Isten Igéjének vasárnapja

Ezen a hétvégén egyházunk különösképpen is a Szentírást állítja elénk. Nyilván máskor is figyelünk Isten üzenetére, de ezúttal valóban kitüntetett figyelemmel hallgassuk, azzal a kíváncsisággal, amely felfedezteti velünk a nekünk szóló üzenetet. Az Úr Jézus tanítványokat gyűjt a mai evangéliumi szakaszban. Higgyük el, hogy a kinyilatkoztatással bennünket is közösségébe hív!

1. A Jézus Szíve templom takarítására várunk segítőket szerdán 7.30-ra.

2. A Plébániai Tanácsadó Testület zárszámadási és költségvetési ülését pénteken tartjuk, szeretettel várjuk a tagokat az esti szentmisére, utána pedig a plébánia 1-es közösségi termébe.

3. Bérmálási felkészítőt tartunk szombaton 9.00 órától a plébánián, melyre szeretettel várjuk a bérmálkozókat.

4. Továbbra is várjuk az érdeklődők jelentkezését a Hencz Márton papszentelésére induló gyalogos zarándoklatra, melyre 2023. június 13-16. között kerül sor. A 4 napos út során helyismerettel rendelkező zarándokok vezetésével, kísérő autó segítségével, egyszerű szállások igénybevételével érkezünk meg Győrbe, ahol a papszentelés előestéjén részt veszünk azon a szentségimádáson, amelyben a szentelendők eskütétele is megtörténik. Jelentkezni István atyánál lehet február végéig.

5. Isten Igéjének vasárnapja lévén a szentmise végén a kijáratnál a ministránsoktól húzhatunk egy-egy szentírási mondatot. Buzdítunk mindenkit, hogy próbálja felfedezni a benne rejlő, személyre szabott üzenetet.

6. Még a hétvége folyamán lehet jelentkezni a Győrben tartandó jegyesfelkészítők képzésére szentségi házasságban élő pároknak és lelkipásztoroknak. Már szép számmal jelentkeztek szerte az egyházmegyéből, mindazoknak ajánljuk, akik a jegyesek felkészítésében szeretnének részt venni.

7. Nyitott hétvégére várják a győri Papnevelő Intézetbe a papság iránt érdeklődő, 15-35 év közötti férfiakat 2023. február 24-26-ig. Jelentkezni a www.bjhf.hu weboldalon lehet. Részletek a kitett plakáton olvashatók.

További hírek

Évközi 2. vasárnap

Évközi 2. vasárnap

Keresztelő János tűnik fel a mai evangéliumban is, aki rámutat Krisztusra, megvallja, hogy ő az Isten Fia. Előfutára volt a Messiásnak, aki úgy teljesítette küldetését, ahogy az a mi feladatunk is. Mi is kell, hogy benne legyünk ebben az "előfutár-szerepben", szavainkkal és tetteinkkel mi is hirdessük azt a Krisztust, akit mi megismertünk, azt a szeretetet, amit furcsa lenne nem továbbadni.


Urunk megkeresztelkedése

Urunk megkeresztelkedése

Az evangélium arról tudósít, hogy az Úr Jézus nyilvános működésének kezdetén beáll azok sorába, akik János bűnbánati keresztségét kérik. Nem a bűnnel, hanem a bűnös emberrel vállal sorsközösséget, azért alázkodik meg, hogy bennünket, embereket felemelhessen.© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.