Évközi 32. vasárnap

Ahogy közeledünk az egyházi év végéhez, a vasárnapi evangéliumok témája egyre a végidőre, az éberségre hívja fel a hívő emberek figyelmét. Nem riogatásból, hanem azért, hogy tudatosítsuk magunkban: az a fegyelmezettség, bölcsesség és szeretet, amellyel éljük a mindennapjainkat, szükséges ahhoz, hogy bármikor megállhassunk Isten színe előtt. Ebben pont annyi félelmetes van, amennyi dolgunk van ezzel!

1. Hálásan köszönjük a múlt heti Szent Imre búcsú előkészítését és lebonyolítását mindazoknak, akik bármilyen feladatot vállaltak az ifjúsági találkozón és az ünnepi szentmiséken: énekes és zenei szolgálattal, ministrálással, felolvasással széppé tették a liturgiát, templomi és konyhai szolgálattal, valamint sütemények felajánlásával az ünnep hátterét biztosították. Nagyon örültünk az ifjúság és a Kedves Hívek nagyszámú részvételének! Dr. Márfi Gyula érsek úr szentbeszéde honlapunkon visszahallgatható.

2. A családos szentmise közösség szülői generációjának november 14-én (kedd) 18.30-tól összejövetelt szervezünk a plébánia 1-es közösségi termében. Szeretettel várjuk az érdeklődőket imádságra, beszélgetésre, gondolatcserére!

3. A havi élelmiszercsomagot november 16-án (csütörtök) 16.00-18.00 óráig osztjuk a plébánián rászorulóinknak.

4. A jövő vasárnap országos gyűjtést tartunk a szegények megsegítésére Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan. Szeretettel várjuk nagylelkű adományaikat! Az idei évben a 9.00 órai szentmise végén osztjuk a Szent Erzsébet kenyereket.

5. Szeretettel várjuk a 2024-es évre mindkét templomunkba az olvasmány és a szentlecke felolvasására vállalkozó testvéreket. Ez a szolgálat fejezi ki talán a legjobban a Kedves Hívek liturgiába történő aktív bekapcsolódását. November végéig várjuk a sekrestyében kitett lapon a jelentkezéseket névvel, telefonszámmal és azzal az információval, hogy ki melyik szentmisén vállal felolvasást.

6. Akik szeretnének 2024-ben plébániánkon keresztül rendelni Új Ember és Keresztény élet hetilapokat, valamint az Adoremus havi liturgikus füzetet, tisztelettel kérjük, hogy november végéig jelezzék a sekrestyében, vagy az irodában. A kiadványok pontos árát még nem tudjuk, január elején kell majd az éves előfizetési díjakat rendezni.

7. Ministráns-levelezőlistát szeretnénk készíteni, ezért kérjük ministránsainkat, hogy a sekrestyében kitett lapon írják fel nevüket és adjanak meg egy használatban lévő e-mail címet.

8. Szeretettel várjuk az idei karácsonyi pásztorjátékra gyermekek jelentkezését. A próbák december elejétől szombatonként 15.00-17.00 óráig lesznek. Feliratkozni plébániánk honlapján keresztül az online felületen lehet.

9. Néhány héten belül megjelenik Brenner László egykori répcevisi plébános oktatásait tartalmazó, a Természetfölötti élet címet viselő könyve. A keménytáblás mű kb. 3-4 ezer forintba fog kerülni, és ajándékba is kiváló. A könyvre feliratkozni a sekrestyében lehet november végéig.

További hírek

Évközi 13. vasárnap

Évközi 13. vasárnap

Jairus lányának feltámasztását meglehetősen részletesen tárja elénk a mai evangéliumi részlet. Nem gyakori a halottfeltámasztás az Úr Jézus nyilvános működése alatt. Isteni erejét, hatalmát soha nem szenzációkeltésre használja, hanem a hit megerősítésére. Vessük bizalmunkat Istenbe, vagyis hittel mondjuk ki: "Legyen meg a Te akaratod!"


Évközi 11. vasárnap

Évközi 11. vasárnap

A földbe vetett mag és a felnövekvő mustármag példabeszéde szerepel a mai evangéliumban, mely arra akar tanítani bennünket, hogy az életünkben hagyjuk meg Istennek azokat a dolgokat, amelyek irányítása az Ő kezében van a legjobb helyen. Ez nem könnyű. Kimondani: "legyen meg a Te akaratod", amikor - valljuk meg őszintén - imáinkban gyakran kérjük az Urat arra, hogy a mi elképzelésünk feleljen meg az isteni akaratnak. A földbe vetett mag az Úr Jézus példázata szerint magától hoz termést. Magától az Istentől.


Úrnapja

Úrnapja

Dicsérd, Sion, Üdvözítőd: Jó Pásztorod, hű segítőd áldja hangos éneked!
Himnuszt mondj egész szíveddel, szóddal úgysem érheted el, méltón nem dicsérheted.
Nagy dologról szól az ének: élet élő kútfejének, a Kenyérnek hódolunk,
Estelén a búcsútornak, a tizenkét apostolnak, mit kiosztott Krisztusunk.
Hangosan hát fönnesengjen, ujjongjon és égre csengjen zengő lelkünk hangja ma!
Mert mit ajkunk most magasztal: amaz ünnep, amaz asztal, amaz első lakoma.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.