Évközi 30. vasárnap

Egy törvénytudó farizeus bele akarja az Úr Jézust vonni egy végeláthatatlannak látszó vitába, és felteszi a kérdést: melyik a legfőbb parancs a törvényben? A Mester egyértelműen kijelöli az irányt a rendelkezések elemzésében elvesző farizeusoknak, és persze mindazoknak, akik hallgatnak a szavára. A szeretet hármas parancsa, mely Isten, az embertárs és önmagunk megfelelő szeretetéről szól, minden korban a kiegyensúlyozottság, a béke és Isten Országának keresését jelenti. Kell ennél több?

1. Hálásan köszönjük a Kedves Hívek missziók javára adott 333.725 Ft adományát!

2. Hálásan köszönjük a Szent Imre templom búcsúi nagytakarításában részt vevők munkáját, valamint az új, kézzel hímzett oltárterítők felajánlását!

3. A megváltós nővérek sírjait október 31-én (kedd) 16.00 órakor keressük fel a Szent Mihály temetőben, találkozás az öreg temető bejáratánál lesz.

4. November 1-jén (szerda) Mindenszentek parancsolt ünnepe lesz, a családos szentmise kivételével vasárnapi miserendet tartunk.

5. November 2-án (csütörtök) halottak napja lesz, a Jézus Szíve templomban reggel 7.00 órakor, a Szent Mihály templomban a város papságával 9.00 órakor, a Szent Imre templomban pedig este 18.00 órakor mutatunk be szentmisét elhunytjainkért.

6. Az ünnepek miatt a plébánia irodája a jövő héten csak pénteken délelőtt tart nyitva, valamint a szentségimádás iskolája és a bibliaóra is elmarad.

7. A héten elsőpéntek lesz, a szokott időben tervezem betegeink felkeresését.

8. A jövő hétvégén tartjuk a Szent Imre búcsút.

  • Hagyományteremtő szándékkal ifjúsági találkozót szervezünk november 4-én (szombat) 16.30-tól középiskolás és főiskolás korosztálynak előadással, kiscsoporttal, zenés szentségimádással és kötetlen beszélgetéssel. Meghívott vendégünk Boldvai M. Bertalan premontrei szerzetes lesz.
  • November 5-én (vasárnap), Szent Imre herceg ünnepén délelőtt 9.00 órakor Dr. Márfi Gyula ny. veszprémi érsek úr vezetésével ünnepeljük a szentmisét, melyet a plébánia aulájában szerény agapé követ. A jövő vasárnap a családos szentmise elmarad.
  • 18.00 órakor pedig Hencz Márton újmisés mutat be búcsúi szentmisét. Szeretettel várunk mindenkit a Szent Imre templomba!

9. Szeretettel várunk a Szent Imre búcsúra a Kedves Hívektől édes és sós süteményeket, melyeket nov. 3-án (péntek) 9-12.00 óráig, 17-20.00 óráig, valamint vasárnap reggel 7.00 órától tudunk átvenni.

10. 2024-es egylapos soproni katolikus falinaptár 150 Ft-os áron a hátsó asztalról elvihető.

11. Szép élményekkel tértünk haza a plébániai segítők zarándoklatáról. Szeretnénk azonban azoknak is köszönetet mondani, akik nem tudtak részt venni, de bármilyen szolgálatot vállalva közösségünk aktív, tevékeny és szolgálatkész tagjai! Isten fizesse meg jóságukat bőkezűen!

További hírek

Úrnapja

Úrnapja

Dicsérd, Sion, Üdvözítőd: Jó Pásztorod, hű segítőd áldja hangos éneked!
Himnuszt mondj egész szíveddel, szóddal úgysem érheted el, méltón nem dicsérheted.
Nagy dologról szól az ének: élet élő kútfejének, a Kenyérnek hódolunk,
Estelén a búcsútornak, a tizenkét apostolnak, mit kiosztott Krisztusunk.
Hangosan hát fönnesengjen, ujjongjon és égre csengjen zengő lelkünk hangja ma!
Mert mit ajkunk most magasztal: amaz ünnep, amaz asztal, amaz első lakoma.


Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.