Az Isteni Irgalmasság vasárnapja

A mai evangéliumi szakasz Tamás apostolt állítja elénk, akire hamar ráragasztjuk az Úr Jézus feltámadásában való kezdeti kételkedése miatt a "hitetlen" jelzőt. Az utolsó mondatban azt olvassuk, hogy azért íródott meg az evangélium, hogy a hit által életünk legyen benne. Sokszor tapasztaljuk a mindennapjaink kisebb-nagyobb "fuldoklásait", amikor úgy érezzük, mintha távol kerülnénk az igazi élettől, a nyugalomtól és a szeretettől. Ki szokott derülni, hogy Istenre való ráhagyatkozás nélkül aligha működik mindez.

1. Ma, az Isteni Irgalmasság vasárnapján 15.00 órakor a Szent Imre templomban a Jézus Szíve Családok szentségimádási órája lesz.

2. Csütörtökön a szentmise után 18.45-től folytatódnak a bibiliaórák a plébánián. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

3. Továbbra is várjuk a 2023. augusztus 14-18-ig megrendezésre kerülő XI. Szent Imre Napközis Táborunkba a leendő 2-8. osztályos hittanosok, valamint középiskolások és egyetemisták jelentkezését plébániánk honlapján keresztül.

4. Április 30-án (vasárnap) délelőtt Budapesten, a Kossuth téren Szentatyánk, Ferenc pápa mutat be szentmisét. Az utazással kapcsolatban eddig annyi információnk van, hogy a GySEV a hajnali órákban mentesítő járatot indít, amely ingyenesen igénybe vehető. Aki szeretne a plébániai zarándokcsoporthoz csatlakozni, a sekrestyében szíveskedjen jelezni névvel és telefonszámmal.

5. Nagy örömmel hirdetem, hogy Megyéspüspök Úr jóváhagyta Hencz Márton diakónusunk papszentelési kérelmét, mely 2023. június 17-én (szombat) 10.00 órakor lesz a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A Szent Imre templomban Márton atya ünnepélyes újmiséje 2023. június 24-én (szombat) 16.00 órakor kezdődik. A Jézus Szíve templomban pedig június 25-én (vasárnap) 10.30-kor mutat be újmisét. Idén a Győri Egyházmegye 3 áldozópappal és 2 diakónussal gazdagodik, imáinkkal kísérjük a szentelendőket!

6. A héten szerdán és pénteken este, valamint szombaton napközben tartjuk az idei jegyeskurzust a plébánián. Imádkozzunk a házasságra készülőkért!

7. Medjugorjéba szerveznek zarándoklatot 2023. július 3-6-ig Finta József atya lelki vezetésével, részletek és elérhetőség a hirdetőtáblán található.

További hírek

Évközi 13. vasárnap

Évközi 13. vasárnap

Jairus lányának feltámasztását meglehetősen részletesen tárja elénk a mai evangéliumi részlet. Nem gyakori a halottfeltámasztás az Úr Jézus nyilvános működése alatt. Isteni erejét, hatalmát soha nem szenzációkeltésre használja, hanem a hit megerősítésére. Vessük bizalmunkat Istenbe, vagyis hittel mondjuk ki: "Legyen meg a Te akaratod!"


Évközi 11. vasárnap

Évközi 11. vasárnap

A földbe vetett mag és a felnövekvő mustármag példabeszéde szerepel a mai evangéliumban, mely arra akar tanítani bennünket, hogy az életünkben hagyjuk meg Istennek azokat a dolgokat, amelyek irányítása az Ő kezében van a legjobb helyen. Ez nem könnyű. Kimondani: "legyen meg a Te akaratod", amikor - valljuk meg őszintén - imáinkban gyakran kérjük az Urat arra, hogy a mi elképzelésünk feleljen meg az isteni akaratnak. A földbe vetett mag az Úr Jézus példázata szerint magától hoz termést. Magától az Istentől.


Úrnapja

Úrnapja

Dicsérd, Sion, Üdvözítőd: Jó Pásztorod, hű segítőd áldja hangos éneked!
Himnuszt mondj egész szíveddel, szóddal úgysem érheted el, méltón nem dicsérheted.
Nagy dologról szól az ének: élet élő kútfejének, a Kenyérnek hódolunk,
Estelén a búcsútornak, a tizenkét apostolnak, mit kiosztott Krisztusunk.
Hangosan hát fönnesengjen, ujjongjon és égre csengjen zengő lelkünk hangja ma!
Mert mit ajkunk most magasztal: amaz ünnep, amaz asztal, amaz első lakoma.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.