Nagyböjt 3. vasárnapja

A mai evangéliumi szakaszban arról hallunk, hogy a Szikárból származó szamariai asszony találkozik Jákob kútjánál az Úr Jézussal. A történet során számos kérdés és válasz vezet el oda, hogy a szamaritánusok közül nagyon sokan megvallják: "Most már nem a te szavadra hiszünk. Hallottuk őt mi magunk is, és tudjuk, hogy valóban ő a világ Üdvözítője." Felmerül a kérdés, hogy mindez a szamariai asszony sikertörténete-e? Látva a nem éppen erkölcsös életét, összerándul a szemöldökünk. Mégis Isten eszköze lett abban, hogy a város lakói Krisztussal találkozzanak. A legfőbb ünezet tehát, hogy ne féljünk tanúságot tenni hitünkről még akkor is, ha az önvizsgálatunk során felfedezünk magunkban bűnt. A Mester azt várja tőlünk, hogy hirdessük az Örömhírt, a bűneinket pedig tegyük le elé.

1. Március 15-én, (szerda) a plébánia irodája zárva tart.

2. Csütörtökön 16.00-18.00 óra között élelmiszercsomagot osztunk a területünkön élő rászorulóknak. Ezek összeállításához a Kedves Hívek által adott tartósélelmiszer-adományokat is felhasználjuk. Az országos gyűjtőakció keretében a jövő vasárnapig várunk lisztet, cukrot, olajat, rizst, konzerveket, teát, müzliszeletet, tésztaféléket, és egyéb nem romlandó élelmiszereket. Hálásan köszönjük felajánlásaikat!

3. Bérmálási felkészítőt tartunk szombaton 9.00 órától a plébánián. Szeretettel várjuk a fiatalokat!

4. A jövő hétvégén vendégünk lesz Tihanyból Czakó András bencés atya, aki tavaly októberben plébániánkon készült a papszentelésre. A szentmisék végén újmisés áldásban részesülhetünk.

  • A Jézus Szíve templomban szombaton 17.00 órától gyónási lehetőség lesz egészen a szentmise végéig, vasárnap pedig a reggeli szentmise alatt.
  • A Szent Imre templomban a jövő vasárnap 9.00-10.00-ig, valamint 17.00 órától a szentmise végéig lesz gyóntatás.

Buzdítjuk a Kedves Testvéreket, hogy használják ki a lehetőséget, és végezzék el húsvéti szentgyónásukat!

5. Tisztelettel kérjük, hogy jelentsék azon idős és nehezen mozgó hozzátartozóikat, akik otthonukban szeretnének húsvéti szentgyónást és szentáldozást végezni. Feliratkozni a sekrestyékben lehet. A látogatásra előreláthatólag március utolsó hetében kerül majd sor.

6. Két hét múlva szombaton tervezzük a Szent Imre templom és udvarának húsvéti nagytakarítását. A munkák reggel 8.00 órakor kezdődnek majd. Hálásan köszönjük a segítséget mindazoknak, akik szabaddá teszik magukat, és eljönnek majd széppé tenni Isten házát és környezetét!

7. A Győri Könnyező Szűzanya búcsújára várják a Kedves Híveket március 17-én, 18-án és 19-én. A Nagyboldogasszony-székesegyház ünnepi programjait a hirdetőtáblán és honlapunkon olvashatják.

További hírek

Nagyböjt 4. vasárnapja

Nagyböjt 4. vasárnapja

A vakon született meggyógyítása a mai evangéliumi szakasz témája. Az Úr Jézus csodája kapcsán a farizeusok kifogással élnek: miért nem tartja meg a szombati pihenőnapot. Az isteni szeretet áradásának nincsenek határai. Mi is bármikor megtehetjük, továbbadhatjuk. A nagyböjti idő egészen jó alkalom erre!


Nagyböjt 2. vasárnapja

Nagyböjt 2. vasárnapja

Urunk színeváltozásának elbeszélését halljuk az evangéliumban: az Úr Jézus arca és ruhája fakítóan ragyogott. Emberi szavakkal nagyjából így lehet ezt leírni. Néhányan látták csupán, de ők sem értették. Amikor a Mester feltámadt, kezdett összeállni a kép a tanítványok fejében és lelkében. Krisztus Urunk így akart valamit megmutatni a mennyei dicsőségből. Nincsenek rá szavaink, de igazából nem is kellenek, hiszen ha eljutunk oda, betelünk mindennel!


Nagyböjt 1. vasárnapja

Nagyböjt 1. vasárnapja

A mai evangélium az Úr Jézus megkísértéséről szól. Élelem, hatalom és gazdagság - erre csábítja a kísértő. Valljuk meg őszintén, mi, emberek nagyjából ugyanezekkel szembesülünk, amikor életünk gyenge pontjait vizsgáljuk. A nagyböjt hagyományos gyakorlatai arra tanítanak, hogy tegyük át a fókuszt: lemondással, imádsággal és a rászorulók megsegítésével egészen egyszerűen kevésbé leszünk érintettek a gonosz lélek kísértéseiben. Igazi szabadság költözik a szívünkbe, melyből öröm, szeretet és béke fakad. Áldott húsvéti készületet!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.