Évközi 25. vasárnap

Heti hirdetéseink

1. Örömmel hozom a Kedves Hívek tudomására, hogy Megyéspüspök úr plébániánkra küldte Szalai Gábor atyát, hogy a következő két hónapban segítsen be a lelkipásztori munkába. Fogadjuk nagy szeretettel, szolgálatát előre is köszönjük!

2. Hálásan köszönjük a Kedves Hívek szentföldi kegyhelyek javára adott 186.830 Ft adományát!

3. A Plébániai Tanácsadó Testület alakuló ülése szeptember 25-én, pénteken lesz. Szeretettel várjuk már az esti szentmisére a rendes-, pót- és tiszteletbeli tagokat, hogy közös imádsággal kezdhessük meg a következő öt éves ciklust.

4. A járványügyi helyzet miatt plébániánkon a jövő vasárnap a bérmálási szentmisét csak zártkörűen tarthatjuk meg, ez azt jelenti, hogy a jövő vasárnap 9.00 órakor megtartjuk a szokott plébániai szentmisét, a családos szentmise pedig a bérmálás miatt elmarad.

5. Örömmel hozom a Kedves Hívek tudomására, hogy a MKPK által kiírt egyházi könnyűzenei hangszerpályázaton plébániánk mindkét zenekara támogatásban részesül, összesen több, mint egymillió forint értékben hangszerek, illetve hangtechnikai eszközök beszerzése révén.

6. A Don Bosco Ifjúsági Közösségbe szeretettel várjuk a régieken túl új tagok jelentkezését az ált. isk. 7. osztályától. Online jelentkezési űrlapot kérjük, hogy a régi és az új tagok is töltsenek ki plébániánk honlapján keresztül.

7. Többen jelezték már a kilencedik osztályosok közül, hogy ebben a tanévben plébániánkon szeretnének bérmálkozni. Az erre való felkészülés októberben kezdődik a járványügyi helyzet függvényében. Jelentkezni a plébániánk honlapján található online jelentkezési lapon lehet.— –

8. A Szent Mihály templom újraszentelésének ünnepére készülve 2020. szeptember 22-30-ig imakilenced végzésére buzdítjuk a Kedves Híveket. 9 napon át minden este 9 órakor mondjunk el egy Miatyánkot, 9 Üdvözlégy Máriát. Ezeken a napokon a Szentlélek templomban este 9-10-ig csendes szentségimádást tartanak városunkért. A templomszentelés október 1-jén 17.00 órakor lesz. A meghívóval nem rendelkezők számára élő közvetítést biztosítanak.

További hírek

Mindenszentek ünnepe

Mindenszentek ünnepe

Keleten már 380-ban megemlékeztek minden vértanúról. A nyugati egyház liturgiájába IV. Bonifác pápának köszönhetően került be, aki – miután megkapta a pogány istenek tiszteletére épült római Pantheont – 609. május 13-án Mária és az Összes Vértanúk tiszteletére szentelte fel. III. Gergely pápa (731–741) kiszélesítette az ünneplendők körét: a „Szent Szűznek, minden apostolnak, vértanúnak, hitvallónak és a földkerekségen elhunyt minden tökéletes, igaz embernek” emléknapjává tette mindenszentek ünnepét. IV. Gergely pápa (827–844) döntése értelmében került az ünnep november 1-jére.


Évközi 30. Vasárnap

Évközi 30. Vasárnap

A vasárnapi evangéliumban azt halljuk, hogy megint alattomos szándék vezeti Jézus kérdezőit. Melyik a legfőbb parancs? - tudakolja az egyik törvénytudó. Az Úr Jézus a szeretet főparancsával felel meg neki, ami azt jelenti, hogy a Tőle kapott szeretetet a Tőle tanult módon adjuk tovább mindenfelé. Teljesítve az Atya akaratát, jóakarattal, tisztelettel, törődéssel odafordulva az emberek felé, megvalósulhat mindez. Közben pedig észrevesszük, hogy önmagunkkal is harmóniában vagyunk. A vallásosságot szemlélve sokan csak azt veszik észre, hogy valamit nem szabad, csupa lemondás, megfelelés az élet. Ha a szeretetet, mint "feladatot" nézzük, rádöbbenünk, hogy Isten a szabadságra teremtett minket. A XXI. század embere nem pont ezt keresi gőzerővel?


Évközi 29. vasárnap

Évközi 29. vasárnap

Elhangzik a mai evangéliumban a sokat idézett jézusi mondás: "Adjátok meg a császárnak, ami a császáré - Istennek pedig, ami az Istené!" Könnyen lehet, hogy sok mai ember tovább kérdez: hát velem mi lesz? Mi lesz az enyém? Önzővé lett világunk szemléletében teljesen jogos a kérdés. Miért csináljak valamit, ha nem lesz belőle hasznom? Krisztus Urunk tanítása többek között azért is Örömhír, mert minden korban, bármilyen kifordult helyzetben találunk benne eligazítást. Istennek szolgálni, vagyis őt keresni, és megtenni, amit vár tőlünk - ebben természetesen benne vannak a földi élet kötelességei is -, a legfőbb "hasznot", az örök élet boldogságát jelenti számunkra. Hogy velünk mi lesz? Reméljük, hogy ez!


© Szent Imre Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.