Évközi 19. vasárnap

Heti hirdetéseink

1. A héten kerül megrendezésre a VIII. Szent Imre napközis tábor plébániánkon. Köszönjük, hogy az elmúlt héten többen is támogatták!

2. Szombaton a Boldogságos Szűz Mária Mennybevételének parancsolt ünnepe lesz, templomainkban vasárnapi miserendet tartunk. A Jézus Szíve templomban a 18.00 órakor kezdődő ünnepi szentmisén lesz az alsós és felsős hittantábor közös zárása, a szentmise után rövid szentségimádás is lesz, hiszen az idei táborunk témája az Oltáriszentség.

3. Az idei évben újjáalakuló Plébániai Tanácsadó Testület jelöltjeinek névsorát a hirdetőtáblára kifüggesztettük.

4. Szombaton délelőtt 10.00 órakor a győri Nagyboldogasszony-Székesegyházban a soproni származású Simon Dávid diakónussá szentelésére várják a Kedves Híveket!

5. A soproni Bencés Templom búcsúi szentmiséje szombaton este 18.00 órakor kezdődik, melynek ünnepi szónoka az újszentelt diakónus lesz. A közös imádságra szeretettel várnak mindenkit!

További hírek

Évközi 2. vasárnap

Évközi 2. vasárnap

A mai vasárnapra kijelölt evangéliumi részletben láthatjuk, hogy Keresztelő János két tanítványa elkezdi követni Jézust, akik valamilyen ellenállhatatlan vonzást érezhettek, amikor a Keresztelő felkiáltott: "Nézzétek, az Isten Báránya!" Elkezdték követni, megnézték, hogy hol lakik, aznap nála maradtak. Jézus emberi alakja az, ami ezekből a jelenetekből sugárzik. Talán ettől is lettek ennyire kíváncsiak, érdeklődők a tanítványok. Nekünk szegeződik a kérdés: mi tulajdonképpen miért követjük Jézust? Mi az, ami vonz minket felé? Még ha nem is tudunk ezekre a kérdésekre konkrét választ adni, a Mester tőlünk is azt várja, mint az evangéliumban szereplő Andrástól, hogy vezessünk el másokat is Hozzá!


Urunk megkeresztelkedésének ünnepe

Urunk megkeresztelkedésének ünnepe

Az ünnep evangéliumában Márk tollából szűkszavúan értesülünk Jézus megkeresztelkedéséről. Mai, találkozásokra éhes világunkban ha kicsit beleképzeljük magunkat akár az Úr Jézus, akár Keresztelő János, akár a sorban álló, keresztelkedésre váró emberek helyébe, igazi élményt jelenthet számunkra a fizikai közelségen túl a tekintetek találkozása, a szerepek definiálása, a küldetés, identitás alakulása. Kicsoda ez a Jézus? Ki ez a furcsa, radikális János? Miért mennek az emberek, vállalva a sorban állást? Keresztény küldetésünk megtalálása közben nekünk sem árt, ha időnként fel- és körbenézünk...


Karácsony utáni 2. vasárnap

Karácsony utáni 2. vasárnap

"Az Ige testté lett, és közöttünk lakott. Mi pedig láttuk az ô dicsôségét, mely az Atya Egyszülöttjének dicsôsége, telve kegyelemmel és igazsággal." János evangéliumában ez a szakasz a második isteni személy megtestesülésére, földre szállására utal. Gyakran olvassuk ezt a részt a karácsonyi időben. Tegyük fel a kérdést: elégszer olvastuk, hallottuk már? A világtörténelem legnagyobb eseménye a mi életünket is befolyásolja?


© Szent Imre Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.