Az Isteni Irgalmasság vasárnapja

A mai evangéliumi szakasz Tamás apostolt állítja elénk, akire hamar ráragasztjuk az Úr Jézus feltámadásában való kezdeti kételkedése miatt a "hitetlen" jelzőt. Az utolsó mondatban azt olvassuk, hogy azért íródott meg az evangélium, hogy a hit által életünk legyen benne. Sokszor tapasztaljuk a mindennapjaink kisebb-nagyobb "fuldoklásait", amikor úgy érezzük, mintha távol kerülnénk az igazi élettől, a nyugalomtól és a szeretettől. Ki szokott derülni, hogy Istenre való ráhagyatkozás nélkül aligha működik mindez.

1. Ma, az Isteni Irgalmasság vasárnapján 15.00 órakor a Szent Imre templomban a Jézus Szíve Családok szentségimádási órája lesz.

2. Csütörtökön a szentmise után 18.45-től folytatódnak a bibiliaórák a plébánián. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

3. Továbbra is várjuk a 2023. augusztus 14-18-ig megrendezésre kerülő XI. Szent Imre Napközis Táborunkba a leendő 2-8. osztályos hittanosok, valamint középiskolások és egyetemisták jelentkezését plébániánk honlapján keresztül.

4. Április 30-án (vasárnap) délelőtt Budapesten, a Kossuth téren Szentatyánk, Ferenc pápa mutat be szentmisét. Az utazással kapcsolatban eddig annyi információnk van, hogy a GySEV a hajnali órákban mentesítő járatot indít, amely ingyenesen igénybe vehető. Aki szeretne a plébániai zarándokcsoporthoz csatlakozni, a sekrestyében szíveskedjen jelezni névvel és telefonszámmal.

5. Nagy örömmel hirdetem, hogy Megyéspüspök Úr jóváhagyta Hencz Márton diakónusunk papszentelési kérelmét, mely 2023. június 17-én (szombat) 10.00 órakor lesz a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A Szent Imre templomban Márton atya ünnepélyes újmiséje 2023. június 24-én (szombat) 16.00 órakor kezdődik. A Jézus Szíve templomban pedig június 25-én (vasárnap) 10.30-kor mutat be újmisét. Idén a Győri Egyházmegye 3 áldozópappal és 2 diakónussal gazdagodik, imáinkkal kísérjük a szentelendőket!

6. A héten szerdán és pénteken este, valamint szombaton napközben tartjuk az idei jegyeskurzust a plébánián. Imádkozzunk a házasságra készülőkért!

7. Medjugorjéba szerveznek zarándoklatot 2023. július 3-6-ig Finta József atya lelki vezetésével, részletek és elérhetőség a hirdetőtáblán található.

További hírek

Virágvasárnap

Virágvasárnap

A Nagyhét kezdetén egyszerre van jelen a liturgiában az öröm és a szenvedés. Az Úr Jézus bevonul Jeruzsálembe, a nép királyként fogadja. A szentmisében pedig halljuk a passiót, Urunk szenvedéstörténetét. Egységben látva az előttünk lévő hetet, mégsem zavaró ez. Az egész nem másról szól, mint Isten ember felé megnyilvánuló, szenvedélyes, életadó szeretetéről.


Nagyböjt 4. vasárnapja

Nagyböjt 4. vasárnapja

Ezen a vasárnapon az elhangzó evangéliumi szakasz igazán bőséges elmélkedési anyagot tár elénk. Utalás történik az Úr Jézus szenvedésére, kereszthalálára, de arról is hallunk, hogy a benne való hitünk, vagy nem-hitünk nem más, mint az ítéletünk saját magunkra nézve. A végtelenül irgalmas és szerető Isten mindent megtesz, tényleg mindent azért, hogy mi eljuthassunk hozzá. Nagyböjtben jó arra is gondolni, hogy mi mit tudunk a magunk részéről tenni azért, hogy a mennyország legyen örök othonunk.


Nagyböjt 2. vasárnapja

Nagyböjt 2. vasárnapja

Jézus színeváltozásáról tudósít a mai evangélium. Felmennek a hegyre a Mesterrel a főapostolok, nehezen tudnak mit kezdeni a látvánnyal, az élménnyel. Sokszor lehetünk mi is így: vágyunk az Istennel való találkozásra, de igazából nem tudjuk, hogy mire számítsunk. Egy biztos: szükségünk van Rá. Időnként fel kell menni nekünk is a Tábor hegyre, oda, ahol számunkra megtapasztalható Isten, aztán pedig visszaérkezve küldetésünk tanúskodni Róla. A környezetünket legfőképpen az érdekli, hogy milyen a Vele való kapcsolat...


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.