Évközi 2. vasárnap

Keresztelő János tűnik fel a mai evangéliumban is, aki rámutat Krisztusra, megvallja, hogy ő az Isten Fia. Előfutára volt a Messiásnak, aki úgy teljesítette küldetését, ahogy az a mi feladatunk is. Mi is kell, hogy benne legyünk ebben az "előfutár-szerepben", szavainkkal és tetteinkkel mi is hirdessük azt a Krisztust, akit mi megismertünk, azt a szeretetet, amit furcsa lenne nem továbbadni.

1. A győri Székesegyház újraszenteléséhez kapcsolódó zarándoklatra január 17-én (kedd) 16.00 órakor indul az autóbusz a Szent Imre templom elől. Ezen a napon a plébánia irodája zárva tart, és az esti szentmise is elmarad.

2. Csütörtökön 16.00-18.00 óra között élelmiszercsomagot osztunk a területünkön élő rászorulóknak. Szívből köszönjük az ő nevükben is sokak felajánlását!

3. A héten tartjuk az Ökumenikus Imahetet a keresztények egységéért. A helyszínek és az igehirdetők beosztása a hirdetőtáblán és plébániánk honlapján is megtalálhatók. Buzdítjuk a Kedves Testvéreket a testvéregyházakkal közös imádságra!

4. A jövő szombatra meghirdetett bérmálási felkészítőt egy héttel később, január 28-án tartjuk a megszokott időben.

5. Az erdélyi zarándoklatra az utat szervező iroda jelzése alapján az autóbusz megtelt. A jelentkezőkkel minden további teendő kapcsán szintén ők veszik fel a kapcsolatot. Néhány héttel a zarándoklat előtt a plébánián tartunk majd egy megbeszélést.

6. Hencz Márton papnövendékünk papszentelésére 4 napos gyalogos zarándoklatot szervezünk kb. napi 25 km megtételével 2023. június 13-16-ig. Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik ezt a zarándoklatot és imádságaikat szeretnék felajánlani a szentelendőkért. Jelentkezni István atyánál lehet február végéig.

7. A Szent Margit templom búcsúi szentmiséjére várják a Kedves Híveket január 18-án (szerda) 18.00 órakor. A város papságával közösen bemutatott szentmise főcelebránsa és szónoka Németh Attila plébániai kormányzó, székesegyházi kanonok úr lesz.

8. Csiszér László és zenekara szolgálatával dicsőitő szentségimádásra várják minden korosztályból a Kedves Híveket a Szent Mihály templomba január 21-én (szombat) 17.30-tól.

További hírek

Nagyböjt 4. vasárnapja

Nagyböjt 4. vasárnapja

A vakon született meggyógyítása a mai evangéliumi szakasz témája. Az Úr Jézus csodája kapcsán a farizeusok kifogással élnek: miért nem tartja meg a szombati pihenőnapot. Az isteni szeretet áradásának nincsenek határai. Mi is bármikor megtehetjük, továbbadhatjuk. A nagyböjti idő egészen jó alkalom erre!


Nagyböjt 3. vasárnapja

Nagyböjt 3. vasárnapja

A mai evangéliumi szakaszban arról hallunk, hogy a Szikárból származó szamariai asszony találkozik Jákob kútjánál az Úr Jézussal. A történet során számos kérdés és válasz vezet el oda, hogy a szamaritánusok közül nagyon sokan megvallják: "Most már nem a te szavadra hiszünk. Hallottuk őt mi magunk is, és tudjuk, hogy valóban ő a világ Üdvözítője." Felmerül a kérdés, hogy mindez a szamariai asszony sikertörténete-e? Látva a nem éppen erkölcsös életét, összerándul a szemöldökünk. Mégis Isten eszköze lett abban, hogy a város lakói Krisztussal találkozzanak. A legfőbb ünezet tehát, hogy ne féljünk tanúságot tenni hitünkről még akkor is, ha az önvizsgálatunk során felfedezünk magunkban bűnt. A Mester azt várja tőlünk, hogy hirdessük az Örömhírt, a bűneinket pedig tegyük le elé.


Nagyböjt 2. vasárnapja

Nagyböjt 2. vasárnapja

Urunk színeváltozásának elbeszélését halljuk az evangéliumban: az Úr Jézus arca és ruhája fakítóan ragyogott. Emberi szavakkal nagyjából így lehet ezt leírni. Néhányan látták csupán, de ők sem értették. Amikor a Mester feltámadt, kezdett összeállni a kép a tanítványok fejében és lelkében. Krisztus Urunk így akart valamit megmutatni a mennyei dicsőségből. Nincsenek rá szavaink, de igazából nem is kellenek, hiszen ha eljutunk oda, betelünk mindennel!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.