Évközi 6. vasárnap

A mai evangéliumban a törvényről hallunk. Az ószövetségi törvényt, mely a parancsok szigorú megtartását tekintette az Isten előtti kedvesség útjának, az Úr Jézus tökéletesíti, megszenteli, mégpedig úgy, hogy a szeretetet állítja a középpontba. Nem eltörölni jött a törvényt, hanem megtisztítani mindattól, ami nem Istenhez visz közelebb. A mai szakasz üzenete: dolgok mélyére ásva, "gyökerestül" kell már a bűnös gondolattól is távol tartani magunkat. Így válunk egyre tisztábbá, és a szeretetre még inkább képessé.

1. Csütörtökön 16.00-18.00 óráig élelmiszercsomagot osztunk a területünkön élő rászorulóknak. Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik karitatív célra adakoznak!

2. Szombaton 7.30-tól a Jézus Szíve templom takarítására várunk segítőket.

3. Szombaton 9.00 órától bérmálási felkészítőre várjuk a fiatalokat a plébániára.

4. Továbbra is várjuk a júniusi győri papszentelésre induló gyalogos zarándoklatra mindazok jelentkezését, akik ezt a zarándoklatot a szentelendőkért ajánlanák fel. Többen jelezték, hogy gondolkodnak a részvételen, kérjük, hogy inkább jelentkezzenek István atyánál, mintsem, hogy lemaradjanak.

5. Már most szeretnénk jelezni, hogy február 25-én, nagyböjt első szombatján 17.30-tól a Szent Imre templomban előadást tart és dicsőítő szentségimádási órát vezet Böjte Csaba testvér, az erdélyi árvamisszió apostola.

6. Az MKPK Családügyi Bizottsága által készített szórólapokat ajánlunk mindazok figyelmébe, akik a meddőség, a magzatvesztés és az örökbefogadás témájában érintettek. A hátsó asztalról elvihető, igényesen összeállított anyagokban egyértelmű tanításokat és konkrét segítséget találnak.

—7. A jövő hét folyamán a Házasság Hete keretében megrendezésre kerülő programokat szívből ajánljuk a házaspároknak, hogy kapcsolatukat tudják erősíteni közös imádsággal, előadásokon, sétákon való részvétellel, vagy akár egy szál virággal, gyertyafényes vacsorával, közös tánccal. Részletek a kitett plakáton és plébániánk honlapján olvashatók.

További hírek

Nagyböjt 4. vasárnapja

Nagyböjt 4. vasárnapja

A vakon született meggyógyítása a mai evangéliumi szakasz témája. Az Úr Jézus csodája kapcsán a farizeusok kifogással élnek: miért nem tartja meg a szombati pihenőnapot. Az isteni szeretet áradásának nincsenek határai. Mi is bármikor megtehetjük, továbbadhatjuk. A nagyböjti idő egészen jó alkalom erre!


Nagyböjt 3. vasárnapja

Nagyböjt 3. vasárnapja

A mai evangéliumi szakaszban arról hallunk, hogy a Szikárból származó szamariai asszony találkozik Jákob kútjánál az Úr Jézussal. A történet során számos kérdés és válasz vezet el oda, hogy a szamaritánusok közül nagyon sokan megvallják: "Most már nem a te szavadra hiszünk. Hallottuk őt mi magunk is, és tudjuk, hogy valóban ő a világ Üdvözítője." Felmerül a kérdés, hogy mindez a szamariai asszony sikertörténete-e? Látva a nem éppen erkölcsös életét, összerándul a szemöldökünk. Mégis Isten eszköze lett abban, hogy a város lakói Krisztussal találkozzanak. A legfőbb ünezet tehát, hogy ne féljünk tanúságot tenni hitünkről még akkor is, ha az önvizsgálatunk során felfedezünk magunkban bűnt. A Mester azt várja tőlünk, hogy hirdessük az Örömhírt, a bűneinket pedig tegyük le elé.


Nagyböjt 2. vasárnapja

Nagyböjt 2. vasárnapja

Urunk színeváltozásának elbeszélését halljuk az evangéliumban: az Úr Jézus arca és ruhája fakítóan ragyogott. Emberi szavakkal nagyjából így lehet ezt leírni. Néhányan látták csupán, de ők sem értették. Amikor a Mester feltámadt, kezdett összeállni a kép a tanítványok fejében és lelkében. Krisztus Urunk így akart valamit megmutatni a mennyei dicsőségből. Nincsenek rá szavaink, de igazából nem is kellenek, hiszen ha eljutunk oda, betelünk mindennel!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.