Krisztus Király vasárnapja

Az igazak és a gonoszok szétválasztásáról szól a mai evangélium. A példázat szerint az ítéletkor mindazok osztályrésze lesz az örök élet, akik a legkisebbek szükségén segítettek. Egy falat kenyér, egy pohár víz, egy látogatás... Sokszor észre sem vesszük, hogy apró jókat teszünk. Tegyük továbbra is, és tartsuk fontosnak!

1. A karitász gyűjtés alkalmával a Kedves Hívek összesen 424.560 Ft adományt adtak, melyet az Egyházmegyéhez továbbítottunk. Hálásan köszönjük nagylelkűségüket!

2. Ma délután 15.00 órakor a Jézus Szíve családok szentségimádási órája lesz a Szent Imre templom kápolnájában.

3. Aki valamilyen katolikus sajtótermékre szeretne előfizetni, most a szentmise után még megteheti a sekrestyében.

4. Szeretettel várjuk még a mai napon mindazok jelentkezését, akik a szombat esti, illetve a vasárnapi szentmiséken felolvasói szolgálatot vállalnának. Tegyük ezáltal is színesebbé a liturgiát!

5. Az idei pásztorjátékra november 30-ig (csütörtök) várjuk gyermekek, fiatalok jelentkezését plébániánk honlapján keresztül az elektronikus űrlapot kitöltve. Az első próba december 2-án (szombat) 15.00 órakor kezdődik a plébánián.

6. A jövő vasárnap lesz advent 1. vasárnapja, az új egyházi év kezdete. A Jézus Szíve templomban szombat esténként a 18.00 órai, a Szent Imre templomban pedig a vasárnap délelőtt 9.00 órai szentmiséken lesz adventi gyertyagyújtás. A jövő hétvégén a szentmiséken megáldjuk a Kedves Hívek adventi koszorúit. Karácsonyi készületünk egyik legszebb gyakorlata a hétköznap hajnali szentmise. A Rorátékat december 4-én (hétfőn) reggel 6.00 órakor kezdjük a Jézus Szíve templomban.

7. A Jereván lakótelep közös adventi koszorúján az első gyertya ünnepélyes meggyújtása december 3-án (vasárnap) 16.00 órakor lesz a Teleki Pál u. 20. előtti téren a történelmi egyházak lelkipásztorainak szolgálatával. Szeretettel várnak mindenkit!

További hírek

Nagyböjt 2. vasárnapja

Nagyböjt 2. vasárnapja

Jézus színeváltozásáról tudósít a mai evangélium. Felmennek a hegyre a Mesterrel a főapostolok, nehezen tudnak mit kezdeni a látvánnyal, az élménnyel. Sokszor lehetünk mi is így: vágyunk az Istennel való találkozásra, de igazából nem tudjuk, hogy mire számítsunk. Egy biztos: szükségünk van Rá. Időnként fel kell menni nekünk is a Tábor hegyre, oda, ahol számunkra megtapasztalható Isten, aztán pedig visszaérkezve küldetésünk tanúskodni Róla. A környezetünket legfőképpen az érdekli, hogy milyen a Vele való kapcsolat...


Nagyböjt 1. vasárnapja

Nagyböjt 1. vasárnapja

Márk evangéliumának rövid tudósítása az Úr Jézus pusztai elvonulásáról, megkísértéséről a többi evangéliumból származó tudásunk fényében szegényesnek tűnhet. Ha azonban újra elolvassuk a Mk 1,12-15 szakaszt, kitűnik a lényeg: nincs idő halogatni a megtérést, elközelgett az Isten Országa. Bűnbánat és hit: ez kell, hogy összekapcsolódjon bennünk is, hogy megtisztult szívünk igazán befogadhassa az evangélium krisztusi igazságait!


Évközi 6. vasárnap

Évközi 6. vasárnap

A mai evangéliumban egy csodás gyógyulás szemtanúi lehetünk. Megtisztul egy leprás, akinek az Úr Jézus tiltja, hogy beszéljen róla. Ezt nem tudta megfogadni, ezért a Mester elhagyatott helyeken tartózkodott. El akarta kerülni, hogy földi Messiásnak tekintsék, ám így is vonzotta az embereket. Ma is sok a testi-lelki leprás, akik fájdalmakat, kitaszítottságot, magányt éreznek. A Mester ma is gyógyít, csak mondjuk el neki: „Ha akarod, te meg tudsz tisztítani engem!”


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.