Évközi 2. vasárnap

Keresztelő János tűnik fel a mai evangéliumban is, aki rámutat Krisztusra, megvallja, hogy ő az Isten Fia. Előfutára volt a Messiásnak, aki úgy teljesítette küldetését, ahogy az a mi feladatunk is. Mi is kell, hogy benne legyünk ebben az "előfutár-szerepben", szavainkkal és tetteinkkel mi is hirdessük azt a Krisztust, akit mi megismertünk, azt a szeretetet, amit furcsa lenne nem továbbadni.

1. A győri Székesegyház újraszenteléséhez kapcsolódó zarándoklatra január 17-én (kedd) 16.00 órakor indul az autóbusz a Szent Imre templom elől. Ezen a napon a plébánia irodája zárva tart, és az esti szentmise is elmarad.

2. Csütörtökön 16.00-18.00 óra között élelmiszercsomagot osztunk a területünkön élő rászorulóknak. Szívből köszönjük az ő nevükben is sokak felajánlását!

3. A héten tartjuk az Ökumenikus Imahetet a keresztények egységéért. A helyszínek és az igehirdetők beosztása a hirdetőtáblán és plébániánk honlapján is megtalálhatók. Buzdítjuk a Kedves Testvéreket a testvéregyházakkal közös imádságra!

4. A jövő szombatra meghirdetett bérmálási felkészítőt egy héttel később, január 28-án tartjuk a megszokott időben.

5. Az erdélyi zarándoklatra az utat szervező iroda jelzése alapján az autóbusz megtelt. A jelentkezőkkel minden további teendő kapcsán szintén ők veszik fel a kapcsolatot. Néhány héttel a zarándoklat előtt a plébánián tartunk majd egy megbeszélést.

6. Hencz Márton papnövendékünk papszentelésére 4 napos gyalogos zarándoklatot szervezünk kb. napi 25 km megtételével 2023. június 13-16-ig. Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik ezt a zarándoklatot és imádságaikat szeretnék felajánlani a szentelendőkért. Jelentkezni István atyánál lehet február végéig.

7. A Szent Margit templom búcsúi szentmiséjére várják a Kedves Híveket január 18-án (szerda) 18.00 órakor. A város papságával közösen bemutatott szentmise főcelebránsa és szónoka Németh Attila plébániai kormányzó, székesegyházi kanonok úr lesz.

8. Csiszér László és zenekara szolgálatával dicsőitő szentségimádásra várják minden korosztályból a Kedves Híveket a Szent Mihály templomba január 21-én (szombat) 17.30-tól.

További hírek

Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


Húsvétvasárnap

Húsvétvasárnap

Jézus Krisztus feltámadása keresztény életünk legfontosabb eseménye. Igen, a mi életünké is. Örök sorsunk szempontjából kulcsfontosságú, hogy hova juthatunk. Krisztus megváltó kereszthalála és feltámadása a mennyország, az örök üdvösség perspektíváját tárja elénk. Ezért a legfontosasbb esemény számunkra. Ennek tudatában, az atyai házat megcélozva éljünk!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.