Évközi 5. vasárnap

Két egészen egyszerű képet használ a mai Evangéliumban az Úr Jézus: legyünk só és világosság. Só, hogy tartósítsuk és ízt adjunk a világnak, világosság, hogy tanúságtételünk által egyértelmű legyen életünk krisztusi iránya. A cél pedig az, hogy látva jótetteinket, magasztalják Mennyei Atyánkat! (vö. Mt 5, 16)

1. Az idei elsőáldozó gyermekek szüleit várjuk megbeszélésre kedden a szentmise után 18.30-ra.

2. A héten szombaton lesz a lourdes-i Boldogságos Szűz Mária emléknapja, mely a Betegek Világnapja. Ehhez kapcsolódóan mindkét templomunkban február 10-én a pénteki szentmisék keretében kiszolgáltatjuk a betegek kenetét mindazoknak, akik a betegség, vagy az öregség keresztjét hordozzák. Gyónási lehetőség a Jézus Szíve templomban a szentmise előtt reggel 6.30-tól a zsolozsma alatt, a Szent Imre templomban pedig 17.00 órától lesz. Szeretettel buzdítjuk a családtagokat is, hogy ha tehetik, hozzák el betegeiket valamelyik szentmisére, hogy megerősítést nyerjenek szenvedéseikhez!

—3. 2023. február 12-19-ig ismét megrendezésre kerül a Házasság Hete programsorozat a házaspárokért bemutatott szentmisékkel, előadásokkal, táncházzal, páros sétákkal, melyhez vendéglátóhelyek és virágboltok különböző kedvezmények biztosításával kapcsolódnak. Részletek plébániánk honlapján és a kitett plakáton olvashatók. A rendezvénysorozat győri programjai közül pedig szeretettel ajánljuk Krúdy Tamás és Zsófia „A házasságról őszintén”, és dr. Pécsi Rita neveléskutató „Egymás kedvéért születtünk” c. előadásait. Szeretettel buzdítjuk a házaspárokat Valentin-nap hetében kapcsolatuk megerősítésére!

További hírek

Nagyböjt 4. vasárnapja

Nagyböjt 4. vasárnapja

A vakon született meggyógyítása a mai evangéliumi szakasz témája. Az Úr Jézus csodája kapcsán a farizeusok kifogással élnek: miért nem tartja meg a szombati pihenőnapot. Az isteni szeretet áradásának nincsenek határai. Mi is bármikor megtehetjük, továbbadhatjuk. A nagyböjti idő egészen jó alkalom erre!


Nagyböjt 3. vasárnapja

Nagyböjt 3. vasárnapja

A mai evangéliumi szakaszban arról hallunk, hogy a Szikárból származó szamariai asszony találkozik Jákob kútjánál az Úr Jézussal. A történet során számos kérdés és válasz vezet el oda, hogy a szamaritánusok közül nagyon sokan megvallják: "Most már nem a te szavadra hiszünk. Hallottuk őt mi magunk is, és tudjuk, hogy valóban ő a világ Üdvözítője." Felmerül a kérdés, hogy mindez a szamariai asszony sikertörténete-e? Látva a nem éppen erkölcsös életét, összerándul a szemöldökünk. Mégis Isten eszköze lett abban, hogy a város lakói Krisztussal találkozzanak. A legfőbb ünezet tehát, hogy ne féljünk tanúságot tenni hitünkről még akkor is, ha az önvizsgálatunk során felfedezünk magunkban bűnt. A Mester azt várja tőlünk, hogy hirdessük az Örömhírt, a bűneinket pedig tegyük le elé.


Nagyböjt 2. vasárnapja

Nagyböjt 2. vasárnapja

Urunk színeváltozásának elbeszélését halljuk az evangéliumban: az Úr Jézus arca és ruhája fakítóan ragyogott. Emberi szavakkal nagyjából így lehet ezt leírni. Néhányan látták csupán, de ők sem értették. Amikor a Mester feltámadt, kezdett összeállni a kép a tanítványok fejében és lelkében. Krisztus Urunk így akart valamit megmutatni a mennyei dicsőségből. Nincsenek rá szavaink, de igazából nem is kellenek, hiszen ha eljutunk oda, betelünk mindennel!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.