ÉVKÖZI 22. vasárnap

Heti hirdetéseink

1. Most a szentmise után Hencz Márton papnövendékünk a Brenner János Hittudományi Főiskola újságját kínálja a Kedves Testvéreknek. Az érte adott tetszőleges adománnyal a papnövendékeket támogathatják.

2. A héten elsőpéntek lesz, a szokott időben tervezem a betegek felkeresését.

3. A Jézus Szíve templomban szeptember 9-én, szerdán nem reggel, hanem este 18.00 órakor tartunk szentmisét Boldog Eppinger Mária Alfonza anya emléknapján. A szentmise végén ereklye-tiszteletre is sor kerül. 

4. Plébániánk szeretettel várja a 14 és 35 év közötti fiatalokat minden hónap második péntekén szentmisére és dicsőítő virrasztásra, melyet a családos szentmisékről ismert Töviskorona együttes színvonalas zenéje alapoz meg. Az első alkalom szeptember 11-én, pénteken 19.15-kor kezdődik a Szent Imre templomban, melynek mottója: „Kerülj beljebb! – Újratervezés”. Részletek a kitett plakáton olvashatók.

5. Szeptember 12-én, szombaton lesz a Jézus Szíve templom szentségimádási napja. A szentségkitétel délelőtt 11.00 órakor lesz, majd az esti szentmiséig folyamatos szentségimádás. Tisztelettel kérjük, hogy a hátsó asztalra kitett lapon szíveskedjenek jelezni, hogy ki vállal 1-1 óra szentségőrzést.

6. A közeljövőben a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia új misekönyvet fog kiadni, melyben néhány változtatás is megtalálható lesz a szentmise szövegeit illetően. Az egyik ilyen változtatást már az elmúlt héten elrendelte Dr. Veres András megyéspüspök úr: a békeköszöntésre való felhívásnál visszatérünk a korábbi formulára - "Engesztelődjetek ki szívből egymással!". Továbbra is mellőzzük a szentmisében a kézfogás gesztusát. 

7. Keresztségre, elsőáldozásra és bérmálásra felkészítő felnőtt hittan indul megfelelő számú jelentkező esetén szeptember végén kedd esti időpontokban a plébánián. Azok jelentkezését is várjuk, akik valamely beavató szentség pótlását szeretnék kérni. Jelentkezni a plébánia irodájában lehet szeptember 11-ig.

8. A Kedves Hívek imáiba ajánljuk az iskolakezdés kapcsán a pedagógusokat, valamint a diákokat. A Szentlélek Isten vezesse őket a tudás átadásában és megszerzésében!

További hírek
© Szent Imre Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.