Húsvétvasárnap

Urunk feltámadásának misztériumához évről-évre egyre közelebb kerülhetünk. Átélve a nagyhét liturgiáit, megelevenednek előttünk az Úr Jézus szenvedésének pillanatai. Ártatlanság, áldozat, elítélés, megszégyenítés. Ezek a gondolatok járnak e napokban nem csupán a fejünkben, hanem a szívünkben is. Önként vállalja értünk a Mester a szenvedést, annak fizikai és lelki dimenzióját. Csak a szívünkkel érthetjük meg ezt, az értelmünk határos. Aki igazán átéli ezt az isteni lehajlást az emberért, annak nem kérdés, hogy miért Húsvét a keresztény ember legnagyobb ünnepe!

1. Hálás szívvel mondok köszönetet templomba járó Testvéreink nevében is a nagyheti szertartások és a húsvéti ünnepek előkészítésében és lebonyolításában résztvevőknek, az énekeseknek, zenészeinknek, ministránsainknak és mindazoknak, akik a háttérben tevékenykedtek!

2. Húsvéthétfőn a Jézus Szíve templomban 7.30-kor, a Szent Imre templomban 9.00 és 18.00 órakor várjuk szentmisére a Kedves Híveket!

3. Kedden plébániánk irodája zárva lesz, és esti szentmisét sem tartunk.

4. A következő Bibliaórát április 20-án (csütörtök) tartjuk az esti szentmise után.

5. Továbbra is várjuk a 2023. augusztus 14-18-ig megrendezésre kerülő XI. Szent Imre Napközis Táborunkba a leendő 2-8. osztályos hittanosok, valamint középiskolások és egyetemisták jelentkezését plébániánk honlapján keresztül.

6. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2023. április 1-jével az egyházi szolgálatok stóladíját az alábbiak szerint módosította:

  • énekes szentmise: 4000 Ft
  • temetési szertartás: 35000 Ft
  • orgonás esketés: 40000 Ft

Mivel plébániánkon a 2023-as évre szinte valamennyi szentmisére már írattak szándékot, ezért nálunk az idei évben marad a szentmisék eddigi 3000 Ft-os stóladíja.

7. „Ne félj, nem ítéllek el!” címmel az abortusz, vagy a magzatvesztés terhét hordozók számára szerveznek lelkigyakorlatot Győrben 2023. április 20-23-ig. Részletek a hirdetőtáblán és plébániánk honlapján találhatók.

További hírek

Szentháromság vasárnapja

Szentháromság vasárnapja

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek ünnepén ünnepeljük a háromságos egy Istent, a szeretetet, amelyből részt kaptunk, az embert, aki képmás, a családot, mely ennek a szeretetközösségnek a képe itt a földön. Ünnepeljük az igazságot, gyönyörködjünk a szépben. Mindezért pedig fakadjon hála a szívünkben, hogy Isten beavatott bennünket ezekbe a titkokba! Nem vagyunk elveszettek: az Atyaisten végtelen szeretete folyományaként testvért, Fiút kaptunk Jézus Krisztusban, a harmadik isteni személy, a Szentlélek pedig vezet bennünket. Persze, ha hagyjuk!


Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelét ünnepeljük Pünkösdkor, az Egyház születésnapját. A kiáradó Lélek a nyitott szíveket keresi. Változást akar bennünk. Azért jön, hogy jótékonyan felkavarjon bennünket. A világ végéig az Egyház éltető lelke marad. Kapcsolódjunk Hozzá mi is, hogy mindazokra az ajándékokra, amelyekkel meg akar lepni minket, rá tudjunk csodálkozni, és valóban a miénk legyen!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

Jézusunk a mai evangéliumban nem csak kér, hanem ígér is. Kéri, hogy ha szeretjük Őt, tartsuk meg parancsait. Fedezzük fel, hogy Isten életünk vezére, az embertárunk pedig Isten képmása. Hogy ehhez erőnk, motivációnk legyen, megígéri, hogy elérkezik az Igazság Lelke, és velünk is marad. Pünkösdre várunk, a Szentlélek eljövetelét készülünk megünnepelni!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.