Évközi 28. vasárnap

Az Úr Jézus példabeszédet mond a mennyek országáról. Ezúttal egy esküvői meghíváshoz hasonlítja, melyre a király végül mindenkit, akit csak a szolgái össze tudtak szedni, beterelt a fia menyegzőjére. Egyiküket azonban kitessékelt a lakomáról, mert nem volt úgy öltözve. Felmerül a kérdés: ha valaki az utcáról egyszer csak egy lagziban találja magát, hogy lett volna megfelelő az öltözete? Jézus, a Mester itt arra gondol, hogy igyekezzünk úgy élni, hogy bármikor számot adhassunk az életünkről. Ha a kegyelem állapotában vagyunk, tulajdonképpen bármikor jöhet a "mennyei menyegzőre" szóló meghívó... Heti hirdetéseinket a Tovább gombra kattintva találják.

1. A Péter-fillér gyűjtés alkalmával 234 020 Ft gyűlt össze, hálásan köszönjük adományaikat!

2. A jövő vasárnap országos gyűjtés keretében a missziók javára várjuk a Kedves Hívek adományait!

3. Csütörtökön 16.00-18.00 óra között élelmiszercsomagot osztunk a területünkön élő rászorulóknak. Hálásan köszönjük az adományokat!

4. Szombaton reggel 8.00 órától 12 órás szentségimádás lesz a Szent Imre templom kápolnájában. Kérjük a közösségeket és a testvéreket, vállaljanak 1-1 óra szentségőrzést. Jelentkezni a sekrestyében lehet.

5. Október 17-én, szombaton reggel 8.00 órától a Szent Imre templom udvarának rendbetétele lesz. Szeretettel várunk minden korosztályból segítőket, hogy a novemberi búcsúra széppé tegyük templomunk környezetét!

6. Október 18-án, vasárnap 17.00 órakor csatlakozunk az “Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” című világméretű kezdeményezéshez, ennek megfelelően szeretettel várjuk főként a gyermekeket a közös imádságra.

7. A 2021-es évre miseszándékokat október 27-én (keddtől) lehet íratni az irodában. A szentmisék stóladíja továbbra is 3000 Ft.

8. Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik 2021-ben szeretnének a Jézus Szíve és a Szent Imre templomban felolvasói szolgálatot vállalni. Ennek beosztása miatt tisztelettel kérjük, hogy az eddigi felolvasók is jelezzék szándékukat a plébánia irodájában október végéig.

9. Ma a szentmisék után még meg lehet rendelni a sekrestyékben a "Hitvallásunk" című egyházmegyei évkönyvet, melyet a jövő héttől lehet átvenni 1600 Ft-os áron.

10. Október 18-án, vasárnap 15.00 órakor kerül sor Fertőszentmiklóson az újonnan létesült Házaspárok Útja megáldására. A stációkat egy-egy házaspár imája kíséretében áldja meg Simonics Péter fertőszentmiklósi plébános. Szeretettel várnak minden jelenlegi és leendő házaspárt a fertőszentmiklósi Fénykereszthez!

További hírek

Húsvét 4. vasárnapja

Húsvét 4. vasárnapja

A mai evangéliumi részletben az Úr Jézus jó pásztorként mutatkozik be. Olyan Isten ő, aki vigyáz ránk, ismer minket, vezetni akar. Amikor mindezt halljuk, észrevesszük, hogy nem mindig halljuk a hangját. Sokan bégetnek a nyájban, olyanok is, akik nem ezeket a jókat akarják; hamar megbélyegezzük egymást, fekete bárányt találunk. Magunkkal vagyunk elfoglalva, és nem Istennel. A mai ünnepen a mi Jó Pásztorunk halk, szelíd szavával mégiscsak meghív bennünket, mégpedig arra, hogy vele legyünk. Egészen a menny kapujáig akar vezetni a szavával!


Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.