Évközi 11. vasárnap

A földbe vetett mag és a felnövekvő mustármag példabeszéde szerepel a mai evangéliumban, mely arra akar tanítani bennünket, hogy az életünkben hagyjuk meg Istennek azokat a dolgokat, amelyek irányítása az Ő kezében van a legjobb helyen. Ez nem könnyű. Kimondani: "legyen meg a Te akaratod", amikor - valljuk meg őszintén - imáinkban gyakran kérjük az Urat arra, hogy a mi elképzelésünk feleljen meg az isteni akaratnak. A földbe vetett mag az Úr Jézus példázata szerint magától hoz termést. Magától az Istentől.

1. A héten a plébániai zarándoklat miatt keddtől-péntekig nem lesznek szentmisék templomainkban, és a plébánia irodája is zárva lesz.

2. Csütörtökön 16.00-18.00 óráig élelmiszercsomagot osztunk a területünkön élő rászorulóknak. Hálásan köszönjük a karitász-tagok szolgálatát, valamint a rendszeres felajánlásokat!

3. Szombaton 12 órás szentségimádás lesz a Szent Imre templom kápolnájában. Kérjük azokat a Testvéreket, akik szentségőrzést vállalnak, hogy most a szentmise után iratkozzanak fel a sekrestyében kitett lapon.

4. Az ősszel induló bérmálási felkészítőre továbbra is várjuk a jövőre 9. osztályos, vagy egyéb középiskolai osztályokba járó fiatalok jelentkezését a plébániánk honlapján található elektronikus űrlapon keresztül.

5. Az ugandai származású John Baptist Bashobora atya vezetésével esti lelkigyakorlat lesz a Domonkos templomban június 21-én (péntek) 17.00 órától az Exodus zenekar szolgálatával. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

6. Mészáros Domonkos atya szeretettel várja aranymiséjére a Kedves Híveket június 23-án (vasárnap) 11.30-ra a Domonkos templomba.

További hírek

Évközi 13. vasárnap

Évközi 13. vasárnap

Jairus lányának feltámasztását meglehetősen részletesen tárja elénk a mai evangéliumi részlet. Nem gyakori a halottfeltámasztás az Úr Jézus nyilvános működése alatt. Isteni erejét, hatalmát soha nem szenzációkeltésre használja, hanem a hit megerősítésére. Vessük bizalmunkat Istenbe, vagyis hittel mondjuk ki: "Legyen meg a Te akaratod!"


Úrnapja

Úrnapja

Dicsérd, Sion, Üdvözítőd: Jó Pásztorod, hű segítőd áldja hangos éneked!
Himnuszt mondj egész szíveddel, szóddal úgysem érheted el, méltón nem dicsérheted.
Nagy dologról szól az ének: élet élő kútfejének, a Kenyérnek hódolunk,
Estelén a búcsútornak, a tizenkét apostolnak, mit kiosztott Krisztusunk.
Hangosan hát fönnesengjen, ujjongjon és égre csengjen zengő lelkünk hangja ma!
Mert mit ajkunk most magasztal: amaz ünnep, amaz asztal, amaz első lakoma.


Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.