Nagyböjt 3. vasárnapja

A mai evangéliumi szakaszban arról hallunk, hogy a Szikárból származó szamariai asszony találkozik Jákob kútjánál az Úr Jézussal. A történet során számos kérdés és válasz vezet el oda, hogy a szamaritánusok közül nagyon sokan megvallják: "Most már nem a te szavadra hiszünk. Hallottuk őt mi magunk is, és tudjuk, hogy valóban ő a világ Üdvözítője." Felmerül a kérdés, hogy mindez a szamariai asszony sikertörténete-e? Látva a nem éppen erkölcsös életét, összerándul a szemöldökünk. Mégis Isten eszköze lett abban, hogy a város lakói Krisztussal találkozzanak. A legfőbb ünezet tehát, hogy ne féljünk tanúságot tenni hitünkről még akkor is, ha az önvizsgálatunk során felfedezünk magunkban bűnt. A Mester azt várja tőlünk, hogy hirdessük az Örömhírt, a bűneinket pedig tegyük le elé.

1. Március 15-én, (szerda) a plébánia irodája zárva tart.

2. Csütörtökön 16.00-18.00 óra között élelmiszercsomagot osztunk a területünkön élő rászorulóknak. Ezek összeállításához a Kedves Hívek által adott tartósélelmiszer-adományokat is felhasználjuk. Az országos gyűjtőakció keretében a jövő vasárnapig várunk lisztet, cukrot, olajat, rizst, konzerveket, teát, müzliszeletet, tésztaféléket, és egyéb nem romlandó élelmiszereket. Hálásan köszönjük felajánlásaikat!

3. Bérmálási felkészítőt tartunk szombaton 9.00 órától a plébánián. Szeretettel várjuk a fiatalokat!

4. A jövő hétvégén vendégünk lesz Tihanyból Czakó András bencés atya, aki tavaly októberben plébániánkon készült a papszentelésre. A szentmisék végén újmisés áldásban részesülhetünk.

  • A Jézus Szíve templomban szombaton 17.00 órától gyónási lehetőség lesz egészen a szentmise végéig, vasárnap pedig a reggeli szentmise alatt.
  • A Szent Imre templomban a jövő vasárnap 9.00-10.00-ig, valamint 17.00 órától a szentmise végéig lesz gyóntatás.

Buzdítjuk a Kedves Testvéreket, hogy használják ki a lehetőséget, és végezzék el húsvéti szentgyónásukat!

5. Tisztelettel kérjük, hogy jelentsék azon idős és nehezen mozgó hozzátartozóikat, akik otthonukban szeretnének húsvéti szentgyónást és szentáldozást végezni. Feliratkozni a sekrestyékben lehet. A látogatásra előreláthatólag március utolsó hetében kerül majd sor.

6. Két hét múlva szombaton tervezzük a Szent Imre templom és udvarának húsvéti nagytakarítását. A munkák reggel 8.00 órakor kezdődnek majd. Hálásan köszönjük a segítséget mindazoknak, akik szabaddá teszik magukat, és eljönnek majd széppé tenni Isten házát és környezetét!

7. A Győri Könnyező Szűzanya búcsújára várják a Kedves Híveket március 17-én, 18-án és 19-én. A Nagyboldogasszony-székesegyház ünnepi programjait a hirdetőtáblán és honlapunkon olvashatják.

További hírek

Húsvét 4. vasárnapja

Húsvét 4. vasárnapja

A mai evangéliumi részletben az Úr Jézus jó pásztorként mutatkozik be. Olyan Isten ő, aki vigyáz ránk, ismer minket, vezetni akar. Amikor mindezt halljuk, észrevesszük, hogy nem mindig halljuk a hangját. Sokan bégetnek a nyájban, olyanok is, akik nem ezeket a jókat akarják; hamar megbélyegezzük egymást, fekete bárányt találunk. Magunkkal vagyunk elfoglalva, és nem Istennel. A mai ünnepen a mi Jó Pásztorunk halk, szelíd szavával mégiscsak meghív bennünket, mégpedig arra, hogy vele legyünk. Egészen a menny kapujáig akar vezetni a szavával!


Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.