Advent 1. vasárnapja

Adventben, az új egyházi év kezdetén halljuk a Szentírásból az ismerősen csengő buzdításokat: virrasszatok, legyetek éberek, egyengessétek az Úr útját! A pandémia úgy tűnik, elveszi a klasszikus advent romantikáját, és csak annyit fogunk kapni belőle, amennyi feltétlenül szükséges. Bőven rakódott ilyesmi az elmúlt évtizedekben a karácsonyváró időszakra, most ezektől megfosztottan szemléljük az adventi koszorú egyszerűségét, éljük át a csendet, amely remélhetőleg az Istennel való találkozás színtere lesz. Kívánom, hogy halljuk meg mindnyájan az Úr hangját!

1. Az adventi időben szeretettel várjuk a Kedves Testvéreket a Jézus Szíve templomban hétfőtől péntekig a reggel 6 órakor bemutatott roráte szentmisékre, melyeket a járványügyi helyzet miatt igyekszünk rövidre fogni, ám mégis méltó karácsonyi készületet jelenthet számunkra. Az idei évben a hajnali szentmisék vezérfonala a csend lesz. A szentmisék után egyelőre nem lesz zsolozsma, karácsonyi szentgyónás elvégzésére a sekrestye melletti szobában közvetlenül a hajnali szentmisék után lesz lehetőség.

2. Szeretettel ajánljuk a Kedves Hívek figyelmébe plébániánk új köntösben megjelent 2021-es asztali naptárát, melyben plébániai életünk és templomaink fotóin túl számos arcot és havi idézetet is találunk. A hátsó asztalról 650 Ft-ért elvihető. Kapható egylapos soproni katolikus falinaptár is 100 Ft-os áron. Plébániai segítőink idén is ajándékba kapják mindkét naptárat.

3. A sekrestyében még néhány darab gregorián CD vásárolható, 1 db 2000 Ft-ért, 2 db 3500 Ft-ért, 3 db 4500 Ft-ért.

4. Szeretettel várják a Kedves Híveket felekezetközi dicsőítésre december 5-én, szombaton 14.00 órától a Domonkos templomba.

További hírek

Évközi 2. vasárnap

Évközi 2. vasárnap

A mai vasárnapra kijelölt evangéliumi részletben láthatjuk, hogy Keresztelő János két tanítványa elkezdi követni Jézust, akik valamilyen ellenállhatatlan vonzást érezhettek, amikor a Keresztelő felkiáltott: "Nézzétek, az Isten Báránya!" Elkezdték követni, megnézték, hogy hol lakik, aznap nála maradtak. Jézus emberi alakja az, ami ezekből a jelenetekből sugárzik. Talán ettől is lettek ennyire kíváncsiak, érdeklődők a tanítványok. Nekünk szegeződik a kérdés: mi tulajdonképpen miért követjük Jézust? Mi az, ami vonz minket felé? Még ha nem is tudunk ezekre a kérdésekre konkrét választ adni, a Mester tőlünk is azt várja, mint az evangéliumban szereplő Andrástól, hogy vezessünk el másokat is Hozzá!


Urunk megkeresztelkedésének ünnepe

Urunk megkeresztelkedésének ünnepe

Az ünnep evangéliumában Márk tollából szűkszavúan értesülünk Jézus megkeresztelkedéséről. Mai, találkozásokra éhes világunkban ha kicsit beleképzeljük magunkat akár az Úr Jézus, akár Keresztelő János, akár a sorban álló, keresztelkedésre váró emberek helyébe, igazi élményt jelenthet számunkra a fizikai közelségen túl a tekintetek találkozása, a szerepek definiálása, a küldetés, identitás alakulása. Kicsoda ez a Jézus? Ki ez a furcsa, radikális János? Miért mennek az emberek, vállalva a sorban állást? Keresztény küldetésünk megtalálása közben nekünk sem árt, ha időnként fel- és körbenézünk...


Karácsony utáni 2. vasárnap

Karácsony utáni 2. vasárnap

"Az Ige testté lett, és közöttünk lakott. Mi pedig láttuk az ô dicsôségét, mely az Atya Egyszülöttjének dicsôsége, telve kegyelemmel és igazsággal." János evangéliumában ez a szakasz a második isteni személy megtestesülésére, földre szállására utal. Gyakran olvassuk ezt a részt a karácsonyi időben. Tegyük fel a kérdést: elégszer olvastuk, hallottuk már? A világtörténelem legnagyobb eseménye a mi életünket is befolyásolja?


© Szent Imre Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.