Évközi 29. vasárnap

Elhangzik a mai evangéliumban a sokat idézett jézusi mondás: "Adjátok meg a császárnak, ami a császáré - Istennek pedig, ami az Istené!" Könnyen lehet, hogy sok mai ember tovább kérdez: hát velem mi lesz? Mi lesz az enyém? Önzővé lett világunk szemléletében teljesen jogos a kérdés. Miért csináljak valamit, ha nem lesz belőle hasznom? Krisztus Urunk tanítása többek között azért is Örömhír, mert minden korban, bármilyen kifordult helyzetben találunk benne eligazítást. Istennek szolgálni, vagyis őt keresni, és megtenni, amit vár tőlünk - ebben természetesen benne vannak a földi élet kötelességei is -, a legfőbb "hasznot", az örök élet boldogságát jelenti számunkra. Hogy velünk mi lesz? Reméljük, hogy ez!

1. Mai persely-adományaikat a missziók támogatására fogjuk továbbítani, valamint buzdítjuk a Kedves Híveket, hogy imáikban emlékezzenek meg azokról, akik a hitterjesztésben dolgoznak.

2. A Szent Imre templom és plébánia búcsúi nagytakarítására október 24-én, szombaton reggel 8.00 órára várunk segítőket. Hálásan köszönjük az udvar takarításában közreműködők munkáját.

3. 2021-re a szentmise-szándékokat október 27-én (keddtől) lehet íratni a plébánia irodájában. Tisztelettel kérünk mindenkit, legyünk tekintettel egymásra a kért szentmisék számát illetően, hogy mindenkinek, aki szentmisét szeretne mondatni, jusson időpont. Azt is szeretnénk kérni, hogy a miseszándékokat gondolják át előre, mert a sok módosítás, kiegészítés kapcsán átláthatatlanná válik az előjegyzési napló, és ezáltal több a hibalehetőség is. Az idei évben is előnyben részesítjük önkéntes segítőinket, akiknek ezúton is köszönjük a szolgálatot!

4. Továbbra is várjuk azok jelentkezését, akik 2021-ben szeretnének a Jézus Szíve és a Szent Imre templomban felolvasói szolgálatot vállalni. Ennek beosztása miatt tisztelettel kérjük, hogy az eddigi felolvasók is jelezzék szándékukat a plébánia irodájában október végéig.

5. A sekrestyében a "Hitvallásunk" című egyházmegyei évkönyv átvehető 1600 Ft-os áron. Mindenki, aki rendelt belőle, a tavalyi évkönyv ajándék példányát is megkapja mellé.

6. A fokozódó járványhelyzet miatt plébániánkon a szentmiséken kívüli állandó programjainkat továbbra sem tartjuk meg, közösségeinket is arra kérjük, hogy újra mérlegeljék összejöveteleik megtartását.

7. Október 25-én, vasárnap a Domonkos templomban a délután 16.00 órai szentmise után Bejczi Tibor domonkos atya előadása lesz “A Trentói Zsinat Eucharisztikus teológiája” címmel, melyre szeretettel várják az érdeklődőket!

8. A Szent Orsolya Iskola rajzpályázatot hirdet a jövőre iskolába készülő kisgyermekeknek. Részletek a kitett plakáton és az iskola honlapján találhatók.

További hírek

Krisztus a Mindenség Királya ünnepe

Krisztus a Mindenség Királya ünnepe

A királyság, mint olyan ma egyáltalán nem szimpatikus az embereknek. Hallatán uralkodásra, "leuralásra", elnyomásra, hatalom-fitogtatásra gondolnak sokan. Jézus Krisztus, a töviskoronás király nem ilyen. Nem akar nyomulni, az életünkre rátelepedni, isteni hatalmát állandóan érvényesíteni. Szelíden várja a hódolatot: találd meg az éhezőben, az úton lévőben, bármyilen szükséget szenvedőben! Az efféle szolgálat pedig az ő királyságában való osztozást jelenti majd.


Évközi 33. vasárnap

Évközi 33. vasárnap

A mai evangéliumban Jézus a talentumokról szóló példabeszéddel tanít bennünket, hogy Istentől mindnyájan kaptunk képességeket, tehetséget valamihez, amelynek kibontakoztatása a földi életutunk feladata. Segítséget is kapunk hozzá, hiszen Ő velünk van a világ végéig. Bár a példabeszédben a számadáskor egyik szolga sem ment üres kézzel, mégis egyértelmű az üzenet: kamatoztassuk mindazt, ami bennünk van!


Évközi 32. vasárnap

Évközi 32. vasárnap

A mai evangélium Jézusnak a tíz szűzről szóló példabeszédét állítja elénk, amelyben a vőlegényt öten okosan, lámpásukhoz vitt plusz olajjal várták. A másik öt szűz nem gondolt a tartalékra. Pénzük volt, akár azt is gondolhatták: majd ha kell, veszünk. Manapság, amikor szemléljük a világ helyzetét, a körülöttünk titokzatoskodó fertőzést, amely kedvére válogat, hamar beláthatjuk, hogy az igazi tartalék nem a pénzünk. Vágyakozunk arra, hogy igazi olajunk legyen, olyan, ami ér valamit a készenlét élesedésekor. Urunk, adj nekünk éleslátást, hogy megtaláljuk életünkben a tiszta olajat, amellyel világítva várhatunk Téged!


© Szent Imre Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.