Évközi 7. vasárnap

Az emberszeretet különböző fokozatait vonultatja fel az Úr Jézus a mai evangéliumban. Az önzetlenségen és nagylelkűségen keresztül egészen az ellenségszeretetig ível a Mester tanítása. A végén pedig jön a buzdítás: "Ti legyetek olyan tökéletesek, mint amilyen tökéletes a ti mennyei Atyátok!" Ha elmélyedünk abban, hogy a tökéletességre való törekvés egy életprogram, amely a mennyországba vezet, már nem is olyan nehéz hozzákezdeni szeretetünk fokozásához!

1. Hamvazószerdával kezdetét veszi a nagyböjti időszak. Február 22-én a Jézus Szíve templomban 7.00 órakor, a Szent Imre templomban pedig 18.00 órakor lesz szentmise, melyben a bűnbánat külső jeleként a hamvazás szertartásában részesülhetünk. Ezen a napon egyházunk a 18 és 60 éves kor közötti híveket hústilalom mellett egyszeri jóllakásra és két szerényebb étkezésre buzdítva segíti a bűnbánatra. 14 éves kor felett a hústól való megtartóztatás jelenti ugyanezt. A nagyböjti péntekeken 14 éves kortól szintén a hústól való megtartóztatással emlékeztessük magunkat Krisztus értünk vállalt szenvedésére.

2. Nagyböjt péntekein reggel 6.30-kor a Jézus Szíve templomban, 17.15-kor pedig a Szent Imre templomban keresztútjárásra várjuk a Kedves Híveket!

3. A Szent Imre templom kerítésére a nagyböjti időszakban QR-kódos, rövid keresztutat helyezünk el, mely okostelefonnal használható. Bízunk benne, hogy felkelti az érdeklődését azoknak is, akik még csak a kerítésen kívül járnak, de ily módon megismerhetik és követhetik az Úr Jézus szenvedésének útját. Imádkozzunk értük, hogy betérjenek hozzánk!

4. Szombaton 17.30-tól a Szent Imre templomban előadást tart és dicsőítő szentségimádási órát vezet Böjte Csaba testvér, az erdélyi árvamisszió apostola. Az imaest alkalmával lehetőség nyílik az árva gyermekek javára pénzadományt felajánlani.

5. A jövő vasárnap országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára, hálásan köszönjük az erre a célra felajánlott adományokat. A többi soproni templomhoz igazodva a jövő vasárnaptól visszatérünk a liturgiának megfelelően a felajánláskor történő perselyezésre.

6. A jövő hétvégén a szentmisék végén is lehetőség lesz hamvazkodásra.

7. Az idei jegyeskurzust húsvét után fogjuk tartani, az érintett jegyeseket időben értesítjük majd.

További hírek

Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


Húsvétvasárnap

Húsvétvasárnap

Jézus Krisztus feltámadása keresztény életünk legfontosabb eseménye. Igen, a mi életünké is. Örök sorsunk szempontjából kulcsfontosságú, hogy hova juthatunk. Krisztus megváltó kereszthalála és feltámadása a mennyország, az örök üdvösség perspektíváját tárja elénk. Ezért a legfontosasbb esemény számunkra. Ennek tudatában, az atyai házat megcélozva éljünk!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.