Évközi 33. vasárnap

A talentumokról szóló evangéliumi példázatba számos ponton bele lehet kötni: miért ezt, miért így tanítja nekünk az Úr Jézus? Megvalósul-e benne az igazságosság? Miért azt jutalmazza az Úr, akinek már eleve 10 talentuma van, miféle befejezés ez? Hamar észrevehetjük, hogy ezek emberi okoskodások, földi viszonyok alkotta gondolatok. Mit gondol azonban a Mester? Azokat díjazza, akik a kapott talentumokat megpróbálták kamatoztatni. Nem profit-orientáltan, hanem a cselekvést látva adja a jutalmat. Ez nem gazdasági logika, hanem Isten szeretete! A jó hír, hogy ez tanulható! Sőt, továbbadható, továbbadandó!

1. Ma van a szegények világnapja, országos gyűjtést tartunk a karitász céljaira. Plébániánk rászorultjai javára pedig az adventi időben fogunk tartós élelmiszereket gyűjteni.

2. November 22-én (szerda) 7.30-tól a Jézus Szíve templom takarítására várunk segítőket!

3. Szombaton 9.00-12.00 óráig bérmálási felkészítőre várjuk a korábban jelentkezett fiatalokat!

4. A jövő vasárnap Krisztus, a világmindenség királyának ünnepe lesz, 15.00 órakor a Jézus Szíve családok szentségimádási óráját tartjuk a Szent Imre templom kápolnájában.

5. Szeretettel várjuk az idei pásztorjátékban szívesen szereplő gyermekek, fiatalok jelentkezését a plébániánk honlapján található elektronikus űrlapon keresztül.

6. Továbbra is várjuk mindazok jelentkezését, akik 2024-ben a szombat esti és a vasárnapi szentmiséken felolvasást vállalnának. Jelentkezni a sekrestyében lehet.

7. November végéig várjuk a 2024-es évre a katolikus sajtótermékek előfizetőit.

8. Továbbra is kérjük ministránsainkat, hogy a sekrestyében kitett lapon adják meg használatban lévő e-mail címüket, hogy levelező listát készíthessünk.

9. „Jó képek-rossz képek” címmel külön óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló könyveket ajánlunk a Kedves Szülők figyelmébe, melyek segítik a gyermekeket távolmaradni a pornográfiától. A 4000 Ft-ért kapható kiadványokat a Szent II. János Pál Intézet adta ki. Megtekinthető, megvásárolható a sekrestyében.

10. A sekrestyében többféle katolikus társasjáték is kapható, fel lehet iratkozni Brenner László atya legújabb könyvére is, valamint néhány egylapos falinaptár is vásárolható a hátsó asztalon.

11. A Brenner János Papnevelő Intézet nyílt napra várja a papi hivatás iránt érdeklődőket december 2. (szombat) 9.00 órára a győri Káptalandombon található szemináriumban. Bővebb információ a www.bjhf.hu weboldalon található.

További hírek

Évközi 13. vasárnap

Évközi 13. vasárnap

Jairus lányának feltámasztását meglehetősen részletesen tárja elénk a mai evangéliumi részlet. Nem gyakori a halottfeltámasztás az Úr Jézus nyilvános működése alatt. Isteni erejét, hatalmát soha nem szenzációkeltésre használja, hanem a hit megerősítésére. Vessük bizalmunkat Istenbe, vagyis hittel mondjuk ki: "Legyen meg a Te akaratod!"


Évközi 11. vasárnap

Évközi 11. vasárnap

A földbe vetett mag és a felnövekvő mustármag példabeszéde szerepel a mai evangéliumban, mely arra akar tanítani bennünket, hogy az életünkben hagyjuk meg Istennek azokat a dolgokat, amelyek irányítása az Ő kezében van a legjobb helyen. Ez nem könnyű. Kimondani: "legyen meg a Te akaratod", amikor - valljuk meg őszintén - imáinkban gyakran kérjük az Urat arra, hogy a mi elképzelésünk feleljen meg az isteni akaratnak. A földbe vetett mag az Úr Jézus példázata szerint magától hoz termést. Magától az Istentől.


Úrnapja

Úrnapja

Dicsérd, Sion, Üdvözítőd: Jó Pásztorod, hű segítőd áldja hangos éneked!
Himnuszt mondj egész szíveddel, szóddal úgysem érheted el, méltón nem dicsérheted.
Nagy dologról szól az ének: élet élő kútfejének, a Kenyérnek hódolunk,
Estelén a búcsútornak, a tizenkét apostolnak, mit kiosztott Krisztusunk.
Hangosan hát fönnesengjen, ujjongjon és égre csengjen zengő lelkünk hangja ma!
Mert mit ajkunk most magasztal: amaz ünnep, amaz asztal, amaz első lakoma.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.