Húsvét 6. vasárnapja

Jézusunk a mai evangéliumban nem csak kér, hanem ígér is. Kéri, hogy ha szeretjük Őt, tartsuk meg parancsait. Fedezzük fel, hogy Isten életünk vezére, az embertárunk pedig Isten képmása. Hogy ehhez erőnk, motivációnk legyen, megígéri, hogy elérkezik az Igazság Lelke, és velünk is marad. Pünkösdre várunk, a Szentlélek eljövetelét készülünk megünnepelni!

1. Jézus Szíve templom takarítására várunk segítőket szerdán 7.30-tól.

2. Május 17-én (szerda) 18.00 órakor a Jézus Szíve templomban szentmise és dicsőítő szentségimádás lesz közbenjáró imával, Maksó Péter és Simon Dávid atyák, a ferences kisnővérek és az Exodus zenekar szolgálatával. Szeretettel várunk mindenkit!

3. A Plébániánk területén élő rászorulóknak a havi csomagot május 18-án (csütörtök) osztjuk 16.00-18.00 óra között. Tudomásunkra jutott, hogy a Győri Egyházmegye területén a nagyböjti élelmiszergyűjtő akció keretében összesen 6 tonna élelem gyűlt össze, melyből közel 1 tonnát a mi plébániánk gyűjtött. Hálásan köszönjük még egyszer is jóságukat!

4. Pünkösdhétfőn délelőtt a Szent Imre templomban kerül sor a Kertvárosi, a Szent István, a Szent Margit és a mi plébániánkon készülő fiatalok bérmálására. Számukra május 21-én (vasárnap) 16.30-kor tartunk próbát a Szent Imre templomban.

5. A Hencz Márton papszentelésére szervezett autóbuszra május 23-ig várjuk a jelentkezéseket a sekrestyében és az irodában. Az útiköltség 5000 Ft/fő. Az újmisésnek ajándékozandó kehelyre és paténára eddig 230.600 Ft adomány gyűlt össze. Aki még szeretne hozzájárulni, május végéig várjuk adományát a megjelölt perselybe.

6. Továbbra is keresünk sekrestyési szolgálatra önkéntest a Szent Imre templomba hétköznapra. Jelentkezni és a részleteket egyeztetni István atyánál lehet.

7. Szeretettel buzdítunk mindenkit, hogy adója egyházi 1 %-ával a 0011-es technikai szám segítségével támogassa a Magyar Katolikus Egyház szolgálatait!

További hírek

Húsvét 4. vasárnapja

Húsvét 4. vasárnapja

A mai evangéliumi részletben az Úr Jézus jó pásztorként mutatkozik be. Olyan Isten ő, aki vigyáz ránk, ismer minket, vezetni akar. Amikor mindezt halljuk, észrevesszük, hogy nem mindig halljuk a hangját. Sokan bégetnek a nyájban, olyanok is, akik nem ezeket a jókat akarják; hamar megbélyegezzük egymást, fekete bárányt találunk. Magunkkal vagyunk elfoglalva, és nem Istennel. A mai ünnepen a mi Jó Pásztorunk halk, szelíd szavával mégiscsak meghív bennünket, mégpedig arra, hogy vele legyünk. Egészen a menny kapujáig akar vezetni a szavával!


Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.