Nagyböjt 1. vasárnapja

A mai evangélium az Úr Jézus megkísértéséről szól. Élelem, hatalom és gazdagság - erre csábítja a kísértő. Valljuk meg őszintén, mi, emberek nagyjából ugyanezekkel szembesülünk, amikor életünk gyenge pontjait vizsgáljuk. A nagyböjt hagyományos gyakorlatai arra tanítanak, hogy tegyük át a fókuszt: lemondással, imádsággal és a rászorulók megsegítésével egészen egyszerűen kevésbé leszünk érintettek a gonosz lélek kísértéseiben. Igazi szabadság költözik a szívünkbe, melyből öröm, szeretet és béke fakad. Áldott húsvéti készületet!

1. Mai perselyadományaikkal, melyet a felajánláskor gyűjtünk, katolikus iskoláinkat támogatják. Hálásan köszönjük nagylelkűségüket!

2. Szeretettel ajánljuk mindnyájuk figyelmébe a Szent Imre templom kerítésére elhelyezett, okostelefonnal és táblagéppel használható QR-kódos keresztutat. Közösségben pedig péntekenként a Jézus Szíve templomban 6.30-kor, a Szent Imre templomban 17.15-kor járjuk végig az Úr Jézus szenvedésének állomásait. Szeretettel várunk mindenkit!

3. Pénteken a szokott időben tervezem az elsőpéntekesek felkeresését.

4. Szombaton reggel 8.00 órától 12 órás szentségimádás lesz a Szent Imre templom kápolnájában, szentségőrzők jelentkezését várjuk a sekrestyében kitett lapon.

5. A papszentelésre szervezett gyalogos zarándoklatra, mely 2023. június 13-16-ig lesz, még a héten várjuk az érdeklődők jelentkezését, mert a létszám függvényében kell szerveznünk a szállásokat és a kísérő autót. A zarándoklat során csak a napközbeni étkezéseket kell egyénileg megoldani, a vacsorát, szállást és a hazautat a plébánia ajánlja fel azoknak, akik a papi hivatásokért vállalkoznak a zarándokútra.

További hírek

Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

"Maradjatok meg szeretetemben!" Az Úr Jézus ezt tűzi ki e földi életre célul. Örök távlatként pedig a mennyországba hív meg: "gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt!" Az élet viszontagságai ellenére, Jézusba kapaszkodva teljes lehet az örömünk. Milyen jó, hogy a barátai lehetünk, ehhez pedig egyet kér: tartsuk meg a parancsokat!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.