Nagyböjt 2. vasárnapja

Urunk színeváltozásának elbeszélését halljuk az evangéliumban: az Úr Jézus arca és ruhája fakítóan ragyogott. Emberi szavakkal nagyjából így lehet ezt leírni. Néhányan látták csupán, de ők sem értették. Amikor a Mester feltámadt, kezdett összeállni a kép a tanítványok fejében és lelkében. Krisztus Urunk így akart valamit megmutatni a mennyei dicsőségből. Nincsenek rá szavaink, de igazából nem is kellenek, hiszen ha eljutunk oda, betelünk mindennel!

1. Hálás szeretettel mondunk köszönetet mindazoknak, akik az elmúlt hétvégén persely-adományaikkal katolikus iskoláinkat támogatták.  Összesen 378 195 Ft gyűlt össze erre a célra.

2. A Jézus Szíve templom takarítására várunk segítőket március 8-án (szerda) 7.30-tól.

3. Húsvétváró kézműves foglalkozást szervezünk a Családos szentmise közösséggel március 11-én (szombat) 9.00 órától a plébánia közösségi termében. Szeretettel várjuk elsősorban a kisgyermekes családokat!

4. Ahogy az már a püspökkari körlevélben is elhangzott, március 12-19-ig nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtő akciót hirdetünk, melyet helyben, plébániai körzetünkben fogunk szétosztani a rászorulók között. Azért is nagy szükségünk van erre, mert nagy tételben nem tudunk a lakosság számára megszabott hatósági áron vásárolni. A Jézus Szíve templom sekrestyéjében, valamint a Szent Imre templom aulájában tudjuk átvenni a tartós élelmiszereket. Köszönjük minden jószándékú testvérünk felajánlását!

5. Tisztelettel kérjük, hogy jelentsék azon idős és nehezen mozgó hozzátartozóikat, akik otthonukban szeretnének húsvéti szentgyónást és szentáldozást végezni. Feliratkozni a sekrestyékben lehet. A látogatásra március második felében kerül majd sor.

6. Már most szeretnénk hirdetni, hogy két hét múlva, nagyböjt 4. hétvégéjére vendégünk lesz Tihanyból Czakó András bencés atya, aki tavaly októberben plébániánkon készült a papszentelésre. Újmiséi mellett gyónási lehetőség is lesz majd mindkét templomunkban.

7. Március utolsó hetében lesz majd a városi lelkigyakorlat a Szent Mihály templomban, valamint a városi keresztút a Szent István parkban.

További hírek

Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


Húsvétvasárnap

Húsvétvasárnap

Jézus Krisztus feltámadása keresztény életünk legfontosabb eseménye. Igen, a mi életünké is. Örök sorsunk szempontjából kulcsfontosságú, hogy hova juthatunk. Krisztus megváltó kereszthalála és feltámadása a mennyország, az örök üdvösség perspektíváját tárja elénk. Ezért a legfontosasbb esemény számunkra. Ennek tudatában, az atyai házat megcélozva éljünk!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.