Évközi 11. vasárnap

A papszentelések, papi jubileumok hónapjában olvassuk a mai evangéliumot, melyben az Úr Jézus buzdít bennünket: "Kérjétek az aratás urát, küldjön munkásokat aratásába!" Az Istennek szentelt élet mellett mindnyájan felfedezhetjük magunkban azt a tevékeny szeretetet, amelyre maga a Mester hívott meg minket. Aratnivaló van: ez szolgálatot jelent!

1. Hálásan köszönjük mindazok előkészítő munkáját és tevékeny szolgálatát, akik az úrnapi és a Jézus Szíve körmenetek lebonyolításában részt vettek! Külön köszönjük a rendőrségnek és a polgárőrségnek az út zavartalan biztosítását!

2. Hencz Márton atya újmiséjére szeretettel fogadunk édes aprósüteményeket és pogácsát, melyeket a szentmise végén kínálunk majd. A süteményeket június 23-án (péntek) 9.00-12.00 óráig, valamint 17.00 órától a szentmiséig várjuk a plébániára.

3. Június 23-án (péntek) a Szent Imre templomban az esti szentmisét kivételesen a kápolnában tartjuk, mert este 19.00 órakor a templomban Hencz Márton atya a papszentelésért hálaadó szentségimádást vezet plébániánk Töviskorona zenekarának szolgálatával. Szeretettel várjuk mindazokat, akik a hálaadáshoz imádságban szeretnének csatlakozni!

4. Hencz Márton atya ünnepélyes újmiséje június 24-én (szombat) 16.00 órakor kezdődik a Szent Imre templomban, melynek végén családonként fog újmisés áldást adni. A Jézus Szíve templomban június 25-én (vasárnap) 10.30-kor mutat be újmisét, melynek végén ugyancsak újmisés áldásban részesülhetünk családonként. Plébániai közösségünk kiemelkedő ünnepeire mindenkit nagy örömmel és szeretettel hívunk és várunk, hogy az örömben osztozzunk és együtt adjunk hálát Istennek Márton atyáért!

5. Mindazoknak, akik Márton atyát szeretnék megajándékozni, vagy személyesen köszönteni, a június 23-a (péntek) estét javasoljuk, mert szombaton és vasárnap valószínűleg nagyobb számban keresik majd fel őt azok, akik csak az újmisére jönnek.

6. Az újmisék miatt a Jézus Szíve templomban június 24-én (szombat) 18.00 órakor, valamint június 25-én (vasárnap) 7.30-kor nem lesznek szentmisék.

7. Mindazok számára, akik megrendelték Seregély István: „Szűz Mária levelei” c. könyvét, a sekrestyében, vagy az irodában átvehetik 900 Ft/db áron.

További hírek

Úrnapja

Úrnapja

Dicsérd, Sion, Üdvözítőd: Jó Pásztorod, hű segítőd áldja hangos éneked!
Himnuszt mondj egész szíveddel, szóddal úgysem érheted el, méltón nem dicsérheted.
Nagy dologról szól az ének: élet élő kútfejének, a Kenyérnek hódolunk,
Estelén a búcsútornak, a tizenkét apostolnak, mit kiosztott Krisztusunk.
Hangosan hát fönnesengjen, ujjongjon és égre csengjen zengő lelkünk hangja ma!
Mert mit ajkunk most magasztal: amaz ünnep, amaz asztal, amaz első lakoma.


Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.