Elhoztuk a vándorkupát!

Szalézi Ministránstábor Péliföldszentkereszten. Plébániánkról nyolc ministráns vett részt a többnapos táborban.

Idén július közepén immár XXVI. alkalommal került megrendezésre a Szalézi Ministránstábor Péliföldszentkereszten. Plébániánkról nyolc ministráns vett részt a többnapos táborban: Biczó Dániel, Krasznai Barnabás, Krasznai Domonkos, Sipos Péter, Szarka Máté, Szentpéteri Péter, Szentpéteri Tamás és Varga Bernát. Ebben az évben is nagyobb létszámú, 10-12 fős csapatokra osztottak minket, így mi is kaptunk 2-3 „légiós” ministránst, akiket ugyanolyan csapattagoknak tekintettünk. A tábor lényegében egy hatalmas pontgyűjtő verseny volt, ahol a szervezők „mindent is” pontoztak. Például a pontosságot, szobarended, a ministrálást, felolvasást, ezeken felül voltak még ministrálással és hitbeli ismeretekkel kapcsolatos tesztek, valamint különböző sportversenyek, mint a kötélhúzás és a futóverseny. Csapatunk nagy előnye az összeszokottságban öltött testet. Már az első nap után éreztük, hogy nem babra megy a játék! Igyekeztünk szépen ministrálni a szentmisén és az egyéb megmérettetéseken is jól teljesíteni, és ennek a gyümölcse sem maradt el. A tábori eredményhirdetésen taroltunk: megnyertük az első helyezést, és az első helyezettnek járó Boldog Sándor István Vándorkupát! A verseny mellett azonban nagy hangsúlyt kapott a táborban, hogy mélyüljön a hitünk és az Isten-kapcsolatunk. Visszagondolva a szaléziaknál eltöltött napokra, úgy gondolom, ez is sikerült! 

Reménykedem abban, hogy jövőre is legalább ennyien, lelkesen és örömmel tudjuk majd képviselni plébániánkat!

Szentpéteri Tamás

 

 

Az eseményről képek és videók itt találhatók: 

https://www.facebook.com/ministranstabor/?epa=SEARCH_BOX

 

További hírek

Egyházi megnyilatkozások a COVID-19 vakcinákkal kapcsolatban

Egyházi megnyilatkozások a COVID-19 vakcinákkal kapcsolatban

Az elmúlt hetekben egyházunkban több megnyilatkozás, cikk, beszélgetés jelent meg a koronavírus elleni védőoltás kérdéskörében. Összeállításunkkal szeretnénk segíteni mindazoknak, akik a katolikus hit és erkölcs fényénél szeretnék látni a felelsségteljes magatartás mikéntjét.Hálaadási ima és litánia

Hálaadási ima és litánia

Az alábbiakban István atya 2020. év végi hálaadáskor végzett imádságát, valamint az isteni gondviselésről szóló litániát olvashatják.


© Szent Imre Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.