Krisztus, a világmindenség Királya vasárnapja

Az Úr Jézus királysága úgy látszik, minden földi királyhoz köthető tulajdonság ellentettjével bír. A mai evangéliumban, mely a keresztrefeszítésről szól, nem éppen a hatalmat és erőt sugárzó, védelmet nyújtó palotával és hadsereggel bíró, pompában élő uralkodó képe tárul elénk. Kiszolgáltatva, véresen, szinte teljesen elhagyottan látjuk Krisztust, aki bűnözőkkel diskurál. Dicsőség helyett gúny tárgya lesz, megvetett. Földi szemmel nézve egy csúfos kudarc, egy vesztes. Váltsunk nézőpontot: Ő örök országot, örök életet ad nekünk, és nem kell félni, hogy addig tart a jólét, amíg nem igáz le minket valaki. Az egészben az a legszebb, hogy mindezt nem "királykodva", hanem megváltó szeretetével adja nekünk!

1. A mai napon - Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan - országos gyűjtést tartunk az Egyházmegyei Karitász javára. Hálásan köszönjük adományaikat!

2. Ma délután 15.00 órakor Krisztus Király tiszteletére a Jézus Szíve Családok szentségimádási órája lesz a Szent Imre templom kápolnájában.

3. A soproni katolikus falinaptár 150 Ft-os áron kapható a hátsó asztalnál.

4. Most a szentmise után a sekrestyében még lehet jelezni, ha valaki jövőre szeretne előfizetni az Új Ember, az Adoremus és a Keresztény Élet kiadványokra.

5. Szeretettel kérjük, hogy péntekig iratkozzanak fel a sekrestyében azok, akik 2023-ban a szombat esti és a vasárnapi szentmiséken felolvasát vállalnak.

6. A nehezen mozgó idősek karácsony előtti gyóntatására és áldoztatására tisztelettel kérjük a hozzátartozókat, hogy névvel, címmel és telefonszámmal szíveskedjenek a jövő vasárnapig felíratni őket a sekrestyében található lapon.

7. Az idei évben december 24-én 16.00 órakor ismét tartunk karácsonyi pásztorjátékot a Szent Imre templomban, melyre szeretettel várjuk mindazon gyermekek és fiatalok jelentkezését, akik szívesen szerepelnének benne. Jelentkezni kizárólag a balics.marta@gmail.com e-mail címen lehet, hiszen a próbákkal kapcsolatos információkat ezen keresztül kapják meg a résztvevők. A próbák javarészt szombatonként a délutáni órákban lesznek.

8. Advent első vasárnapjával új egyházi évet kezdünk. Aki szeretné megáldatni családjuk adventi koszorúját, kérjük, hozzák el a szombat esti, vagy a vasárnapi szentmisékre!

9. A Jereván lakótelep szolgáltatóháza átriumában november 27-én (vasárnap) 16.00 órakor adventi ünnepi gyertyagyújtás lesz a történelmi egyházak lelkipásztorainak gondolataival. A Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzata és a Lővéri Nyugdíjas Klub szeretettel vár mindenkit!

További hírek

Szentháromság vasárnapja

Szentháromság vasárnapja

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek ünnepén ünnepeljük a háromságos egy Istent, a szeretetet, amelyből részt kaptunk, az embert, aki képmás, a családot, mely ennek a szeretetközösségnek a képe itt a földön. Ünnepeljük az igazságot, gyönyörködjünk a szépben. Mindezért pedig fakadjon hála a szívünkben, hogy Isten beavatott bennünket ezekbe a titkokba! Nem vagyunk elveszettek: az Atyaisten végtelen szeretete folyományaként testvért, Fiút kaptunk Jézus Krisztusban, a harmadik isteni személy, a Szentlélek pedig vezet bennünket. Persze, ha hagyjuk!


Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelét ünnepeljük Pünkösdkor, az Egyház születésnapját. A kiáradó Lélek a nyitott szíveket keresi. Változást akar bennünk. Azért jön, hogy jótékonyan felkavarjon bennünket. A világ végéig az Egyház éltető lelke marad. Kapcsolódjunk Hozzá mi is, hogy mindazokra az ajándékokra, amelyekkel meg akar lepni minket, rá tudjunk csodálkozni, és valóban a miénk legyen!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

Jézusunk a mai evangéliumban nem csak kér, hanem ígér is. Kéri, hogy ha szeretjük Őt, tartsuk meg parancsait. Fedezzük fel, hogy Isten életünk vezére, az embertárunk pedig Isten képmása. Hogy ehhez erőnk, motivációnk legyen, megígéri, hogy elérkezik az Igazság Lelke, és velünk is marad. Pünkösdre várunk, a Szentlélek eljövetelét készülünk megünnepelni!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.