Nagyböjt 1. vasárnapja

A mai evangélium az Úr Jézus megkísértéséről szól. Élelem, hatalom és gazdagság - erre csábítja a kísértő. Valljuk meg őszintén, mi, emberek nagyjából ugyanezekkel szembesülünk, amikor életünk gyenge pontjait vizsgáljuk. A nagyböjt hagyományos gyakorlatai arra tanítanak, hogy tegyük át a fókuszt: lemondással, imádsággal és a rászorulók megsegítésével egészen egyszerűen kevésbé leszünk érintettek a gonosz lélek kísértéseiben. Igazi szabadság költözik a szívünkbe, melyből öröm, szeretet és béke fakad. Áldott húsvéti készületet!

1. Mai perselyadományaikkal, melyet a felajánláskor gyűjtünk, katolikus iskoláinkat támogatják. Hálásan köszönjük nagylelkűségüket!

2. Szeretettel ajánljuk mindnyájuk figyelmébe a Szent Imre templom kerítésére elhelyezett, okostelefonnal és táblagéppel használható QR-kódos keresztutat. Közösségben pedig péntekenként a Jézus Szíve templomban 6.30-kor, a Szent Imre templomban 17.15-kor járjuk végig az Úr Jézus szenvedésének állomásait. Szeretettel várunk mindenkit!

3. Pénteken a szokott időben tervezem az elsőpéntekesek felkeresését.

4. Szombaton reggel 8.00 órától 12 órás szentségimádás lesz a Szent Imre templom kápolnájában, szentségőrzők jelentkezését várjuk a sekrestyében kitett lapon.

5. A papszentelésre szervezett gyalogos zarándoklatra, mely 2023. június 13-16-ig lesz, még a héten várjuk az érdeklődők jelentkezését, mert a létszám függvényében kell szerveznünk a szállásokat és a kísérő autót. A zarándoklat során csak a napközbeni étkezéseket kell egyénileg megoldani, a vacsorát, szállást és a hazautat a plébánia ajánlja fel azoknak, akik a papi hivatásokért vállalkoznak a zarándokútra.

További hírek

Nagyböjt 4. vasárnapja

Nagyböjt 4. vasárnapja

A vakon született meggyógyítása a mai evangéliumi szakasz témája. Az Úr Jézus csodája kapcsán a farizeusok kifogással élnek: miért nem tartja meg a szombati pihenőnapot. Az isteni szeretet áradásának nincsenek határai. Mi is bármikor megtehetjük, továbbadhatjuk. A nagyböjti idő egészen jó alkalom erre!


Nagyböjt 3. vasárnapja

Nagyböjt 3. vasárnapja

A mai evangéliumi szakaszban arról hallunk, hogy a Szikárból származó szamariai asszony találkozik Jákob kútjánál az Úr Jézussal. A történet során számos kérdés és válasz vezet el oda, hogy a szamaritánusok közül nagyon sokan megvallják: "Most már nem a te szavadra hiszünk. Hallottuk őt mi magunk is, és tudjuk, hogy valóban ő a világ Üdvözítője." Felmerül a kérdés, hogy mindez a szamariai asszony sikertörténete-e? Látva a nem éppen erkölcsös életét, összerándul a szemöldökünk. Mégis Isten eszköze lett abban, hogy a város lakói Krisztussal találkozzanak. A legfőbb ünezet tehát, hogy ne féljünk tanúságot tenni hitünkről még akkor is, ha az önvizsgálatunk során felfedezünk magunkban bűnt. A Mester azt várja tőlünk, hogy hirdessük az Örömhírt, a bűneinket pedig tegyük le elé.


Nagyböjt 2. vasárnapja

Nagyböjt 2. vasárnapja

Urunk színeváltozásának elbeszélését halljuk az evangéliumban: az Úr Jézus arca és ruhája fakítóan ragyogott. Emberi szavakkal nagyjából így lehet ezt leírni. Néhányan látták csupán, de ők sem értették. Amikor a Mester feltámadt, kezdett összeállni a kép a tanítványok fejében és lelkében. Krisztus Urunk így akart valamit megmutatni a mennyei dicsőségből. Nincsenek rá szavaink, de igazából nem is kellenek, hiszen ha eljutunk oda, betelünk mindennel!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.