Évközi 26. vasárnap

"Az ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó!" - tartja a közmondás. A mai evangélium üzenete mindnyájunk számára egyértelmű: Isten nem nagy szavakat vár tőlünk, hanem hogy tetteink tükrözzék krisztusi hovatartozásunkat. A példabeszédben szereplő mindkét fiú felkérést kapott, hogy dolgozzon a szőlőben. A legszebb az volna, ha meg is ígérnénk, és meg is tennénk Isten akarata szerint mindazt, amire Atyaként megkér.

1. Október a rózsafüzér hónapja, szeretettel buzdítunk mindenkit, hogy mindkét templomunkban a hétköznapi szentmisék előtt kapcsolódjanak be az imádságba!

2. Az első bibliaórát október 5-én (csütörtök) 18.45-kor kezdjük a plébánia 1-es közösségi termében. A hetente tartandó alkalmakra szeretettel várjuk a felnőtt korosztályból a régi és az új érdeklődőket! Idei témánk: az Ószövetségi messiási jövendölések.

3. Csütörtök esténként 20.30-tól tartjuk férfiak számára a Szent József Imakört, melyben a rózsafüzért és Szent József litániáját imádkozzuk. Folyamatosan várjuk a közös imádsághoz csatlakozni vágyó urakat!

4. A héten elsőpéntek lesz. A szokott időben tervezem betegeink felkeresését, az esti szentmise után pedig a Jézus Szíve családok szentségimádási órája lesz.

5. A Boldog Carlo Acutis felsős közösség első alkalma október 6-án (péntek) 18.30-tól lesz a plébánián. Szeretettel várjuk a felsős korosztályból azokat, akik csatlakoznának ehhez a sokat játszó és beszélgető csapathoz!

6. Szeretettel várjuk a bérmálási felkészítő első alkalmára szombaton 9.00 órára a plébániára mindazokat, akik honlapunkon keresztül leadták jelentkezésüket. Részletes információk honlapunkon olvashatók.

7. A jövő vasárnap Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya főünnepe lesz, mely egyben a Szent Imre templom szentségimádási napja. A szentmisék után 12.00 órakor lesz a szentségkitétel, 17.00 órakor rózsafüzér, 17.40-kor litánia szentségi áldással. Szeretettel buzdítunk mindenkit szentséglátogatásra, jelentkezni a sekrestyében lehet

8. A jövő hétvégén Rózsafüzér Királynője búcsút tartanak a Domonkos templomban. A programban szerepel előadás, szentmisék, virrasztás. Részletek a kitett plakáton olvashatók.

9. A Győri Egyházmegyei Családbizottság által a győri Domus Peregrini apartmanokban szervezett két lelkigyakorlatot szeretnénk a Kedves Hívek figyelmébe ajánlani:

  • „Ne félj, nem ítéllek el!” címmel magzatukat elveszített és az abortusz fájdalmát hordozók számára november 9-12. között Kovács Ferenc állandó diakónus és felesége, Treer Mária lelkigondozó vezetésével.
  • „Jézus házasságunk középpontja” címmel szentségi házasságban élő házaspárok számára november 16-19-ig Gregor Gábor és Ági, valamint Ruskó Norbert atya vezetésével. Jelentkezni a plébániánk honlapján található elérhetőségeken lehet!

További hírek

Úrnapja

Úrnapja

Dicsérd, Sion, Üdvözítőd: Jó Pásztorod, hű segítőd áldja hangos éneked!
Himnuszt mondj egész szíveddel, szóddal úgysem érheted el, méltón nem dicsérheted.
Nagy dologról szól az ének: élet élő kútfejének, a Kenyérnek hódolunk,
Estelén a búcsútornak, a tizenkét apostolnak, mit kiosztott Krisztusunk.
Hangosan hát fönnesengjen, ujjongjon és égre csengjen zengő lelkünk hangja ma!
Mert mit ajkunk most magasztal: amaz ünnep, amaz asztal, amaz első lakoma.


Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.