Évközi 11. vasárnap

A földbe vetett mag és a felnövekvő mustármag példabeszéde szerepel a mai evangéliumban, mely arra akar tanítani bennünket, hogy az életünkben hagyjuk meg Istennek azokat a dolgokat, amelyek irányítása az Ő kezében van a legjobb helyen. Ez nem könnyű. Kimondani: "legyen meg a Te akaratod", amikor - valljuk meg őszintén - imáinkban gyakran kérjük az Urat arra, hogy a mi elképzelésünk feleljen meg az isteni akaratnak. A földbe vetett mag az Úr Jézus példázata szerint magától hoz termést. Magától az Istentől.

1. A héten a plébániai zarándoklat miatt keddtől-péntekig nem lesznek szentmisék templomainkban, és a plébánia irodája is zárva lesz.

2. Csütörtökön 16.00-18.00 óráig élelmiszercsomagot osztunk a területünkön élő rászorulóknak. Hálásan köszönjük a karitász-tagok szolgálatát, valamint a rendszeres felajánlásokat!

3. Szombaton 12 órás szentségimádás lesz a Szent Imre templom kápolnájában. Kérjük azokat a Testvéreket, akik szentségőrzést vállalnak, hogy most a szentmise után iratkozzanak fel a sekrestyében kitett lapon.

4. Az ősszel induló bérmálási felkészítőre továbbra is várjuk a jövőre 9. osztályos, vagy egyéb középiskolai osztályokba járó fiatalok jelentkezését a plébániánk honlapján található elektronikus űrlapon keresztül.

5. Az ugandai származású John Baptist Bashobora atya vezetésével esti lelkigyakorlat lesz a Domonkos templomban június 21-én (péntek) 17.00 órától az Exodus zenekar szolgálatával. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

6. Mészáros Domonkos atya szeretettel várja aranymiséjére a Kedves Híveket június 23-án (vasárnap) 11.30-ra a Domonkos templomba.

További hírek

Évközi 27. vasárnap

Évközi 27. vasárnap

A házasság felbonthatatlanságának kérdését feszegetik a mai evangéliumban a farizeusok. Tennénk ezt mi is, hiszen a válások kapcsán tulajdonképpen mindegyikünk családja érintett. Lázadunk sok parancs ellen, amikor bűnt követünk el, igazából ezt a lázadást testesítjük meg. Nehéz kérdés, hiszen ezen a területen kiemelten az érzelmeink dominálnak. Az elköteleződés - bármelyik hivatásban - akarati döntés, amely nem jelent garanciát a problémamentességre. Az eredethez, a kezdethez érdemes visszanyúlni: Isten azt mondta, hogy jó mindaz, amit alkotott. Az Úr erejében bízzunk!


Évközi 26. vasárnap

Évközi 26. vasárnap

Az evangélium Jézusa a vasárnapi evangéliumban egyszerre tűnik szelídnek és keménynek. Mondhatjuk: megszoktuk már. Az Úr mégsem szélsőséges, hiszen az a közösség, amelyet szervez, mindenki előtt nyitva áll. Az igazságot keresve mindnyájan hitre juthatunk. Ahhoz, hogy kitartsunk Isten mellett, néha magunkkal szemben is keménynek kell lennünk. Nem mindig sikerül még ekkor sem, hogy bűn nélkül éljünk, ekkor pedig fordulhatunk az irgalmas Istenhez!


Évközi 25. vasárnap

Évközi 25. vasárnap

A mai evangéliumi szakaszban Úr Jézus a szenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról tanítja övéit. Nem értik. Saját magukkal vannak elfoglalva. A Mester még az utolsó vacsorán, sőt, a kereszten is a tanítványaival törődik, annyira "megfeledkezett magáról". Tanuljunk Tőle, és forduljunk Istenünk és egymás felé!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.