Évközi 30. vasárnap

A farizeus és a vámos példabeszédét hallva egyértelművé válik számunkra az üzenet: az elbizakodottság helyett a magunkba tekintő önvizsgálat az, ami segít abban, hogy Isten, embertársaink és a magunk viszonyát sikerüljön újrakalibrálni, hiszen ezekre a kapcsolatokra szükségünk van. Szeretnénk jól csinálni: kedvesek lenni Isten előtt, jól bánni a környezetünkkel, békében lenni magunkkal. A farizeus és a vámos is kereste a kapcsolatot az Úrral, de a vámos ment haza megigazultan. Ő irgalomért sóhajtott fel, és megvallotta, hogy nem tökéletes.

1. Hálás szívvel köszönjük mindazok szolgálatát, akik a Szent Imre templom és a plébánia búcsúi nagytakarításában és az udvar rendezésében részt vettek.

2. A Missziók javára 290 595 Forint adomány gyűlt össze, köszönjük nagylelkűségüket!

3. A héten szerdától vasárnapig Czakó András, a tihanyi Bencés Apátság diakónusa plébániánkon készül a november 5-iki papszentelésére. Fogadjuk őt szeretettel és imádkozzunk érte!

4. Október 27-én (csütörtök) délután 15.00 órától írjuk a plébánia irodájában a 2023-as szentmise szándékokat. Ezúttal is előnyben vannak plébániai segítőink, őket arra kérjük, hogy szerdáig az irodában adják le kéréseiket. A Kedves Hívektől azt kérjük, fogadják el, hogy nem tudunk minden kérést napra pontosan teljesíteni.

5. Október 28-án (péntek) 10.00 órakor keressük fel a Megváltós Nővérek sírjait a Szent Mihály temetőben. Akik szeretnének velük együtt imádkozni a Sopronban eltemetett kedvesnővérekért, a régi temető kapujában várjuk őket!

6. Továbbra is várjuk mindkét templomunk és a plébánia segítőit a december 10-ére hirdetett zarándoklatra. A Bodajki Segítő Szűz Mária Kegyhelyen szentmisén veszünk részt, alatta gyónási lehetőség is lesz, majd a kegyhelyhez kapcsolódó látogatóközpontot, valamint a helyi mesterségeket bemutató kiállítást tekintjük meg. Székesfehérváron felkeressük a felújított Szent István-székesegyházat, valamint a város utcáin és a püspökség udvarán található adventi vásárt, ahol Spányi Antal megyéspüspök vezetésével gyertyagyújtáson is részt vehetünk. Jelentkezni a sekrestyében, vagy az irodában lehet.

7. Szeretettel várjuk az irodában azok jelentkezését, akik 2023-ban plébániánkon keresztül szeretnének egész évre előfizetni az alábbi sajtótermékekre: Új Ember hetilap, Adoremus havi liturgikus füzet, Keresztény Élet hetilap. Az éves előfizetési díjakról még nem kaptunk információt. Jelentkezni november 20-ig lehet.

8. Szeretettel ajánljuk a november 10-13-ig tartandó, „Ne félj, nem ítéllek el!” mottójú győri lelkigyakorlatot mindazoknak, akik a magzatvesztés, vagy az abortusz okozta sebeket hordozzák. A hátsó asztalról szórólap vihető!

További hírek

Húsvét 4. vasárnapja

Húsvét 4. vasárnapja

A mai evangéliumi részletben az Úr Jézus jó pásztorként mutatkozik be. Olyan Isten ő, aki vigyáz ránk, ismer minket, vezetni akar. Amikor mindezt halljuk, észrevesszük, hogy nem mindig halljuk a hangját. Sokan bégetnek a nyájban, olyanok is, akik nem ezeket a jókat akarják; hamar megbélyegezzük egymást, fekete bárányt találunk. Magunkkal vagyunk elfoglalva, és nem Istennel. A mai ünnepen a mi Jó Pásztorunk halk, szelíd szavával mégiscsak meghív bennünket, mégpedig arra, hogy vele legyünk. Egészen a menny kapujáig akar vezetni a szavával!


Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.