Évközi 33. vasárnap

A talentumokról szóló evangéliumi példázatba számos ponton bele lehet kötni: miért ezt, miért így tanítja nekünk az Úr Jézus? Megvalósul-e benne az igazságosság? Miért azt jutalmazza az Úr, akinek már eleve 10 talentuma van, miféle befejezés ez? Hamar észrevehetjük, hogy ezek emberi okoskodások, földi viszonyok alkotta gondolatok. Mit gondol azonban a Mester? Azokat díjazza, akik a kapott talentumokat megpróbálták kamatoztatni. Nem profit-orientáltan, hanem a cselekvést látva adja a jutalmat. Ez nem gazdasági logika, hanem Isten szeretete! A jó hír, hogy ez tanulható! Sőt, továbbadható, továbbadandó!

1. Ma van a szegények világnapja, országos gyűjtést tartunk a karitász céljaira. Plébániánk rászorultjai javára pedig az adventi időben fogunk tartós élelmiszereket gyűjteni.

2. November 22-én (szerda) 7.30-tól a Jézus Szíve templom takarítására várunk segítőket!

3. Szombaton 9.00-12.00 óráig bérmálási felkészítőre várjuk a korábban jelentkezett fiatalokat!

4. A jövő vasárnap Krisztus, a világmindenség királyának ünnepe lesz, 15.00 órakor a Jézus Szíve családok szentségimádási óráját tartjuk a Szent Imre templom kápolnájában.

5. Szeretettel várjuk az idei pásztorjátékban szívesen szereplő gyermekek, fiatalok jelentkezését a plébániánk honlapján található elektronikus űrlapon keresztül.

6. Továbbra is várjuk mindazok jelentkezését, akik 2024-ben a szombat esti és a vasárnapi szentmiséken felolvasást vállalnának. Jelentkezni a sekrestyében lehet.

7. November végéig várjuk a 2024-es évre a katolikus sajtótermékek előfizetőit.

8. Továbbra is kérjük ministránsainkat, hogy a sekrestyében kitett lapon adják meg használatban lévő e-mail címüket, hogy levelező listát készíthessünk.

9. „Jó képek-rossz képek” címmel külön óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló könyveket ajánlunk a Kedves Szülők figyelmébe, melyek segítik a gyermekeket távolmaradni a pornográfiától. A 4000 Ft-ért kapható kiadványokat a Szent II. János Pál Intézet adta ki. Megtekinthető, megvásárolható a sekrestyében.

10. A sekrestyében többféle katolikus társasjáték is kapható, fel lehet iratkozni Brenner László atya legújabb könyvére is, valamint néhány egylapos falinaptár is vásárolható a hátsó asztalon.

11. A Brenner János Papnevelő Intézet nyílt napra várja a papi hivatás iránt érdeklődőket december 2. (szombat) 9.00 órára a győri Káptalandombon található szemináriumban. Bővebb információ a www.bjhf.hu weboldalon található.

További hírek

Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

"Maradjatok meg szeretetemben!" Az Úr Jézus ezt tűzi ki e földi életre célul. Örök távlatként pedig a mennyországba hív meg: "gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt!" Az élet viszontagságai ellenére, Jézusba kapaszkodva teljes lehet az örömünk. Milyen jó, hogy a barátai lehetünk, ehhez pedig egyet kér: tartsuk meg a parancsokat!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.