Évközi 6. vasárnap

A mai evangéliumban a törvényről hallunk. Az ószövetségi törvényt, mely a parancsok szigorú megtartását tekintette az Isten előtti kedvesség útjának, az Úr Jézus tökéletesíti, megszenteli, mégpedig úgy, hogy a szeretetet állítja a középpontba. Nem eltörölni jött a törvényt, hanem megtisztítani mindattól, ami nem Istenhez visz közelebb. A mai szakasz üzenete: dolgok mélyére ásva, "gyökerestül" kell már a bűnös gondolattól is távol tartani magunkat. Így válunk egyre tisztábbá, és a szeretetre még inkább képessé.

1. Csütörtökön 16.00-18.00 óráig élelmiszercsomagot osztunk a területünkön élő rászorulóknak. Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik karitatív célra adakoznak!

2. Szombaton 7.30-tól a Jézus Szíve templom takarítására várunk segítőket.

3. Szombaton 9.00 órától bérmálási felkészítőre várjuk a fiatalokat a plébániára.

4. Továbbra is várjuk a júniusi győri papszentelésre induló gyalogos zarándoklatra mindazok jelentkezését, akik ezt a zarándoklatot a szentelendőkért ajánlanák fel. Többen jelezték, hogy gondolkodnak a részvételen, kérjük, hogy inkább jelentkezzenek István atyánál, mintsem, hogy lemaradjanak.

5. Már most szeretnénk jelezni, hogy február 25-én, nagyböjt első szombatján 17.30-tól a Szent Imre templomban előadást tart és dicsőítő szentségimádási órát vezet Böjte Csaba testvér, az erdélyi árvamisszió apostola.

6. Az MKPK Családügyi Bizottsága által készített szórólapokat ajánlunk mindazok figyelmébe, akik a meddőség, a magzatvesztés és az örökbefogadás témájában érintettek. A hátsó asztalról elvihető, igényesen összeállított anyagokban egyértelmű tanításokat és konkrét segítséget találnak.

—7. A jövő hét folyamán a Házasság Hete keretében megrendezésre kerülő programokat szívből ajánljuk a házaspároknak, hogy kapcsolatukat tudják erősíteni közös imádsággal, előadásokon, sétákon való részvétellel, vagy akár egy szál virággal, gyertyafényes vacsorával, közös tánccal. Részletek a kitett plakáton és plébániánk honlapján olvashatók.

További hírek

Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


Húsvétvasárnap

Húsvétvasárnap

Jézus Krisztus feltámadása keresztény életünk legfontosabb eseménye. Igen, a mi életünké is. Örök sorsunk szempontjából kulcsfontosságú, hogy hova juthatunk. Krisztus megváltó kereszthalála és feltámadása a mennyország, az örök üdvösség perspektíváját tárja elénk. Ezért a legfontosasbb esemény számunkra. Ennek tudatában, az atyai házat megcélozva éljünk!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.