Évközi 33. vasárnap

A talentumokról szóló evangéliumi példázatba számos ponton bele lehet kötni: miért ezt, miért így tanítja nekünk az Úr Jézus? Megvalósul-e benne az igazságosság? Miért azt jutalmazza az Úr, akinek már eleve 10 talentuma van, miféle befejezés ez? Hamar észrevehetjük, hogy ezek emberi okoskodások, földi viszonyok alkotta gondolatok. Mit gondol azonban a Mester? Azokat díjazza, akik a kapott talentumokat megpróbálták kamatoztatni. Nem profit-orientáltan, hanem a cselekvést látva adja a jutalmat. Ez nem gazdasági logika, hanem Isten szeretete! A jó hír, hogy ez tanulható! Sőt, továbbadható, továbbadandó!

1. Ma van a szegények világnapja, országos gyűjtést tartunk a karitász céljaira. Plébániánk rászorultjai javára pedig az adventi időben fogunk tartós élelmiszereket gyűjteni.

2. November 22-én (szerda) 7.30-tól a Jézus Szíve templom takarítására várunk segítőket!

3. Szombaton 9.00-12.00 óráig bérmálási felkészítőre várjuk a korábban jelentkezett fiatalokat!

4. A jövő vasárnap Krisztus, a világmindenség királyának ünnepe lesz, 15.00 órakor a Jézus Szíve családok szentségimádási óráját tartjuk a Szent Imre templom kápolnájában.

5. Szeretettel várjuk az idei pásztorjátékban szívesen szereplő gyermekek, fiatalok jelentkezését a plébániánk honlapján található elektronikus űrlapon keresztül.

6. Továbbra is várjuk mindazok jelentkezését, akik 2024-ben a szombat esti és a vasárnapi szentmiséken felolvasást vállalnának. Jelentkezni a sekrestyében lehet.

7. November végéig várjuk a 2024-es évre a katolikus sajtótermékek előfizetőit.

8. Továbbra is kérjük ministránsainkat, hogy a sekrestyében kitett lapon adják meg használatban lévő e-mail címüket, hogy levelező listát készíthessünk.

9. „Jó képek-rossz képek” címmel külön óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló könyveket ajánlunk a Kedves Szülők figyelmébe, melyek segítik a gyermekeket távolmaradni a pornográfiától. A 4000 Ft-ért kapható kiadványokat a Szent II. János Pál Intézet adta ki. Megtekinthető, megvásárolható a sekrestyében.

10. A sekrestyében többféle katolikus társasjáték is kapható, fel lehet iratkozni Brenner László atya legújabb könyvére is, valamint néhány egylapos falinaptár is vásárolható a hátsó asztalon.

11. A Brenner János Papnevelő Intézet nyílt napra várja a papi hivatás iránt érdeklődőket december 2. (szombat) 9.00 órára a győri Káptalandombon található szemináriumban. Bővebb információ a www.bjhf.hu weboldalon található.

További hírek

Krisztus Király vasárnapja

Krisztus Király vasárnapja

Az igazak és a gonoszok szétválasztásáról szól a mai evangélium. A példázat szerint az ítéletkor mindazok osztályrésze lesz az örök élet, akik a legkisebbek szükségén segítettek. Egy falat kenyér, egy pohár víz, egy látogatás... Sokszor észre sem vesszük, hogy apró jókat teszünk. Tegyük továbbra is, és tartsuk fontosnak!


Évközi 32. vasárnap

Évközi 32. vasárnap

Ahogy közeledünk az egyházi év végéhez, a vasárnapi evangéliumok témája egyre a végidőre, az éberségre hívja fel a hívő emberek figyelmét. Nem riogatásból, hanem azért, hogy tudatosítsuk magunkban: az a fegyelmezettség, bölcsesség és szeretet, amellyel éljük a mindennapjainkat, szükséges ahhoz, hogy bármikor megállhassunk Isten színe előtt. Ebben pont annyi félelmetes van, amennyi dolgunk van ezzel!


Szent Imre herceg ünnepe

Szent Imre herceg ünnepe

Szent Imre herceg, a magyar ifjúság védőszentje, járj közben a fiatalokért, hogy mindig Krisztus mellett tudjanak dönteni, életük, hivatásuk a mennyországba vezető út sarokkövei legyenek! Könyörögj értünk, plébániai közösségünkért, hogy egymást segítve haladhassunk az úton, megkezdett örök életünk beteljesedhessen egykor Országodban!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.