Évközi 18. vasárnap

Heti hirdetéseink

1. Kedden este a szentmise után Medjugorjei Imaestet tartunk, melyre szeretettel várjuk a Kedves Híveket!

2. A héten pénteken a szokott időben tervezem az elsőpéntekesek felkeresését.

3. Nagyboldogasszony napján, augusztus 15-én, szombaton délelőtt 10.00 órakor a Győri Nagyboldogasszony-Székesegyházban Megyéspüspök Úr diakónussá szenteli a soproni származású Simon Dávid papnövendéket. Szeretettel várnak mindenkit! A papságra készülő kispapokat a Kedves Hívek imáiba ajánljuk!

4. A Szent Margit templom Panoráma úti parkolójában “Lőveri Nyáresti Dallamok” címmel augusztus hónapban minden vasárnap este 18.00 órakor Lőveri Esték lesznek. Részletek a kitett plakáton olvashatók.

5. Augusztus 8-án 18.30-kor a Domonkos templomban Kercza Asztrik szombathelyi ferences atya vezetésével Szent Domonkos rendalapító tiszteletére bemutatott szentmisére várják a Kedves Híveket!

További hírek

Mindenszentek ünnepe

Mindenszentek ünnepe

Keleten már 380-ban megemlékeztek minden vértanúról. A nyugati egyház liturgiájába IV. Bonifác pápának köszönhetően került be, aki – miután megkapta a pogány istenek tiszteletére épült római Pantheont – 609. május 13-án Mária és az Összes Vértanúk tiszteletére szentelte fel. III. Gergely pápa (731–741) kiszélesítette az ünneplendők körét: a „Szent Szűznek, minden apostolnak, vértanúnak, hitvallónak és a földkerekségen elhunyt minden tökéletes, igaz embernek” emléknapjává tette mindenszentek ünnepét. IV. Gergely pápa (827–844) döntése értelmében került az ünnep november 1-jére.


Évközi 30. Vasárnap

Évközi 30. Vasárnap

A vasárnapi evangéliumban azt halljuk, hogy megint alattomos szándék vezeti Jézus kérdezőit. Melyik a legfőbb parancs? - tudakolja az egyik törvénytudó. Az Úr Jézus a szeretet főparancsával felel meg neki, ami azt jelenti, hogy a Tőle kapott szeretetet a Tőle tanult módon adjuk tovább mindenfelé. Teljesítve az Atya akaratát, jóakarattal, tisztelettel, törődéssel odafordulva az emberek felé, megvalósulhat mindez. Közben pedig észrevesszük, hogy önmagunkkal is harmóniában vagyunk. A vallásosságot szemlélve sokan csak azt veszik észre, hogy valamit nem szabad, csupa lemondás, megfelelés az élet. Ha a szeretetet, mint "feladatot" nézzük, rádöbbenünk, hogy Isten a szabadságra teremtett minket. A XXI. század embere nem pont ezt keresi gőzerővel?


Évközi 29. vasárnap

Évközi 29. vasárnap

Elhangzik a mai evangéliumban a sokat idézett jézusi mondás: "Adjátok meg a császárnak, ami a császáré - Istennek pedig, ami az Istené!" Könnyen lehet, hogy sok mai ember tovább kérdez: hát velem mi lesz? Mi lesz az enyém? Önzővé lett világunk szemléletében teljesen jogos a kérdés. Miért csináljak valamit, ha nem lesz belőle hasznom? Krisztus Urunk tanítása többek között azért is Örömhír, mert minden korban, bármilyen kifordult helyzetben találunk benne eligazítást. Istennek szolgálni, vagyis őt keresni, és megtenni, amit vár tőlünk - ebben természetesen benne vannak a földi élet kötelességei is -, a legfőbb "hasznot", az örök élet boldogságát jelenti számunkra. Hogy velünk mi lesz? Reméljük, hogy ez!


© Szent Imre Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.