Az Isteni Irgalmasság vasárnapja

A mai evangéliumi szakasz Tamás apostolt állítja elénk, akire hamar ráragasztjuk az Úr Jézus feltámadásában való kezdeti kételkedése miatt a "hitetlen" jelzőt. Az utolsó mondatban azt olvassuk, hogy azért íródott meg az evangélium, hogy a hit által életünk legyen benne. Sokszor tapasztaljuk a mindennapjaink kisebb-nagyobb "fuldoklásait", amikor úgy érezzük, mintha távol kerülnénk az igazi élettől, a nyugalomtól és a szeretettől. Ki szokott derülni, hogy Istenre való ráhagyatkozás nélkül aligha működik mindez.

1. Ma, az Isteni Irgalmasság vasárnapján 15.00 órakor a Szent Imre templomban a Jézus Szíve Családok szentségimádási órája lesz.

2. Csütörtökön a szentmise után 18.45-től folytatódnak a bibiliaórák a plébánián. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

3. Továbbra is várjuk a 2023. augusztus 14-18-ig megrendezésre kerülő XI. Szent Imre Napközis Táborunkba a leendő 2-8. osztályos hittanosok, valamint középiskolások és egyetemisták jelentkezését plébániánk honlapján keresztül.

4. Április 30-án (vasárnap) délelőtt Budapesten, a Kossuth téren Szentatyánk, Ferenc pápa mutat be szentmisét. Az utazással kapcsolatban eddig annyi információnk van, hogy a GySEV a hajnali órákban mentesítő járatot indít, amely ingyenesen igénybe vehető. Aki szeretne a plébániai zarándokcsoporthoz csatlakozni, a sekrestyében szíveskedjen jelezni névvel és telefonszámmal.

5. Nagy örömmel hirdetem, hogy Megyéspüspök Úr jóváhagyta Hencz Márton diakónusunk papszentelési kérelmét, mely 2023. június 17-én (szombat) 10.00 órakor lesz a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A Szent Imre templomban Márton atya ünnepélyes újmiséje 2023. június 24-én (szombat) 16.00 órakor kezdődik. A Jézus Szíve templomban pedig június 25-én (vasárnap) 10.30-kor mutat be újmisét. Idén a Győri Egyházmegye 3 áldozópappal és 2 diakónussal gazdagodik, imáinkkal kísérjük a szentelendőket!

6. A héten szerdán és pénteken este, valamint szombaton napközben tartjuk az idei jegyeskurzust a plébánián. Imádkozzunk a házasságra készülőkért!

7. Medjugorjéba szerveznek zarándoklatot 2023. július 3-6-ig Finta József atya lelki vezetésével, részletek és elérhetőség a hirdetőtáblán található.

További hírek

Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

"Maradjatok meg szeretetemben!" Az Úr Jézus ezt tűzi ki e földi életre célul. Örök távlatként pedig a mennyországba hív meg: "gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt!" Az élet viszontagságai ellenére, Jézusba kapaszkodva teljes lehet az örömünk. Milyen jó, hogy a barátai lehetünk, ehhez pedig egyet kér: tartsuk meg a parancsokat!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.