Advent 2. vasárnpja

Adventi zarándoklásunk ikonikus segítő alakja Keresztelő János. A Messiás előfutáraként radikális külsejű és beszédű emberrel találkozunk, aki a mai evangéliumban bűnbánatra szólít fel. Előfordulhat, hogy nem tetszik a stílusa - nem is azért jött, hogy a szimpátiájával nyerjen meg bárkit is Krisztusnak. Mondanivalójának üzenete azonban minden korban aktuális: meg kell térnünk. A bűnbánattartás pedig szintén nem stílus kérdése...

1. Szeretettel ajánljuk továbbra is a Kedves Híveknek a 2023-as naptárakat és a Szent Imre templom 25 éves jubileumi évkönyvét, a hátsó asztalnál találják őket.

2. A korábban megrendelt teás és sörös csomagok a sekrestyében és az irodában átvehetők.

3. Szerdán este 18.00 órakor adventi koncert lesz a Pro Kultúra Sopron a szervezésében a Szent Imre templomban. Vivaldi, Mozart és Beethoven műveiből ad elő a soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar. Jegyek az előadás előtt a helyszínen vásárolhatók.

4. Csütörtökön lesz a Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának főünnepe, a Jézus Szíve templom búcsúnapja. Az ünnepi szentmisét reggel 6.00 órakor tartjuk.

5. A szombati zarándoklat miatt a 12 órás szentségimádást december 9-én (péntek) reggel 8.00 órától az esti szentmiséig tartjuk. Szentségőrzők jelentkezését várjuk.

6. A plébániai segítők zarándoklata december 10-én (szombat) lesz. A Szent Imre templom elől reggel 6.30-kor lesz az indulás, Bodajkon szentmise lesz gyónási lehetőséggel, majd a kiállítások megtekintését szerény ebéd követi a zarándokházban. Székesfehérváron a Székesegyház megtekintése után a püspökség udvarán Spányi Antal megyéspüspök vezetésével gyertyagyújtás, valamint szabad program lesz az adventi vásárban. Hazaérkezésünk várható időpontja 20.30 óra.

7. Az elmúlt hetekben többen kérdezték, hogy lesz-e a vasárnap esti szentmisék után teázás. Első gondolatom az volt, hogy a megemelkedett élelmiszerárak miatt egyáltalán nem tartunk, de januártól közösségépítő céllal újraindítjuk úgy, hogy a beszélgetésekhez csak teát kínálunk. A teafőzésre, mosogatásra és takarításra keresünk családokat, közösségeket, jelentkezni az irodában lehet. A teához szükséges alapanyagokat biztosítjuk, egy erre a célra összeállított dobozban lesz.

8. Most a szentmise után a hátsó asztalnál – kapcsolódva az „Egymillió csillag a szegényekért” akcióhoz – karitász csoportunk munkatársai gyertyákat kínálnak, az értük adott adományokkal plébániánk rászorulóit segíthetik. Nekik gyűjtünk tartós élelmiszereket is a jövő vasárnapig a Jézus Szíve templom sekrestyéjében és a Szent Imre templom aulájában. Hálásan köszönjük jótékonyságukat!

9. A Jézus Szíve templomban is lehetőség lesz ezentúl gluténmentes szentostyával áldozni, kérjük a lisztérzékenyeket, hogy az áldoztatás végén jöjjenek majd.

10. Adventi játszóházba várják a Szent Orsolya Iskola Deák téri dísztermébe a nagycsoportos gyermekeket december 7-én 16.00 órakor.

További hírek

Isten Igéjének vasárnapja

Isten Igéjének vasárnapja

Ezen a hétvégén egyházunk különösképpen is a Szentírást állítja elénk. Nyilván máskor is figyelünk Isten üzenetére, de ezúttal valóban kitüntetett figyelemmel hallgassuk, azzal a kíváncsisággal, amely felfedezteti velünk a nekünk szóló üzenetet. Az Úr Jézus tanítványokat gyűjt a mai evangéliumi szakaszban. Higgyük el, hogy a kinyilatkoztatással bennünket is közösségébe hív!


Évközi 2. vasárnap

Évközi 2. vasárnap

Keresztelő János tűnik fel a mai evangéliumban is, aki rámutat Krisztusra, megvallja, hogy ő az Isten Fia. Előfutára volt a Messiásnak, aki úgy teljesítette küldetését, ahogy az a mi feladatunk is. Mi is kell, hogy benne legyünk ebben az "előfutár-szerepben", szavainkkal és tetteinkkel mi is hirdessük azt a Krisztust, akit mi megismertünk, azt a szeretetet, amit furcsa lenne nem továbbadni.


Urunk megkeresztelkedése

Urunk megkeresztelkedése

Az evangélium arról tudósít, hogy az Úr Jézus nyilvános működésének kezdetén beáll azok sorába, akik János bűnbánati keresztségét kérik. Nem a bűnnel, hanem a bűnös emberrel vállal sorsközösséget, azért alázkodik meg, hogy bennünket, embereket felemelhessen.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.