Húsvét 6. vasárnapja

Jézusunk a mai evangéliumban nem csak kér, hanem ígér is. Kéri, hogy ha szeretjük Őt, tartsuk meg parancsait. Fedezzük fel, hogy Isten életünk vezére, az embertárunk pedig Isten képmása. Hogy ehhez erőnk, motivációnk legyen, megígéri, hogy elérkezik az Igazság Lelke, és velünk is marad. Pünkösdre várunk, a Szentlélek eljövetelét készülünk megünnepelni!

1. Jézus Szíve templom takarítására várunk segítőket szerdán 7.30-tól.

2. Május 17-én (szerda) 18.00 órakor a Jézus Szíve templomban szentmise és dicsőítő szentségimádás lesz közbenjáró imával, Maksó Péter és Simon Dávid atyák, a ferences kisnővérek és az Exodus zenekar szolgálatával. Szeretettel várunk mindenkit!

3. A Plébániánk területén élő rászorulóknak a havi csomagot május 18-án (csütörtök) osztjuk 16.00-18.00 óra között. Tudomásunkra jutott, hogy a Győri Egyházmegye területén a nagyböjti élelmiszergyűjtő akció keretében összesen 6 tonna élelem gyűlt össze, melyből közel 1 tonnát a mi plébániánk gyűjtött. Hálásan köszönjük még egyszer is jóságukat!

4. Pünkösdhétfőn délelőtt a Szent Imre templomban kerül sor a Kertvárosi, a Szent István, a Szent Margit és a mi plébániánkon készülő fiatalok bérmálására. Számukra május 21-én (vasárnap) 16.30-kor tartunk próbát a Szent Imre templomban.

5. A Hencz Márton papszentelésére szervezett autóbuszra május 23-ig várjuk a jelentkezéseket a sekrestyében és az irodában. Az útiköltség 5000 Ft/fő. Az újmisésnek ajándékozandó kehelyre és paténára eddig 230.600 Ft adomány gyűlt össze. Aki még szeretne hozzájárulni, május végéig várjuk adományát a megjelölt perselybe.

6. Továbbra is keresünk sekrestyési szolgálatra önkéntest a Szent Imre templomba hétköznapra. Jelentkezni és a részleteket egyeztetni István atyánál lehet.

7. Szeretettel buzdítunk mindenkit, hogy adója egyházi 1 %-ával a 0011-es technikai szám segítségével támogassa a Magyar Katolikus Egyház szolgálatait!

További hírek

Krisztus Király vasárnapja

Krisztus Király vasárnapja

Az igazak és a gonoszok szétválasztásáról szól a mai evangélium. A példázat szerint az ítéletkor mindazok osztályrésze lesz az örök élet, akik a legkisebbek szükségén segítettek. Egy falat kenyér, egy pohár víz, egy látogatás... Sokszor észre sem vesszük, hogy apró jókat teszünk. Tegyük továbbra is, és tartsuk fontosnak!


Évközi 33. vasárnap

Évközi 33. vasárnap

A talentumokról szóló evangéliumi példázatba számos ponton bele lehet kötni: miért ezt, miért így tanítja nekünk az Úr Jézus? Megvalósul-e benne az igazságosság? Miért azt jutalmazza az Úr, akinek már eleve 10 talentuma van, miféle befejezés ez? Hamar észrevehetjük, hogy ezek emberi okoskodások, földi viszonyok alkotta gondolatok. Mit gondol azonban a Mester? Azokat díjazza, akik a kapott talentumokat megpróbálták kamatoztatni. Nem profit-orientáltan, hanem a cselekvést látva adja a jutalmat. Ez nem gazdasági logika, hanem Isten szeretete! A jó hír, hogy ez tanulható! Sőt, továbbadható, továbbadandó!


Évközi 32. vasárnap

Évközi 32. vasárnap

Ahogy közeledünk az egyházi év végéhez, a vasárnapi evangéliumok témája egyre a végidőre, az éberségre hívja fel a hívő emberek figyelmét. Nem riogatásból, hanem azért, hogy tudatosítsuk magunkban: az a fegyelmezettség, bölcsesség és szeretet, amellyel éljük a mindennapjainkat, szükséges ahhoz, hogy bármikor megállhassunk Isten színe előtt. Ebben pont annyi félelmetes van, amennyi dolgunk van ezzel!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.