Évközi 15. vasárnap

Heti hirdetéseink

1. Hétfőn délután 15.00 órakor Fatimai imaórára várjuk a Kedves Híveket!

2. Ahogy már a múlt vasárnap is hirdettük, héten szerda délutántól vasárnap délig a Szent Imre templom és plébánia gyógyító lelkigyakorlatnak ad helyet. Ezt a programot nem plébániánk szervezi, így nem mi kezeltük a jelentkezéseket, valamint a lelkigyakorlat részvételi költségeit sem. Ez a program két esetben érinti közösségünket: pénteken az esti szentmisét a kápolnában tartjuk, előtte elmarad a rózsafüzér, utána pedig a Szent Mónika imaóra. A jövő vasárnap a 9.00 órai szentmisét pedig a Jézus Szíve templomban tartjuk. Megértésüket köszönjük!

3. Július 16-án, csütörtökön, 16.00-18.00 óra között élelmiszercsomagot osztunk a területünkön élő rászorulóknak. Hálásan köszönjük az adományokat!

4. Karitász csoportunk bővítené tagjait olyan személlyel, aki idősellátásban segítene. Történetesen most olyan személy kéri a segítségünket, akit hétköznaponként el kellene kísérni foglalkozásokra. Jelentkezni a plébánia irodájában lehet.

5. Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén, csütörtökön 18.00 órakor a Bánfalvi Kolostortemplomban Németh László nagyprépost, általános püspöki helynök a város papságával ünnepi szentmisét mutat be, melyre szeretettel várják a Kedves Híveket! Templomunkban ezért csütörtökön az esti szentmise elmarad.

6. Zarándokút indul Gizella királyné nyomában Németországba és Ausztriába augusztus 11-12-én. A bánfalvi zarándokcsoportot, melyhez csatlakozókat várnak, Németh Attila kanonok úr vezeti. Információk a hirdetőtáblán olvashatók.

7. Továbbra is várjuk a jubiláns házaspárok jelentkezését a győri Székesegyházban szeptember 5-én 10.00 órakor tartandó hálaadó szentmisére és áldásra.

További hírek

Mindenszentek ünnepe

Mindenszentek ünnepe

Keleten már 380-ban megemlékeztek minden vértanúról. A nyugati egyház liturgiájába IV. Bonifác pápának köszönhetően került be, aki – miután megkapta a pogány istenek tiszteletére épült római Pantheont – 609. május 13-án Mária és az Összes Vértanúk tiszteletére szentelte fel. III. Gergely pápa (731–741) kiszélesítette az ünneplendők körét: a „Szent Szűznek, minden apostolnak, vértanúnak, hitvallónak és a földkerekségen elhunyt minden tökéletes, igaz embernek” emléknapjává tette mindenszentek ünnepét. IV. Gergely pápa (827–844) döntése értelmében került az ünnep november 1-jére.


Évközi 30. Vasárnap

Évközi 30. Vasárnap

A vasárnapi evangéliumban azt halljuk, hogy megint alattomos szándék vezeti Jézus kérdezőit. Melyik a legfőbb parancs? - tudakolja az egyik törvénytudó. Az Úr Jézus a szeretet főparancsával felel meg neki, ami azt jelenti, hogy a Tőle kapott szeretetet a Tőle tanult módon adjuk tovább mindenfelé. Teljesítve az Atya akaratát, jóakarattal, tisztelettel, törődéssel odafordulva az emberek felé, megvalósulhat mindez. Közben pedig észrevesszük, hogy önmagunkkal is harmóniában vagyunk. A vallásosságot szemlélve sokan csak azt veszik észre, hogy valamit nem szabad, csupa lemondás, megfelelés az élet. Ha a szeretetet, mint "feladatot" nézzük, rádöbbenünk, hogy Isten a szabadságra teremtett minket. A XXI. század embere nem pont ezt keresi gőzerővel?


Évközi 29. vasárnap

Évközi 29. vasárnap

Elhangzik a mai evangéliumban a sokat idézett jézusi mondás: "Adjátok meg a császárnak, ami a császáré - Istennek pedig, ami az Istené!" Könnyen lehet, hogy sok mai ember tovább kérdez: hát velem mi lesz? Mi lesz az enyém? Önzővé lett világunk szemléletében teljesen jogos a kérdés. Miért csináljak valamit, ha nem lesz belőle hasznom? Krisztus Urunk tanítása többek között azért is Örömhír, mert minden korban, bármilyen kifordult helyzetben találunk benne eligazítást. Istennek szolgálni, vagyis őt keresni, és megtenni, amit vár tőlünk - ebben természetesen benne vannak a földi élet kötelességei is -, a legfőbb "hasznot", az örök élet boldogságát jelenti számunkra. Hogy velünk mi lesz? Reméljük, hogy ez!


© Szent Imre Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.