Évközi 29. vasárnap

Elhangzik a mai evangéliumban a sokat idézett jézusi mondás: "Adjátok meg a császárnak, ami a császáré - Istennek pedig, ami az Istené!" Könnyen lehet, hogy sok mai ember tovább kérdez: hát velem mi lesz? Mi lesz az enyém? Önzővé lett világunk szemléletében teljesen jogos a kérdés. Miért csináljak valamit, ha nem lesz belőle hasznom? Krisztus Urunk tanítása többek között azért is Örömhír, mert minden korban, bármilyen kifordult helyzetben találunk benne eligazítást. Istennek szolgálni, vagyis őt keresni, és megtenni, amit vár tőlünk - ebben természetesen benne vannak a földi élet kötelességei is -, a legfőbb "hasznot", az örök élet boldogságát jelenti számunkra. Hogy velünk mi lesz? Reméljük, hogy ez!

1. Mai persely-adományaikat a missziók támogatására fogjuk továbbítani, valamint buzdítjuk a Kedves Híveket, hogy imáikban emlékezzenek meg azokról, akik a hitterjesztésben dolgoznak.

2. A Szent Imre templom és plébánia búcsúi nagytakarítására október 24-én, szombaton reggel 8.00 órára várunk segítőket. Hálásan köszönjük az udvar takarításában közreműködők munkáját.

3. 2021-re a szentmise-szándékokat október 27-én (keddtől) lehet íratni a plébánia irodájában. Tisztelettel kérünk mindenkit, legyünk tekintettel egymásra a kért szentmisék számát illetően, hogy mindenkinek, aki szentmisét szeretne mondatni, jusson időpont. Azt is szeretnénk kérni, hogy a miseszándékokat gondolják át előre, mert a sok módosítás, kiegészítés kapcsán átláthatatlanná válik az előjegyzési napló, és ezáltal több a hibalehetőség is. Az idei évben is előnyben részesítjük önkéntes segítőinket, akiknek ezúton is köszönjük a szolgálatot!

4. Továbbra is várjuk azok jelentkezését, akik 2021-ben szeretnének a Jézus Szíve és a Szent Imre templomban felolvasói szolgálatot vállalni. Ennek beosztása miatt tisztelettel kérjük, hogy az eddigi felolvasók is jelezzék szándékukat a plébánia irodájában október végéig.

5. A sekrestyében a "Hitvallásunk" című egyházmegyei évkönyv átvehető 1600 Ft-os áron. Mindenki, aki rendelt belőle, a tavalyi évkönyv ajándék példányát is megkapja mellé.

6. A fokozódó járványhelyzet miatt plébániánkon a szentmiséken kívüli állandó programjainkat továbbra sem tartjuk meg, közösségeinket is arra kérjük, hogy újra mérlegeljék összejöveteleik megtartását.

7. Október 25-én, vasárnap a Domonkos templomban a délután 16.00 órai szentmise után Bejczi Tibor domonkos atya előadása lesz “A Trentói Zsinat Eucharisztikus teológiája” címmel, melyre szeretettel várják az érdeklődőket!

8. A Szent Orsolya Iskola rajzpályázatot hirdet a jövőre iskolába készülő kisgyermekeknek. Részletek a kitett plakáton és az iskola honlapján találhatók.

További hírek

Évközi 11. vasárnap

Évközi 11. vasárnap

Az Úr Jézus az Isten országát egy földbe vetett maghoz hasonlítja, amely megérik az aratásra. Életünk, és tulajdonképpen a bennünket körülvevő világ is hasonló ívet rajzol. Mindnyájunk életében ez egy folyamat, melyre Isten meghívott minket. A végső célunk: végigjárva utunkat az Isten országába jutni, elnyerni azt a jutalmat, amelyet Isten ad nekünk. Az "érési" folyamat persze nem egyszerű, engedjük, hogy életünket öntözze az Úr a kegyelmével, neveljen a tanításával, éltessen szentségeivel!


Krisztus Testének és Vérének ünnepe, ÚRNAPJA

Krisztus Testének és Vérének ünnepe, ÚRNAPJA

Ha igazán ismerjük azt, akit meg szeretnénk ajándékozni, valamilyen személyre szabott ajándékkal igyekszünk kedveskedni neki. Megpróbáljuk átgondolni, minek örülne igazán. Úrnapján azt ünnepeljük, hogy az Úr Jézus ismer bennünket, átgondolta, hogy mivel tudna nekünk örömet szerezni. Gondolt arra, hogy ne legyünk egyedül, sose érezzük, hogy erőtlenek vagyunk. Így hát nem mást, mint ÖNMAGÁT adta az Oltáriszentségben. Asztalhoz hív ünnepi lakomára, amelyet csak el kell fogadnunk. Azt üzeni: Gyertek!


Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A feltámadás ötvenedik napján - ahogyan azt az Úr Jézus megígérte a mennybemenetele előtt - kiáradt a Szentlélek az apostolokra. Erő, bátorság töltötte el őket, aminek az lett a következménye, hogy a feltámadás öröme már nem csak egy belső kör egyéni érzése maradt, hanem elindult a misszió: elkezdték hirdetni szerte a világon, hogy Jézus a mi Királyunk, aki feltámadásával megnyitotta a mennyország kapuját. A Szentlélek bennünket is képessé tehet arra, hogy a környezetünkben legyen bátorságunk megvallani, hogy Krisztushoz tartozunk. Nem csupán akkor, amikor kérdeznek.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.