Krisztus, a világmindenség Királya vasárnapja

Az Úr Jézus királysága úgy látszik, minden földi királyhoz köthető tulajdonság ellentettjével bír. A mai evangéliumban, mely a keresztrefeszítésről szól, nem éppen a hatalmat és erőt sugárzó, védelmet nyújtó palotával és hadsereggel bíró, pompában élő uralkodó képe tárul elénk. Kiszolgáltatva, véresen, szinte teljesen elhagyottan látjuk Krisztust, aki bűnözőkkel diskurál. Dicsőség helyett gúny tárgya lesz, megvetett. Földi szemmel nézve egy csúfos kudarc, egy vesztes. Váltsunk nézőpontot: Ő örök országot, örök életet ad nekünk, és nem kell félni, hogy addig tart a jólét, amíg nem igáz le minket valaki. Az egészben az a legszebb, hogy mindezt nem "királykodva", hanem megváltó szeretetével adja nekünk!

1. A mai napon - Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan - országos gyűjtést tartunk az Egyházmegyei Karitász javára. Hálásan köszönjük adományaikat!

2. Ma délután 15.00 órakor Krisztus Király tiszteletére a Jézus Szíve Családok szentségimádási órája lesz a Szent Imre templom kápolnájában.

3. A soproni katolikus falinaptár 150 Ft-os áron kapható a hátsó asztalnál.

4. Most a szentmise után a sekrestyében még lehet jelezni, ha valaki jövőre szeretne előfizetni az Új Ember, az Adoremus és a Keresztény Élet kiadványokra.

5. Szeretettel kérjük, hogy péntekig iratkozzanak fel a sekrestyében azok, akik 2023-ban a szombat esti és a vasárnapi szentmiséken felolvasát vállalnak.

6. A nehezen mozgó idősek karácsony előtti gyóntatására és áldoztatására tisztelettel kérjük a hozzátartozókat, hogy névvel, címmel és telefonszámmal szíveskedjenek a jövő vasárnapig felíratni őket a sekrestyében található lapon.

7. Az idei évben december 24-én 16.00 órakor ismét tartunk karácsonyi pásztorjátékot a Szent Imre templomban, melyre szeretettel várjuk mindazon gyermekek és fiatalok jelentkezését, akik szívesen szerepelnének benne. Jelentkezni kizárólag a balics.marta@gmail.com e-mail címen lehet, hiszen a próbákkal kapcsolatos információkat ezen keresztül kapják meg a résztvevők. A próbák javarészt szombatonként a délutáni órákban lesznek.

8. Advent első vasárnapjával új egyházi évet kezdünk. Aki szeretné megáldatni családjuk adventi koszorúját, kérjük, hozzák el a szombat esti, vagy a vasárnapi szentmisékre!

9. A Jereván lakótelep szolgáltatóháza átriumában november 27-én (vasárnap) 16.00 órakor adventi ünnepi gyertyagyújtás lesz a történelmi egyházak lelkipásztorainak gondolataival. A Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzata és a Lővéri Nyugdíjas Klub szeretettel vár mindenkit!

További hírek

Húsvét 4. vasárnapja

Húsvét 4. vasárnapja

A mai evangéliumi részletben az Úr Jézus jó pásztorként mutatkozik be. Olyan Isten ő, aki vigyáz ránk, ismer minket, vezetni akar. Amikor mindezt halljuk, észrevesszük, hogy nem mindig halljuk a hangját. Sokan bégetnek a nyájban, olyanok is, akik nem ezeket a jókat akarják; hamar megbélyegezzük egymást, fekete bárányt találunk. Magunkkal vagyunk elfoglalva, és nem Istennel. A mai ünnepen a mi Jó Pásztorunk halk, szelíd szavával mégiscsak meghív bennünket, mégpedig arra, hogy vele legyünk. Egészen a menny kapujáig akar vezetni a szavával!


Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.