Az Isteni Irgalmasság vasárnapja

A mai evangéliumi szakasz Tamás apostolt állítja elénk, akire hamar ráragasztjuk az Úr Jézus feltámadásában való kezdeti kételkedése miatt a "hitetlen" jelzőt. Az utolsó mondatban azt olvassuk, hogy azért íródott meg az evangélium, hogy a hit által életünk legyen benne. Sokszor tapasztaljuk a mindennapjaink kisebb-nagyobb "fuldoklásait", amikor úgy érezzük, mintha távol kerülnénk az igazi élettől, a nyugalomtól és a szeretettől. Ki szokott derülni, hogy Istenre való ráhagyatkozás nélkül aligha működik mindez.

1. Ma, az Isteni Irgalmasság vasárnapján 15.00 órakor a Szent Imre templomban a Jézus Szíve Családok szentségimádási órája lesz.

2. Csütörtökön a szentmise után 18.45-től folytatódnak a bibiliaórák a plébánián. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

3. Továbbra is várjuk a 2023. augusztus 14-18-ig megrendezésre kerülő XI. Szent Imre Napközis Táborunkba a leendő 2-8. osztályos hittanosok, valamint középiskolások és egyetemisták jelentkezését plébániánk honlapján keresztül.

4. Április 30-án (vasárnap) délelőtt Budapesten, a Kossuth téren Szentatyánk, Ferenc pápa mutat be szentmisét. Az utazással kapcsolatban eddig annyi információnk van, hogy a GySEV a hajnali órákban mentesítő járatot indít, amely ingyenesen igénybe vehető. Aki szeretne a plébániai zarándokcsoporthoz csatlakozni, a sekrestyében szíveskedjen jelezni névvel és telefonszámmal.

5. Nagy örömmel hirdetem, hogy Megyéspüspök Úr jóváhagyta Hencz Márton diakónusunk papszentelési kérelmét, mely 2023. június 17-én (szombat) 10.00 órakor lesz a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A Szent Imre templomban Márton atya ünnepélyes újmiséje 2023. június 24-én (szombat) 16.00 órakor kezdődik. A Jézus Szíve templomban pedig június 25-én (vasárnap) 10.30-kor mutat be újmisét. Idén a Győri Egyházmegye 3 áldozópappal és 2 diakónussal gazdagodik, imáinkkal kísérjük a szentelendőket!

6. A héten szerdán és pénteken este, valamint szombaton napközben tartjuk az idei jegyeskurzust a plébánián. Imádkozzunk a házasságra készülőkért!

7. Medjugorjéba szerveznek zarándoklatot 2023. július 3-6-ig Finta József atya lelki vezetésével, részletek és elérhetőség a hirdetőtáblán található.

További hírek

Szentháromság vasárnapja

Szentháromság vasárnapja

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek ünnepén ünnepeljük a háromságos egy Istent, a szeretetet, amelyből részt kaptunk, az embert, aki képmás, a családot, mely ennek a szeretetközösségnek a képe itt a földön. Ünnepeljük az igazságot, gyönyörködjünk a szépben. Mindezért pedig fakadjon hála a szívünkben, hogy Isten beavatott bennünket ezekbe a titkokba! Nem vagyunk elveszettek: az Atyaisten végtelen szeretete folyományaként testvért, Fiút kaptunk Jézus Krisztusban, a harmadik isteni személy, a Szentlélek pedig vezet bennünket. Persze, ha hagyjuk!


Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelét ünnepeljük Pünkösdkor, az Egyház születésnapját. A kiáradó Lélek a nyitott szíveket keresi. Változást akar bennünk. Azért jön, hogy jótékonyan felkavarjon bennünket. A világ végéig az Egyház éltető lelke marad. Kapcsolódjunk Hozzá mi is, hogy mindazokra az ajándékokra, amelyekkel meg akar lepni minket, rá tudjunk csodálkozni, és valóban a miénk legyen!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

Jézusunk a mai evangéliumban nem csak kér, hanem ígér is. Kéri, hogy ha szeretjük Őt, tartsuk meg parancsait. Fedezzük fel, hogy Isten életünk vezére, az embertárunk pedig Isten képmása. Hogy ehhez erőnk, motivációnk legyen, megígéri, hogy elérkezik az Igazság Lelke, és velünk is marad. Pünkösdre várunk, a Szentlélek eljövetelét készülünk megünnepelni!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.