Évközi 6. vasárnap

A mai evangéliumban a törvényről hallunk. Az ószövetségi törvényt, mely a parancsok szigorú megtartását tekintette az Isten előtti kedvesség útjának, az Úr Jézus tökéletesíti, megszenteli, mégpedig úgy, hogy a szeretetet állítja a középpontba. Nem eltörölni jött a törvényt, hanem megtisztítani mindattól, ami nem Istenhez visz közelebb. A mai szakasz üzenete: dolgok mélyére ásva, "gyökerestül" kell már a bűnös gondolattól is távol tartani magunkat. Így válunk egyre tisztábbá, és a szeretetre még inkább képessé.

1. Csütörtökön 16.00-18.00 óráig élelmiszercsomagot osztunk a területünkön élő rászorulóknak. Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik karitatív célra adakoznak!

2. Szombaton 7.30-tól a Jézus Szíve templom takarítására várunk segítőket.

3. Szombaton 9.00 órától bérmálási felkészítőre várjuk a fiatalokat a plébániára.

4. Továbbra is várjuk a júniusi győri papszentelésre induló gyalogos zarándoklatra mindazok jelentkezését, akik ezt a zarándoklatot a szentelendőkért ajánlanák fel. Többen jelezték, hogy gondolkodnak a részvételen, kérjük, hogy inkább jelentkezzenek István atyánál, mintsem, hogy lemaradjanak.

5. Már most szeretnénk jelezni, hogy február 25-én, nagyböjt első szombatján 17.30-tól a Szent Imre templomban előadást tart és dicsőítő szentségimádási órát vezet Böjte Csaba testvér, az erdélyi árvamisszió apostola.

6. Az MKPK Családügyi Bizottsága által készített szórólapokat ajánlunk mindazok figyelmébe, akik a meddőség, a magzatvesztés és az örökbefogadás témájában érintettek. A hátsó asztalról elvihető, igényesen összeállított anyagokban egyértelmű tanításokat és konkrét segítséget találnak.

—7. A jövő hét folyamán a Házasság Hete keretében megrendezésre kerülő programokat szívből ajánljuk a házaspároknak, hogy kapcsolatukat tudják erősíteni közös imádsággal, előadásokon, sétákon való részvétellel, vagy akár egy szál virággal, gyertyafényes vacsorával, közös tánccal. Részletek a kitett plakáton és plébániánk honlapján olvashatók.

További hírek

Évközi 13. vasárnap

Évközi 13. vasárnap

Jairus lányának feltámasztását meglehetősen részletesen tárja elénk a mai evangéliumi részlet. Nem gyakori a halottfeltámasztás az Úr Jézus nyilvános működése alatt. Isteni erejét, hatalmát soha nem szenzációkeltésre használja, hanem a hit megerősítésére. Vessük bizalmunkat Istenbe, vagyis hittel mondjuk ki: "Legyen meg a Te akaratod!"


Évközi 11. vasárnap

Évközi 11. vasárnap

A földbe vetett mag és a felnövekvő mustármag példabeszéde szerepel a mai evangéliumban, mely arra akar tanítani bennünket, hogy az életünkben hagyjuk meg Istennek azokat a dolgokat, amelyek irányítása az Ő kezében van a legjobb helyen. Ez nem könnyű. Kimondani: "legyen meg a Te akaratod", amikor - valljuk meg őszintén - imáinkban gyakran kérjük az Urat arra, hogy a mi elképzelésünk feleljen meg az isteni akaratnak. A földbe vetett mag az Úr Jézus példázata szerint magától hoz termést. Magától az Istentől.


Úrnapja

Úrnapja

Dicsérd, Sion, Üdvözítőd: Jó Pásztorod, hű segítőd áldja hangos éneked!
Himnuszt mondj egész szíveddel, szóddal úgysem érheted el, méltón nem dicsérheted.
Nagy dologról szól az ének: élet élő kútfejének, a Kenyérnek hódolunk,
Estelén a búcsútornak, a tizenkét apostolnak, mit kiosztott Krisztusunk.
Hangosan hát fönnesengjen, ujjongjon és égre csengjen zengő lelkünk hangja ma!
Mert mit ajkunk most magasztal: amaz ünnep, amaz asztal, amaz első lakoma.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.