Évközi 29. vasárnap

"Szabad-e adót fizetni a császárnak, vagy nem?" Az evangéliumban az Úr Jézus felé irányul ez a kérdés, nekünk pedig eszünkbe juthatnak az ezzel kapcsolatos pénzügyi kifejezések: adózás, hitelezés, illeték, adóparadicsom, támogatás... Ezek nem csupán szavak, hanem sok esetben a saját bőrünkön tapasztalt valóságok. Érezzük, hogy legszívesebben szabadulnánk ezektől. Ha megadjuk Istennek, ami az Istené, akkor az Úr kinyitja a lelkünket egy nagyobb szabadság befogadására, ugyanis eltelünk a szeretetével, ami megosztásra vár.

1. A mai napon a missziók javára várjuk a Kedves Hívek adományait!

2. Hálásan köszönjük a Jézus Szíve templom takarításában közreműködők szolgálatát!

3. A plébániai segítőink számára szervezett zarándoklatra az autóbusz hétfőn reggel 7.00 órakor indul a Szent Imre templom elől, tisztelettel kérjük, hogy mindenki időben érkezzen. Utunk során felkeressük az árpási, a rábaszentmiklósi és a tétszentkúti templomot, Győrben ebédelünk, majd a Szent Kamillus templomban meglátogatjuk Hencz Márton atyát és szentmisén veszünk részt. Ezt egy meglepetés program követi. Kb. 20.00 órakor érünk haza.

4. A jövő évi szentmise-szándékokat október 24-én (kedd) 15.00 órától vesszük fel az irodában. Plébániai szolgálattevőink ezúttal is előnyben voltak. Tisztelettel kérjük, hogy előre gondolják át a szándékokat, és fogadják el a felkínált időpontokat. A szentmisék központilag meghatározott új stóladíja 4000 Ft.

5. A Szent Imre templom és udvarának búcsúi nagytakarítására szeretettel várunk segítőket minden korosztályból október 28-án (szombat) reggel 8.00 órára.

6. Tisztelettel kérjük, hogy a Szent Imre templomba egyénileg hozott párnákat és szivacsokat, valamint az itt hagyott gyermek- és felnőtt ruhákat szíveskedjenek a héten hazavinni a plébánia aulájának folyosójáról.

7. 2024-es egylapos soproni falinaptár 150 Ft-os áron a hátsó asztalról elvihető. Plébániánknak lesz saját, forgatható falinaptára, mely november közepére várható. Plébániai segítőink a karácsonyi csomagban megkapják mindkét naptárt.

8. Szeretettel ajánlunk a kisgyermekes szülők figyelmébe két olyan, égetően fontos témában írt mesekönyvet, mely abban segíti a gyermekeket és szüleiket, hogy az óvodás és kisiskolás korban hogyan tudnak távol maradni a pornográfiától. Mindkét könyv 20% kedvezménnyel, 4000 Ft-os áron kapható a Szent Imre templom sekrestyéjében.

9. A Szent Mihály templomban dicsőítő szentségimádásra várnak mindenkit október 28-án, (szombat) 19.00 órától, melyben az Exodus zenekart és Földi-Kovács Andrea újságíró tanúságtételét hallhatjuk.

10. Az egyházmegyei adventi és karácsonyi mézeskalács-kiállításra továbbra is várják mindazok jelentkezését, akik saját templomuk makettjét elkészítenék. A részletes tájékoztatót plébániánk honlapján és az irodában találják az érdeklődők. Október 27-ig (péntek) várjuk a jelentkezőket.

További hírek

Úrnapja

Úrnapja

Dicsérd, Sion, Üdvözítőd: Jó Pásztorod, hű segítőd áldja hangos éneked!
Himnuszt mondj egész szíveddel, szóddal úgysem érheted el, méltón nem dicsérheted.
Nagy dologról szól az ének: élet élő kútfejének, a Kenyérnek hódolunk,
Estelén a búcsútornak, a tizenkét apostolnak, mit kiosztott Krisztusunk.
Hangosan hát fönnesengjen, ujjongjon és égre csengjen zengő lelkünk hangja ma!
Mert mit ajkunk most magasztal: amaz ünnep, amaz asztal, amaz első lakoma.


Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.