Úrnapja

Dicsérd, Sion, Üdvözítőd: Jó Pásztorod, hű segítőd áldja hangos éneked! Himnuszt mondj egész szíveddel, szóddal úgysem érheted el, méltón nem dicsérheted. Nagy dologról szól az ének: élet élő kútfejének, a Kenyérnek hódolunk, Estelén a búcsútornak, a tizenkét apostolnak, mit kiosztott Krisztusunk. Hangosan hát fönnesengjen, ujjongjon és égre csengjen zengő lelkünk hangja ma! Mert mit ajkunk most magasztal: amaz ünnep, amaz asztal, amaz első lakoma.

1. Hálásan köszönjük minden segítőnek, akik az úrnapi körmenet kapcsán bármilyen szolgálatot vállaltak!

2. A bérmálási fényképek elkészültek, a Szent Imre Plébánia irodájában névre szólóan átvehetők.

3. A júniusi zarándoklatra a résztvevőknek kedden a szentmise után 18.30-kor tartunk megbeszélést a Szent Imre templom kápolnájában.

4. Június hónapban a Jézus Szíve templomban szerdán, pénteken és szombaton a szentmise előtt negyedórával a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.

5. A Szent József Imakör csütörtökön 20.30-ra meghívta a fertő-parti településeken rózsafüzért imádkozó férfiak közösségét is. Szeretettel várjuk hétről-hétre a közösen imádkozni vágyó férfiakat!

6. A héten elsőpéntek lesz, a szokott időben tervezem a betegek felkeresését.

7. Pénteken lesz Jézus Szentséges Szívének ünnepe, a Jézus Szíve templomban az ünnepi szentmise előtt énekes litániát imádkozunk. A hagyományos Jézus Szíve körmenet pedig június 9-én (vasárnap) a 10.30-as szentmise után lesz alkalmas időjárás esetén. Szeretettel kérjük, hogy a körmenet lebonyolításában a szokott módon legyenek segítségünkre!

8. Plébániánk nyári táboraira még a héten lehet jelentkezni honlapunkon keresztül.

9. Az ősztől induló bérmálási felkészítő regisztrációs űrlapja már elérhető plébániánk honlapján, ahol az időpontok és a szükséges információk is megtalálhatók. Szeretettel várjuk a jövőre 9. osztályos és egyéb középiskolai osztályokba járók jelentkezését!

10. Egyházmegyei Gyermeknapra várjuk a családokat a győri Apor Vilmos Iskolaközpontba 2024. június 8-án (szombat) 13.30-18.00-ig színes programokkal, játékos foglalkozásokkal, csapatjátékokkal, lego-sarokkal, légvárakkal. 16.00 órától pedig Levente Péter és Döbrentey Ildikó „Kacagó koncertje” kezdődik. Részletes program a kitett plakáton olvasható.

További hírek

Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

"Maradjatok meg szeretetemben!" Az Úr Jézus ezt tűzi ki e földi életre célul. Örök távlatként pedig a mennyországba hív meg: "gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt!" Az élet viszontagságai ellenére, Jézusba kapaszkodva teljes lehet az örömünk. Milyen jó, hogy a barátai lehetünk, ehhez pedig egyet kér: tartsuk meg a parancsokat!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.