Krisztus, a világmindenség Királya vasárnapja

Az Úr Jézus királysága úgy látszik, minden földi királyhoz köthető tulajdonság ellentettjével bír. A mai evangéliumban, mely a keresztrefeszítésről szól, nem éppen a hatalmat és erőt sugárzó, védelmet nyújtó palotával és hadsereggel bíró, pompában élő uralkodó képe tárul elénk. Kiszolgáltatva, véresen, szinte teljesen elhagyottan látjuk Krisztust, aki bűnözőkkel diskurál. Dicsőség helyett gúny tárgya lesz, megvetett. Földi szemmel nézve egy csúfos kudarc, egy vesztes. Váltsunk nézőpontot: Ő örök országot, örök életet ad nekünk, és nem kell félni, hogy addig tart a jólét, amíg nem igáz le minket valaki. Az egészben az a legszebb, hogy mindezt nem "királykodva", hanem megváltó szeretetével adja nekünk!

1. A mai napon - Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan - országos gyűjtést tartunk az Egyházmegyei Karitász javára. Hálásan köszönjük adományaikat!

2. Ma délután 15.00 órakor Krisztus Király tiszteletére a Jézus Szíve Családok szentségimádási órája lesz a Szent Imre templom kápolnájában.

3. A soproni katolikus falinaptár 150 Ft-os áron kapható a hátsó asztalnál.

4. Most a szentmise után a sekrestyében még lehet jelezni, ha valaki jövőre szeretne előfizetni az Új Ember, az Adoremus és a Keresztény Élet kiadványokra.

5. Szeretettel kérjük, hogy péntekig iratkozzanak fel a sekrestyében azok, akik 2023-ban a szombat esti és a vasárnapi szentmiséken felolvasát vállalnak.

6. A nehezen mozgó idősek karácsony előtti gyóntatására és áldoztatására tisztelettel kérjük a hozzátartozókat, hogy névvel, címmel és telefonszámmal szíveskedjenek a jövő vasárnapig felíratni őket a sekrestyében található lapon.

7. Az idei évben december 24-én 16.00 órakor ismét tartunk karácsonyi pásztorjátékot a Szent Imre templomban, melyre szeretettel várjuk mindazon gyermekek és fiatalok jelentkezését, akik szívesen szerepelnének benne. Jelentkezni kizárólag a balics.marta@gmail.com e-mail címen lehet, hiszen a próbákkal kapcsolatos információkat ezen keresztül kapják meg a résztvevők. A próbák javarészt szombatonként a délutáni órákban lesznek.

8. Advent első vasárnapjával új egyházi évet kezdünk. Aki szeretné megáldatni családjuk adventi koszorúját, kérjük, hozzák el a szombat esti, vagy a vasárnapi szentmisékre!

9. A Jereván lakótelep szolgáltatóháza átriumában november 27-én (vasárnap) 16.00 órakor adventi ünnepi gyertyagyújtás lesz a történelmi egyházak lelkipásztorainak gondolataival. A Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzata és a Lővéri Nyugdíjas Klub szeretettel vár mindenkit!

További hírek

Advent 2. vasárnpja

Advent 2. vasárnpja

Adventi zarándoklásunk ikonikus segítő alakja Keresztelő János. A Messiás előfutáraként radikális külsejű és beszédű emberrel találkozunk, aki a mai evangéliumban bűnbánatra szólít fel. Előfordulhat, hogy nem tetszik a stílusa - nem is azért jött, hogy a szimpátiájával nyerjen meg bárkit is Krisztusnak. Mondanivalójának üzenete azonban minden korban aktuális: meg kell térnünk. A bűnbánattartás pedig szintén nem stílus kérdése...


Advent 1. vasárnapja

Advent 1. vasárnapja

Közösség vagyunk, Krisztus közössége. Ma inkább azt mondom, a Krisztusra várakozók közössége. Mert életünk lényege a várakozás, a Krisztussal való közösségre, vagyis a Mennyországra való várakozás. Nem szeretnénk egyedül várni, ezért várakozásban való társakat keresünk. Mert együtt könnyebb, mint egyedül.

A választott nép várta a Messiást. Azt várta, hogy Isten avatkozzon be az életükbe, hogy végre boldogabbak legyenek. Az első gyertya azt jelzi, valami elkezdődött. Az Isteni közösség elindult az emberiség megváltására. De jelzi a mi kezdésünket is, hogy most ismét elindulunk a Fény felé, Jézus felé, hogy Őnála találkozzunk. Ő mifelénk, mi Őfelé vándorolunk, s ahogy közelebb érünk Őhozzá, mi is egyre többen leszünk. Sokfélék vagyunk és sokfelől jövünk, de egyet igazán közösen akarunk: Ó jöjj, ó jöjj Üdvözítő!


Évközi 31. vasárnap

Évközi 31. vasárnap

Zakeus a mai evangélium központi figurája, aki találkozni szeretett volna Jézussal. A vámszedők főnökeként nagy zsivány hírében állt. Szüksége volt Jézusra, hogy a megtérés útjára lépjen. A döbbenetes azonban az, hogy az Úr Jézus még inkább keresi őt: azt a bűnöst, aki a vele való kapcsolat által átértékeli az életét, tetteit. A mai ember is keres: szeretne kapaszkodni, igazi biztonságot találni. A kérdés az, hogy képesek vagyunk-e annyi áldozatot meghozni, hogy látni szeretnénk a Mestert...


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.