Évközi 21. vasárnap

Heti hirdetéseink

1. Augusztus 27-én, csütörtökön, 16.00-18.00 óra között élelmiszercsomagot osztunk a területünkön élő rászorulóknak. Hálásan köszönjük az adományokat!

2. Csütörtökön lesz Szent Mónika, a keresztény édesanyák védőszentjének emléknapja, az esti szentmise után imaórát tartunk közbenjárását kérve.

3. Pénteken este fogadjuk a nemzetünk erkölcsi és lelki megújulásáért indult Jerikó Zarándoklatot. A Szent Imre templomban 17.00 órakor imaóra, 18.00 órakor szentmise, majd szentségimádás lesz. Szeretettel várjuk a Kedves Híveket! Másnap reggel a gyalogos zarándoklat Sopronkövesdre indul, melyhez csatlakozókat várnak. Az ezzel kapcsolatos egyeztetés a pénteki imaest után lesz.

4. A jövő vasárnap a 9.00 órai szentmise keretében lesz a Plébániai Tanácsadó Testület ígérettétele, melyre szeretettel várjuk a tagságot és az értük imádkozó híveket!

5. Keresztségre, elsőáldozásra és bérmálásra felkészítő felnőtt hittan indul megfelelő számú jelentkező esetén szeptember végén kedd esti időpontokban a plébánián. Azok jelentkezését is várjuk, akik valamely beavató szentség pótlását szeretnék kérni. Jelentkezni a plébánia irodájában lehet szeptember 11-ig.

6. Augusztus 26-án, szerdán, a 18.00 órakor a Domonkos Templomba várják az érdeklődőket Kádár Ottó orgonakoncertjére. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók.

További hírek

Évközi 2. vasárnap

Évközi 2. vasárnap

A mai vasárnapra kijelölt evangéliumi részletben láthatjuk, hogy Keresztelő János két tanítványa elkezdi követni Jézust, akik valamilyen ellenállhatatlan vonzást érezhettek, amikor a Keresztelő felkiáltott: "Nézzétek, az Isten Báránya!" Elkezdték követni, megnézték, hogy hol lakik, aznap nála maradtak. Jézus emberi alakja az, ami ezekből a jelenetekből sugárzik. Talán ettől is lettek ennyire kíváncsiak, érdeklődők a tanítványok. Nekünk szegeződik a kérdés: mi tulajdonképpen miért követjük Jézust? Mi az, ami vonz minket felé? Még ha nem is tudunk ezekre a kérdésekre konkrét választ adni, a Mester tőlünk is azt várja, mint az evangéliumban szereplő Andrástól, hogy vezessünk el másokat is Hozzá!


Urunk megkeresztelkedésének ünnepe

Urunk megkeresztelkedésének ünnepe

Az ünnep evangéliumában Márk tollából szűkszavúan értesülünk Jézus megkeresztelkedéséről. Mai, találkozásokra éhes világunkban ha kicsit beleképzeljük magunkat akár az Úr Jézus, akár Keresztelő János, akár a sorban álló, keresztelkedésre váró emberek helyébe, igazi élményt jelenthet számunkra a fizikai közelségen túl a tekintetek találkozása, a szerepek definiálása, a küldetés, identitás alakulása. Kicsoda ez a Jézus? Ki ez a furcsa, radikális János? Miért mennek az emberek, vállalva a sorban állást? Keresztény küldetésünk megtalálása közben nekünk sem árt, ha időnként fel- és körbenézünk...


Karácsony utáni 2. vasárnap

Karácsony utáni 2. vasárnap

"Az Ige testté lett, és közöttünk lakott. Mi pedig láttuk az ô dicsôségét, mely az Atya Egyszülöttjének dicsôsége, telve kegyelemmel és igazsággal." János evangéliumában ez a szakasz a második isteni személy megtestesülésére, földre szállására utal. Gyakran olvassuk ezt a részt a karácsonyi időben. Tegyük fel a kérdést: elégszer olvastuk, hallottuk már? A világtörténelem legnagyobb eseménye a mi életünket is befolyásolja?


© Szent Imre Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.