei gyertyákat kínálnak a Kedves Testvéreknek, melyekért plébániánk karitatív céljait támogató adományokat várunk.

6. Továbbra is kapható a soproni katolikus falinaptár 100 Ft-os áron, valamint plébániánk asztali naptára 650 Ft-os áron a hátsó asztalnál.

7. A járványhelyzetből adódó korlátozások miatt az idei évben nem tudjuk megtartani plébániai segítőink karácsonyi szeretetvendégségét, azonban egy karácsonyi csomaggal idén is szeretnénk köszönetet mondani áldozatos szolgálatukért. Az ő rendszeres és kitartó munkájuk nélkül aligha tudna plébániánk működni. Tisztelettel kérjük a segítőket, hogy aki tud, a héten a plébánia irodájában szíveskedjék átvenni az ajándékot. Annak, aki nem tud bejönni érte, megpróbáljuk eljuttatni a karácsony előtti héten.

További hírek

Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


Húsvétvasárnap

Húsvétvasárnap

Jézus Krisztus feltámadása keresztény életünk legfontosabb eseménye. Igen, a mi életünké is. Örök sorsunk szempontjából kulcsfontosságú, hogy hova juthatunk. Krisztus megváltó kereszthalála és feltámadása a mennyország, az örök üdvösség perspektíváját tárja elénk. Ezért a legfontosasbb esemény számunkra. Ennek tudatában, az atyai házat megcélozva éljünk!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.