Évközi 27. vasárnap

Heti hirdetéseink

1. Ma tartjuk az országos Péter-fillér gyűjtést, szeretettel várjuk adományaikat a Szentszék karitatív akcióinak támogatására!

2. A rózsafüzér hónapjában szeretettel buzdítjuk a Kedves Testvéreket a szentolvasó imádságra, a Jézus Szíve templomban a hétköznap reggeli szentmisék előtt 6.15-kor, a Szent Imre templomban a hétköznapi szentmisék előtt 17.00 órakor közösen imádkozzuk a rózsafüzért.

3. Csütörtökön, a Szent Imre templom szentségimádási napján reggel 8.00 órakor lesz a szentségkitétel, majd egész napos szentségimádás után 17.40-kor litániát és szentségeltételt tartunk, 18.00 órakor pedig Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya tiszteletére ünnepi szentmise lesz.

4. Plébániánk Töviskorona zenekarának szervezésében pénteken este 20.00 órától ifjúsági dicsőítő imaestet tartunk. A szokott járványügyi szabályok betartása mellett várjuk a fiatalokat, de élőben a Sopron Média Youtube-csatornáján is követhető lesz. Ezúttal külön szentmisét nem kapcsolunk az alkalomhoz.

5. A jövő vasárnap 11.00 órakor a bérmáláshoz hasonlóan csak zártkörűen tudjuk megtartani plébániánk egyik legszebb ünnepét, az elsőáldozást. Tisztelettel kérjük, hogy az elsőáldozókat csak családjuk és közeli rokonaik kísérjék el a szentmisére. A családos szentmise az elsőáldozás miatt a jövő vasárnap elmarad.

6. Továbbra is várjuk a 9. osztályos fiatalok jelentkezését a 2021-es bérmálásra. A felkészítő alkalmak havonta egyszer, szombat délelőttönként lesznek majd. Jelentkezni plébániánk honlapján az online felületen lehet.

7. Ugyancsak várjuk a Don Bosco Ifjúsági Közösségbe 7. osztályos kortól fiatalok jelentkezését honlapunk online felületén keresztül.

8. Megjelent a Győri Egyházmegye ”Hitvallásunk” című évkönyve, melynek ára 1600 Ft. Aki szeretne ebből a kalendáriumhoz hasonló, egyházmegyénk elmúlt egy évét is bemutató kiadványból vásárolni, tisztelettel kérjük, hogy a sekrestyékben iratkozzanak fel október 11-ig, és ennek alapján szerezzük majd be az évkönyveket.

További hírek

Mindenszentek ünnepe

Mindenszentek ünnepe

Keleten már 380-ban megemlékeztek minden vértanúról. A nyugati egyház liturgiájába IV. Bonifác pápának köszönhetően került be, aki – miután megkapta a pogány istenek tiszteletére épült római Pantheont – 609. május 13-án Mária és az Összes Vértanúk tiszteletére szentelte fel. III. Gergely pápa (731–741) kiszélesítette az ünneplendők körét: a „Szent Szűznek, minden apostolnak, vértanúnak, hitvallónak és a földkerekségen elhunyt minden tökéletes, igaz embernek” emléknapjává tette mindenszentek ünnepét. IV. Gergely pápa (827–844) döntése értelmében került az ünnep november 1-jére.


Évközi 30. Vasárnap

Évközi 30. Vasárnap

A vasárnapi evangéliumban azt halljuk, hogy megint alattomos szándék vezeti Jézus kérdezőit. Melyik a legfőbb parancs? - tudakolja az egyik törvénytudó. Az Úr Jézus a szeretet főparancsával felel meg neki, ami azt jelenti, hogy a Tőle kapott szeretetet a Tőle tanult módon adjuk tovább mindenfelé. Teljesítve az Atya akaratát, jóakarattal, tisztelettel, törődéssel odafordulva az emberek felé, megvalósulhat mindez. Közben pedig észrevesszük, hogy önmagunkkal is harmóniában vagyunk. A vallásosságot szemlélve sokan csak azt veszik észre, hogy valamit nem szabad, csupa lemondás, megfelelés az élet. Ha a szeretetet, mint "feladatot" nézzük, rádöbbenünk, hogy Isten a szabadságra teremtett minket. A XXI. század embere nem pont ezt keresi gőzerővel?


Évközi 29. vasárnap

Évközi 29. vasárnap

Elhangzik a mai evangéliumban a sokat idézett jézusi mondás: "Adjátok meg a császárnak, ami a császáré - Istennek pedig, ami az Istené!" Könnyen lehet, hogy sok mai ember tovább kérdez: hát velem mi lesz? Mi lesz az enyém? Önzővé lett világunk szemléletében teljesen jogos a kérdés. Miért csináljak valamit, ha nem lesz belőle hasznom? Krisztus Urunk tanítása többek között azért is Örömhír, mert minden korban, bármilyen kifordult helyzetben találunk benne eligazítást. Istennek szolgálni, vagyis őt keresni, és megtenni, amit vár tőlünk - ebben természetesen benne vannak a földi élet kötelességei is -, a legfőbb "hasznot", az örök élet boldogságát jelenti számunkra. Hogy velünk mi lesz? Reméljük, hogy ez!


© Szent Imre Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.