Isten Igéjének vasárnapja

Ezen a hétvégén egyházunk különösképpen is a Szentírást állítja elénk. Nyilván máskor is figyelünk Isten üzenetére, de ezúttal valóban kitüntetett figyelemmel hallgassuk, azzal a kíváncsisággal, amely felfedezteti velünk a nekünk szóló üzenetet. Az Úr Jézus tanítványokat gyűjt a mai evangéliumi szakaszban. Higgyük el, hogy a kinyilatkoztatással bennünket is közösségébe hív!

1. A Jézus Szíve templom takarítására várunk segítőket szerdán 7.30-ra.

2. A Plébániai Tanácsadó Testület zárszámadási és költségvetési ülését pénteken tartjuk, szeretettel várjuk a tagokat az esti szentmisére, utána pedig a plébánia 1-es közösségi termébe.

3. Bérmálási felkészítőt tartunk szombaton 9.00 órától a plébánián, melyre szeretettel várjuk a bérmálkozókat.

4. Továbbra is várjuk az érdeklődők jelentkezését a Hencz Márton papszentelésére induló gyalogos zarándoklatra, melyre 2023. június 13-16. között kerül sor. A 4 napos út során helyismerettel rendelkező zarándokok vezetésével, kísérő autó segítségével, egyszerű szállások igénybevételével érkezünk meg Győrbe, ahol a papszentelés előestéjén részt veszünk azon a szentségimádáson, amelyben a szentelendők eskütétele is megtörténik. Jelentkezni István atyánál lehet február végéig.

5. Isten Igéjének vasárnapja lévén a szentmise végén a kijáratnál a ministránsoktól húzhatunk egy-egy szentírási mondatot. Buzdítunk mindenkit, hogy próbálja felfedezni a benne rejlő, személyre szabott üzenetet.

6. Még a hétvége folyamán lehet jelentkezni a Győrben tartandó jegyesfelkészítők képzésére szentségi házasságban élő pároknak és lelkipásztoroknak. Már szép számmal jelentkeztek szerte az egyházmegyéből, mindazoknak ajánljuk, akik a jegyesek felkészítésében szeretnének részt venni.

7. Nyitott hétvégére várják a győri Papnevelő Intézetbe a papság iránt érdeklődő, 15-35 év közötti férfiakat 2023. február 24-26-ig. Jelentkezni a www.bjhf.hu weboldalon lehet. Részletek a kitett plakáton olvashatók.

További hírek

Krisztus Király vasárnapja

Krisztus Király vasárnapja

Az igazak és a gonoszok szétválasztásáról szól a mai evangélium. A példázat szerint az ítéletkor mindazok osztályrésze lesz az örök élet, akik a legkisebbek szükségén segítettek. Egy falat kenyér, egy pohár víz, egy látogatás... Sokszor észre sem vesszük, hogy apró jókat teszünk. Tegyük továbbra is, és tartsuk fontosnak!


Évközi 33. vasárnap

Évközi 33. vasárnap

A talentumokról szóló evangéliumi példázatba számos ponton bele lehet kötni: miért ezt, miért így tanítja nekünk az Úr Jézus? Megvalósul-e benne az igazságosság? Miért azt jutalmazza az Úr, akinek már eleve 10 talentuma van, miféle befejezés ez? Hamar észrevehetjük, hogy ezek emberi okoskodások, földi viszonyok alkotta gondolatok. Mit gondol azonban a Mester? Azokat díjazza, akik a kapott talentumokat megpróbálták kamatoztatni. Nem profit-orientáltan, hanem a cselekvést látva adja a jutalmat. Ez nem gazdasági logika, hanem Isten szeretete! A jó hír, hogy ez tanulható! Sőt, továbbadható, továbbadandó!


Évközi 32. vasárnap

Évközi 32. vasárnap

Ahogy közeledünk az egyházi év végéhez, a vasárnapi evangéliumok témája egyre a végidőre, az éberségre hívja fel a hívő emberek figyelmét. Nem riogatásból, hanem azért, hogy tudatosítsuk magunkban: az a fegyelmezettség, bölcsesség és szeretet, amellyel éljük a mindennapjainkat, szükséges ahhoz, hogy bármikor megállhassunk Isten színe előtt. Ebben pont annyi félelmetes van, amennyi dolgunk van ezzel!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.