Évközi 7. vasárnap

Az emberszeretet különböző fokozatait vonultatja fel az Úr Jézus a mai evangéliumban. Az önzetlenségen és nagylelkűségen keresztül egészen az ellenségszeretetig ível a Mester tanítása. A végén pedig jön a buzdítás: "Ti legyetek olyan tökéletesek, mint amilyen tökéletes a ti mennyei Atyátok!" Ha elmélyedünk abban, hogy a tökéletességre való törekvés egy életprogram, amely a mennyországba vezet, már nem is olyan nehéz hozzákezdeni szeretetünk fokozásához!

1. Hamvazószerdával kezdetét veszi a nagyböjti időszak. Február 22-én a Jézus Szíve templomban 7.00 órakor, a Szent Imre templomban pedig 18.00 órakor lesz szentmise, melyben a bűnbánat külső jeleként a hamvazás szertartásában részesülhetünk. Ezen a napon egyházunk a 18 és 60 éves kor közötti híveket hústilalom mellett egyszeri jóllakásra és két szerényebb étkezésre buzdítva segíti a bűnbánatra. 14 éves kor felett a hústól való megtartóztatás jelenti ugyanezt. A nagyböjti péntekeken 14 éves kortól szintén a hústól való megtartóztatással emlékeztessük magunkat Krisztus értünk vállalt szenvedésére.

2. Nagyböjt péntekein reggel 6.30-kor a Jézus Szíve templomban, 17.15-kor pedig a Szent Imre templomban keresztútjárásra várjuk a Kedves Híveket!

3. A Szent Imre templom kerítésére a nagyböjti időszakban QR-kódos, rövid keresztutat helyezünk el, mely okostelefonnal használható. Bízunk benne, hogy felkelti az érdeklődését azoknak is, akik még csak a kerítésen kívül járnak, de ily módon megismerhetik és követhetik az Úr Jézus szenvedésének útját. Imádkozzunk értük, hogy betérjenek hozzánk!

4. Szombaton 17.30-tól a Szent Imre templomban előadást tart és dicsőítő szentségimádási órát vezet Böjte Csaba testvér, az erdélyi árvamisszió apostola. Az imaest alkalmával lehetőség nyílik az árva gyermekek javára pénzadományt felajánlani.

5. A jövő vasárnap országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára, hálásan köszönjük az erre a célra felajánlott adományokat. A többi soproni templomhoz igazodva a jövő vasárnaptól visszatérünk a liturgiának megfelelően a felajánláskor történő perselyezésre.

6. A jövő hétvégén a szentmisék végén is lehetőség lesz hamvazkodásra.

7. Az idei jegyeskurzust húsvét után fogjuk tartani, az érintett jegyeseket időben értesítjük majd.

További hírek

Nagyböjt 4. vasárnapja

Nagyböjt 4. vasárnapja

A vakon született meggyógyítása a mai evangéliumi szakasz témája. Az Úr Jézus csodája kapcsán a farizeusok kifogással élnek: miért nem tartja meg a szombati pihenőnapot. Az isteni szeretet áradásának nincsenek határai. Mi is bármikor megtehetjük, továbbadhatjuk. A nagyböjti idő egészen jó alkalom erre!


Nagyböjt 3. vasárnapja

Nagyböjt 3. vasárnapja

A mai evangéliumi szakaszban arról hallunk, hogy a Szikárból származó szamariai asszony találkozik Jákob kútjánál az Úr Jézussal. A történet során számos kérdés és válasz vezet el oda, hogy a szamaritánusok közül nagyon sokan megvallják: "Most már nem a te szavadra hiszünk. Hallottuk őt mi magunk is, és tudjuk, hogy valóban ő a világ Üdvözítője." Felmerül a kérdés, hogy mindez a szamariai asszony sikertörténete-e? Látva a nem éppen erkölcsös életét, összerándul a szemöldökünk. Mégis Isten eszköze lett abban, hogy a város lakói Krisztussal találkozzanak. A legfőbb ünezet tehát, hogy ne féljünk tanúságot tenni hitünkről még akkor is, ha az önvizsgálatunk során felfedezünk magunkban bűnt. A Mester azt várja tőlünk, hogy hirdessük az Örömhírt, a bűneinket pedig tegyük le elé.


Nagyböjt 2. vasárnapja

Nagyböjt 2. vasárnapja

Urunk színeváltozásának elbeszélését halljuk az evangéliumban: az Úr Jézus arca és ruhája fakítóan ragyogott. Emberi szavakkal nagyjából így lehet ezt leírni. Néhányan látták csupán, de ők sem értették. Amikor a Mester feltámadt, kezdett összeállni a kép a tanítványok fejében és lelkében. Krisztus Urunk így akart valamit megmutatni a mennyei dicsőségből. Nincsenek rá szavaink, de igazából nem is kellenek, hiszen ha eljutunk oda, betelünk mindennel!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.