Advent 4. vasárnapja

Advent 4. vasárnapjának evangéliuma elénk tárja Szent József alakját, aki az angyali üdvözlet után vívódik: nem igazán tud mit kezdeni azzal a ténnyel, hogy a jegyese, Mária áldott állapotban van. Nem csak a Szűzanyához érkezik angyal, Józsefnek is megjelenik a megnyugtató hírt hozó isteni küldött. Az Isten terveire való ráhagyatkozás nagy példái Mária és József, akiktől jó lenne tanulni. Nem voltak ők különleges emberek. Nyitottak voltak, akik elfogadták Isten nekik készített útját: az emberiség megváltójának otthont, családot adtak.

1.    A Kedves Testvérek számára a karácsonyi szentgyónás elvégzésére az alábbi időpontokban van még lehetőség:
•    a Jézus Szíve templomban hétfőtől péntekig a hajnali szentmisék után,
•    a Szent Imre templomban kedden és pénteken 17.00 órától, csütörtökön pedig 16.00 órától az esti szentmiséig.

2.    Karácsonyi pásztorjátékot tartunk december 24-én (szombat), szenteste napján 16.00 órakor a Szent Imre templomban, melyre szeretettel várjuk a családokat!

3.    Továbbra is várjuk az erdélyi zarándoklatra a feliratkozókat a sekrestyében, vagy az irodában. Részletek plébániánk honlapján és a hirdetőtáblán olvashatók. Az igényeket december végéig szeretnénk felmérni.

4.    A Győri Székesegyház újraszentelése alkalmából a soproni híveknek meghirdetett zarándoklatra továbbra is lehet jelentkezni a sekrestyében, vagy az irodában. A plébániánk által fizetett autóbuszra bárki jelentkezhet, az indulás január 17-én (kedd) 16.00-kor lesz.

5.    A vasárnap esti szentmisék utáni teázáshoz továbbra is várjuk mindazok jelentkezését, akik teafőzéssel szolgálnák a közösséget.

6.    Jövő évi szentmiseszándékok korlátozott számban írathatók az irodában.

7.    Szeretettel kérjük ministránsainkat, hogy akik részt vesznek a január 6-án délutánra hirdetett ministránsnapon, a sekrestyében kitett lapon regisztrálják magukat. A közös, vidám együttlét során lehetőség lesz a ministránsok feladatait megtanulni, gyakorolni. A program a 18.00 órakor kezdődő ünnepi szentmisével zárul majd.

8.    Tisztelettel kérjük plébániánk segítőit, hogy aki még nem kapta meg karácsonyi ajándékcsomagját, vegye át a sekrestyében, vagy az irodában.

További hírek

Virágvasárnap

Virágvasárnap

A Nagyhét kezdetén egyszerre van jelen a liturgiában az öröm és a szenvedés. Az Úr Jézus bevonul Jeruzsálembe, a nép királyként fogadja. A szentmisében pedig halljuk a passiót, Urunk szenvedéstörténetét. Egységben látva az előttünk lévő hetet, mégsem zavaró ez. Az egész nem másról szól, mint Isten ember felé megnyilvánuló, szenvedélyes, életadó szeretetéről.


Nagyböjt 4. vasárnapja

Nagyböjt 4. vasárnapja

Ezen a vasárnapon az elhangzó evangéliumi szakasz igazán bőséges elmélkedési anyagot tár elénk. Utalás történik az Úr Jézus szenvedésére, kereszthalálára, de arról is hallunk, hogy a benne való hitünk, vagy nem-hitünk nem más, mint az ítéletünk saját magunkra nézve. A végtelenül irgalmas és szerető Isten mindent megtesz, tényleg mindent azért, hogy mi eljuthassunk hozzá. Nagyböjtben jó arra is gondolni, hogy mi mit tudunk a magunk részéről tenni azért, hogy a mennyország legyen örök othonunk.


Nagyböjt 2. vasárnapja

Nagyböjt 2. vasárnapja

Jézus színeváltozásáról tudósít a mai evangélium. Felmennek a hegyre a Mesterrel a főapostolok, nehezen tudnak mit kezdeni a látvánnyal, az élménnyel. Sokszor lehetünk mi is így: vágyunk az Istennel való találkozásra, de igazából nem tudjuk, hogy mire számítsunk. Egy biztos: szükségünk van Rá. Időnként fel kell menni nekünk is a Tábor hegyre, oda, ahol számunkra megtapasztalható Isten, aztán pedig visszaérkezve küldetésünk tanúskodni Róla. A környezetünket legfőképpen az érdekli, hogy milyen a Vele való kapcsolat...


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.