Advent 2. vasárnapja

"Készítsétek el az Úr útját!" Évről-évre visszatér ez a gondolat adventben. A Budapestre tartó vasúti pálya felújítása a mai nappal ért véget. Az útkészítés alapos, odafigyelést igénylő volt. A lelkünk is megérdemelné, hogy igényesen tartsuk rendben. Keresztelő János hirdeti ezt az igényességet, és ami a legmeglepőbb: sokan hallgatnak a szavára. Számunkra is minden adott ahhoz, hogy lelkileg is felpörögjünk, ahogy körülöttünk a csillogó világ, az iskola, a munkahely...

1. A karácsonyi szentgyónás elvégzésére a Jézus Szíve templomban a hajnali szentmisék után, a Szent Imre templomban kedden, csütörtökön és pénteken az esti szentmisék alatt lesz lehetőség, a jövő vasárnap a 9.00 órai és a 18.00 órai szentmisék alatt, dec. 24-én pedig a 7.30-as szentmise alatt.

2. Adventi tartósélelmiszer-gyűjtő akciót hirdetünk rászorulóink részére mától egészen dec. 17-ig a szentmisék előtt, valamint irodai időben. A jövő hétvégén pedig csatlakozunk az „Egymillió csillag a szegényekért” akcióhoz, melynek keretében gyertyákat osztanak Karitász-csoportunk munkatársai, az értük adott pénzadományokkal szintén a havi csomagokhoz tudnak hozzájárulni. Hálásan köszönjük jóságukat!

3. Plébániánk segítőinek az idei évben is szeretnénk egy csomaggal köszönetünket kifejezni a szolgálatukért. Várjuk a sekrestyébe, vagy az irodába felolvasóinkat, sekrestyéseinket, áldoztatóinkat, kántorainkat, takarítóinkat, díszítőinket a PTT tagjait, a kertrendezőket, a családos szentmisék segítőit, valamint mindazokat, akik bármilyen formában segítik közösségünket. Szeretnénk mindenkivel találkozni, ezért nagyon kérjük, hogy mindenki személyesen jöjjön a karácsonyi csomagért!

4. A családos szentmise közösség következő szülői találkozója kedden 18.30-kor lesz a plébánián. Szeretettel várjuk a Kedves Szülőket!

5. A Gárdonyi és a Lackner iskolák hittanosainak karácsonyi gyóntatása december 13-án (szerda) 15.30-17.00-ig lesz a plébánián.

6. Karácsonyi témájú gyermekrajzokból rendezünk kiállítást a Szent Imre templomban. Az ehhez készült rajzlapokat a sekrestyében lehet kérni óvódások és általános iskolások számára. A jövő vasárnapig a sekrestyében kérjük leadni az alkotásokat!

7. A hátsó asztalnál már kapható a Szent Imre Plébánia 2024-es falinaptára 1200 Ft-os áron, a sekrestyében pedig a feliratkozottak átvehetik Brenner László plébános oktatásaiból összeállított új könyvét 3000 Ft-os áron.

8. A Jézus Szíve templom takarítására várunk segítőket dec. 16-án (szombat) 7.30-tól.

9. A Kosbor Kulturális Egyesület Dalforrás Népdalköre adventi hangversenyt ad a Szent Imre templomban december 16-án (szombat) 18.00 órakor. A belépés ingyenes, templomunk karácsonyi díszítésére adományokat elfogadunk.

10. Tisztelettel kérjük, hogy csütörtökig jelentsék a sekrestyében, vagy az irodában azon betegeket, akik otthonukban szeretnének karácsonyi szentgyónást és szentáldozást végezni. A látogatásra december 15-én, pénteken délelőtt kerül sor.

11. Továbbra is várjuk közösségek, családok jelentkezését a vasárnap esti szentmisék utáni teázásra a Szent Imre templom sekrestyéjében kitett lapon.

12. Karácsonyfa vásárláshoz szeretettel ajánlunk egy őrségi őstermelőt, aki már második éve felajánlja a fenyőfákat mindkét templomunknak. A hátsó asztalon található a szórólapja.

További hírek

Úrnapja

Úrnapja

Dicsérd, Sion, Üdvözítőd: Jó Pásztorod, hű segítőd áldja hangos éneked!
Himnuszt mondj egész szíveddel, szóddal úgysem érheted el, méltón nem dicsérheted.
Nagy dologról szól az ének: élet élő kútfejének, a Kenyérnek hódolunk,
Estelén a búcsútornak, a tizenkét apostolnak, mit kiosztott Krisztusunk.
Hangosan hát fönnesengjen, ujjongjon és égre csengjen zengő lelkünk hangja ma!
Mert mit ajkunk most magasztal: amaz ünnep, amaz asztal, amaz első lakoma.


Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.