Évközi 18. vasárnap

A kenyérszaporítás csaodájának elbeszélése mindig megmozgatja az Olvasót. Az Úr Jézus közösségben gondolkodik: tanítja hallgatóit az Isten országáról, de a lelki táplálékon túl ezúttal testileg is ellátja a nagyszámú tömeget. Hívjuk ezt az Eucharisztia előképének is. A Mester küldetése a közösség körül forog. Communio, Krisztus titokzatos Teste, természetfeletti közösség. Egyházunk ezt a közösséget szeretné jelenvalóvá tenni a világban, annak valóságát, hogy mi Krisztusban élünk.

1. Kéthetes nyári gyakorlatra érkezik plébániánkra Grafl Ákos V. éves győri egyházmegyés papnövendék. Fogadjuk őt szeretettel és foglaljuk imáinkba!

2. Az ősszel induló bérmálási felkészítőre továbbra is várjuk a leendő 9. osztályos, vagy egyéb középiskolai osztályokba járó fiatalok jelentkezését honlapunkon keresztül. A felkészítők időpontjai a jelentkezési űrlapon olvashatók.

3. A szintén ősszel induló katekumen-csoportunkba is várjuk mindazon felnőttek jelentkezését, akik szeretnének megkeresztelkedni, elsőáldozók és bérmálkozók lenni, vagy szeretnének áttérni a katolikus hitre. Az alkalmak keddi napokon az esti szentmise után lesznek majd. Jelentkezni plébániánk honlapján lehet.

4. Az 1ÚTON Nemzetközi Zarándoknap keretében a fiatalokért felajánlott kerékpáros zarándoklatot szerveznek Sopronbánfalva - Ágfalva - Schattendorf - Baumgarten - Sopronbánfalva útvonalon. Részletek a kitett plakáton olvashatók.

További hírek

Évközi 27. vasárnap

Évközi 27. vasárnap

A házasság felbonthatatlanságának kérdését feszegetik a mai evangéliumban a farizeusok. Tennénk ezt mi is, hiszen a válások kapcsán tulajdonképpen mindegyikünk családja érintett. Lázadunk sok parancs ellen, amikor bűnt követünk el, igazából ezt a lázadást testesítjük meg. Nehéz kérdés, hiszen ezen a területen kiemelten az érzelmeink dominálnak. Az elköteleződés - bármelyik hivatásban - akarati döntés, amely nem jelent garanciát a problémamentességre. Az eredethez, a kezdethez érdemes visszanyúlni: Isten azt mondta, hogy jó mindaz, amit alkotott. Az Úr erejében bízzunk!


Évközi 26. vasárnap

Évközi 26. vasárnap

Az evangélium Jézusa a vasárnapi evangéliumban egyszerre tűnik szelídnek és keménynek. Mondhatjuk: megszoktuk már. Az Úr mégsem szélsőséges, hiszen az a közösség, amelyet szervez, mindenki előtt nyitva áll. Az igazságot keresve mindnyájan hitre juthatunk. Ahhoz, hogy kitartsunk Isten mellett, néha magunkkal szemben is keménynek kell lennünk. Nem mindig sikerül még ekkor sem, hogy bűn nélkül éljünk, ekkor pedig fordulhatunk az irgalmas Istenhez!


Évközi 25. vasárnap

Évközi 25. vasárnap

A mai evangéliumi szakaszban Úr Jézus a szenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról tanítja övéit. Nem értik. Saját magukkal vannak elfoglalva. A Mester még az utolsó vacsorán, sőt, a kereszten is a tanítványaival törődik, annyira "megfeledkezett magáról". Tanuljunk Tőle, és forduljunk Istenünk és egymás felé!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.