Évközi 28. vasárnap

Az Úr Jézus példabeszédet mond a mennyek országáról. Ezúttal egy esküvői meghíváshoz hasonlítja, melyre a király végül mindenkit, akit csak a szolgái össze tudtak szedni, beterelt a fia menyegzőjére. Egyiküket azonban kitessékelt a lakomáról, mert nem volt úgy öltözve. Felmerül a kérdés: ha valaki az utcáról egyszer csak egy lagziban találja magát, hogy lett volna megfelelő az öltözete? Jézus, a Mester itt arra gondol, hogy igyekezzünk úgy élni, hogy bármikor számot adhassunk az életünkről. Ha a kegyelem állapotában vagyunk, tulajdonképpen bármikor jöhet a "mennyei menyegzőre" szóló meghívó... Heti hirdetéseinket a Tovább gombra kattintva találják.

1. A Péter-fillér gyűjtés alkalmával 234 020 Ft gyűlt össze, hálásan köszönjük adományaikat!

2. A jövő vasárnap országos gyűjtés keretében a missziók javára várjuk a Kedves Hívek adományait!

3. Csütörtökön 16.00-18.00 óra között élelmiszercsomagot osztunk a területünkön élő rászorulóknak. Hálásan köszönjük az adományokat!

4. Szombaton reggel 8.00 órától 12 órás szentségimádás lesz a Szent Imre templom kápolnájában. Kérjük a közösségeket és a testvéreket, vállaljanak 1-1 óra szentségőrzést. Jelentkezni a sekrestyében lehet.

5. Október 17-én, szombaton reggel 8.00 órától a Szent Imre templom udvarának rendbetétele lesz. Szeretettel várunk minden korosztályból segítőket, hogy a novemberi búcsúra széppé tegyük templomunk környezetét!

6. Október 18-án, vasárnap 17.00 órakor csatlakozunk az “Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” című világméretű kezdeményezéshez, ennek megfelelően szeretettel várjuk főként a gyermekeket a közös imádságra.

7. A 2021-es évre miseszándékokat október 27-én (keddtől) lehet íratni az irodában. A szentmisék stóladíja továbbra is 3000 Ft.

8. Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik 2021-ben szeretnének a Jézus Szíve és a Szent Imre templomban felolvasói szolgálatot vállalni. Ennek beosztása miatt tisztelettel kérjük, hogy az eddigi felolvasók is jelezzék szándékukat a plébánia irodájában október végéig.

9. Ma a szentmisék után még meg lehet rendelni a sekrestyékben a "Hitvallásunk" című egyházmegyei évkönyvet, melyet a jövő héttől lehet átvenni 1600 Ft-os áron.

10. Október 18-án, vasárnap 15.00 órakor kerül sor Fertőszentmiklóson az újonnan létesült Házaspárok Útja megáldására. A stációkat egy-egy házaspár imája kíséretében áldja meg Simonics Péter fertőszentmiklósi plébános. Szeretettel várnak minden jelenlegi és leendő házaspárt a fertőszentmiklósi Fénykereszthez!

További hírek

Mindenszentek ünnepe

Mindenszentek ünnepe

Keleten már 380-ban megemlékeztek minden vértanúról. A nyugati egyház liturgiájába IV. Bonifác pápának köszönhetően került be, aki – miután megkapta a pogány istenek tiszteletére épült római Pantheont – 609. május 13-án Mária és az Összes Vértanúk tiszteletére szentelte fel. III. Gergely pápa (731–741) kiszélesítette az ünneplendők körét: a „Szent Szűznek, minden apostolnak, vértanúnak, hitvallónak és a földkerekségen elhunyt minden tökéletes, igaz embernek” emléknapjává tette mindenszentek ünnepét. IV. Gergely pápa (827–844) döntése értelmében került az ünnep november 1-jére.


Évközi 30. Vasárnap

Évközi 30. Vasárnap

A vasárnapi evangéliumban azt halljuk, hogy megint alattomos szándék vezeti Jézus kérdezőit. Melyik a legfőbb parancs? - tudakolja az egyik törvénytudó. Az Úr Jézus a szeretet főparancsával felel meg neki, ami azt jelenti, hogy a Tőle kapott szeretetet a Tőle tanult módon adjuk tovább mindenfelé. Teljesítve az Atya akaratát, jóakarattal, tisztelettel, törődéssel odafordulva az emberek felé, megvalósulhat mindez. Közben pedig észrevesszük, hogy önmagunkkal is harmóniában vagyunk. A vallásosságot szemlélve sokan csak azt veszik észre, hogy valamit nem szabad, csupa lemondás, megfelelés az élet. Ha a szeretetet, mint "feladatot" nézzük, rádöbbenünk, hogy Isten a szabadságra teremtett minket. A XXI. század embere nem pont ezt keresi gőzerővel?


Évközi 29. vasárnap

Évközi 29. vasárnap

Elhangzik a mai evangéliumban a sokat idézett jézusi mondás: "Adjátok meg a császárnak, ami a császáré - Istennek pedig, ami az Istené!" Könnyen lehet, hogy sok mai ember tovább kérdez: hát velem mi lesz? Mi lesz az enyém? Önzővé lett világunk szemléletében teljesen jogos a kérdés. Miért csináljak valamit, ha nem lesz belőle hasznom? Krisztus Urunk tanítása többek között azért is Örömhír, mert minden korban, bármilyen kifordult helyzetben találunk benne eligazítást. Istennek szolgálni, vagyis őt keresni, és megtenni, amit vár tőlünk - ebben természetesen benne vannak a földi élet kötelességei is -, a legfőbb "hasznot", az örök élet boldogságát jelenti számunkra. Hogy velünk mi lesz? Reméljük, hogy ez!


© Szent Imre Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.