Évközi 32. vasárnap

A mai evangélium Jézusnak a tíz szűzről szóló példabeszédét állítja elénk, amelyben a vőlegényt öten okosan, lámpásukhoz vitt plusz olajjal várták. A másik öt szűz nem gondolt a tartalékra. Pénzük volt, akár azt is gondolhatták: majd ha kell, veszünk. Manapság, amikor szemléljük a világ helyzetét, a körülöttünk titokzatoskodó fertőzést, amely kedvére válogat, hamar beláthatjuk, hogy az igazi tartalék nem a pénzünk. Vágyakozunk arra, hogy igazi olajunk legyen, olyan, ami ér valamit a készenlét élesedésekor. Urunk, adj nekünk éleslátást, hogy megtaláljuk életünkben a tiszta olajat, amellyel világítva várhatunk Téged!

1. Pénteken este 20.00 órától “Kerülj beljebb! - Újratervezés” címmel ifjúsági dicsőítő imaest keretében szentségimádásra várjuk a Szent Imre templomba a fiatalokat! A járványügyi szabályokat kérjük, hogy mindenki tartsa be. Az imádság a Sopron Média Youtube-csatornáján élőben is követhető lesz. Hálásan köszönjük mindazok munkáját, akik missziós lelkülettel hónapról-hónapra sokat tesznek azért, hogy az Evangélium ebben a formában is tudjon terjedni.

2. Szombaton reggel 8.00 órától 12 órás szentségimádás lesz a Szent Imre templom kápolnájában. Kérjük a közösségeket és a testvéreket, vállaljanak 1-1 óra szentségőrzést. Feliratkozni a sekrestyében lehet.

3. A Gregorián Társaság által kiadott CD lemezekből még néhány darab megvásárolható a sekrestyében: 1 db 2000 Ft-ba, 2 db 3500 Ft-ba, 3 db 4500 Ft-ba kerül.

4. Az idei bérmálási felkészítőre eddig 13 fiatal jelentkezett. A héten várjuk még azok jelentkezését, akik szeretnének 2021-ben plébániánkon bérmálkozni. A felkészüléssel kapcsolatban mindenkit az általa megadott e-mail címen értesíteni fogunk, azonban még némi türelmet kérünk.

5. A 2021-es egylapos soproni katolikus falinaptár készítése folyamatban van, plébániánk saját naptára pedig új köntösben, ezúttal asztali változatban fog megjelenni, remélhetőleg néhány héten belül.

További hírek

Krisztus a Mindenség Királya ünnepe

Krisztus a Mindenség Királya ünnepe

A királyság, mint olyan ma egyáltalán nem szimpatikus az embereknek. Hallatán uralkodásra, "leuralásra", elnyomásra, hatalom-fitogtatásra gondolnak sokan. Jézus Krisztus, a töviskoronás király nem ilyen. Nem akar nyomulni, az életünkre rátelepedni, isteni hatalmát állandóan érvényesíteni. Szelíden várja a hódolatot: találd meg az éhezőben, az úton lévőben, bármyilen szükséget szenvedőben! Az efféle szolgálat pedig az ő királyságában való osztozást jelenti majd.


Évközi 33. vasárnap

Évközi 33. vasárnap

A mai evangéliumban Jézus a talentumokról szóló példabeszéddel tanít bennünket, hogy Istentől mindnyájan kaptunk képességeket, tehetséget valamihez, amelynek kibontakoztatása a földi életutunk feladata. Segítséget is kapunk hozzá, hiszen Ő velünk van a világ végéig. Bár a példabeszédben a számadáskor egyik szolga sem ment üres kézzel, mégis egyértelmű az üzenet: kamatoztassuk mindazt, ami bennünk van!


Mindenszentek ünnepe

Mindenszentek ünnepe

Keleten már 380-ban megemlékeztek minden vértanúról. A nyugati egyház liturgiájába IV. Bonifác pápának köszönhetően került be, aki – miután megkapta a pogány istenek tiszteletére épült római Pantheont – 609. május 13-án Mária és az Összes Vértanúk tiszteletére szentelte fel. III. Gergely pápa (731–741) kiszélesítette az ünneplendők körét: a „Szent Szűznek, minden apostolnak, vértanúnak, hitvallónak és a földkerekségen elhunyt minden tökéletes, igaz embernek” emléknapjává tette mindenszentek ünnepét. IV. Gergely pápa (827–844) döntése értelmében került az ünnep november 1-jére.


© Szent Imre Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.