Évközi 4. vasárnap

Márk evangéliumának első csoda-elbeszélése egy ördögűzés. Ámulatba ejti az Úr Jézus a tanításával hallgatóit, akik ezt a gonosz lélek kiűzése kapcsán új tanításnak mondják: „Mi ez? Új tanítás, és milyen hatalmas! Még a tisztátalan lelkeknek is parancsol, és azok engedelmeskednek neki!” Aztán pedig elterjed a híre a környéken. A nagy kérdés nem más - az akkori és a mai nyitott szíveknek is -, hogy hogyan szemléljük, mit kezdünk ezzel a jelenettel... Látható, hogy a gonosz lélek engedlemeskedik Istennek, csupán nem leli benne örömét. Mennyivel jobb úgy megtenni az Úr akaratát, hogy azt örömmel elfogadjuk! Sokszor nehéz, de üdvösséget hozó életprogram!

1. Pénteken lesz Urunk bemutatásának ünnepe, Gyertyaszentelő Boldogasszony napja. A reggeli és az esti szentmisében is végzünk gyertyaszentelést és körmenetet.

2. A héten elsőpéntek lesz, a szokott időben tervezem a betegek felkeresését. Az esti szentmise után pedig a Jézus Szíve Családok szentségimádási órája lesz.

3. Szombaton 12 órás szentségimádás lesz a Szent Imre templom kápolnájában 8.00-20.00 óráig. Szeretettel várjuk szentségőrzők jelentkezését a sekrestyében kitett lapon! Térjünk be napközben a szentségi Jézushoz!

4. A jövő hétvégén a szentmisék végén Balázsáldásban részesítjük a Kedves Híveket, kérve e segítő szent közbenjárását, hogy szabadítson meg minket Isten a torokbajtól és minden más betegségtől.

5. Elvált és gyermeküket egyedül nevelő szülők részére szervez lelkigyakorlatot a Győri Egyházmegye Családbizottsága és a Pannonhalmi Főapátság Családpasztorációs Csoportja. Az Emmanuel Közösség „AVE” csapata vezetésével a Pannonhalmi Főapátságban három tavaszi hétvégén díjmentesen, de regisztrációhoz kötve kerül megrendezésre, jelentkezni a www.avelap.hu weboldalon lehet. Részletek plébániánk honlapján olvashatók.

További hírek

Úrnapja

Úrnapja

Dicsérd, Sion, Üdvözítőd: Jó Pásztorod, hű segítőd áldja hangos éneked!
Himnuszt mondj egész szíveddel, szóddal úgysem érheted el, méltón nem dicsérheted.
Nagy dologról szól az ének: élet élő kútfejének, a Kenyérnek hódolunk,
Estelén a búcsútornak, a tizenkét apostolnak, mit kiosztott Krisztusunk.
Hangosan hát fönnesengjen, ujjongjon és égre csengjen zengő lelkünk hangja ma!
Mert mit ajkunk most magasztal: amaz ünnep, amaz asztal, amaz első lakoma.


Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.