Évközi 27. vasárnap

Az apostolok kérik az Urat a mai evangéliumban: "növeld bennünk a hitet!", mely Isten és ember kapcsolatának emberi oldalát mutatja. Az isteni törődés pedig ott tud elkezdődni, ha a sokszor mustármagnyi hitünket az Ő kezébe ajánljuk: Ő legyen vezérünk az igaz élet útján, segítse hívő cselekedeteinket, áldjon meg bennünket.

1. A már elsőáldozott hittanosaink számára a tanév eleji gyóntatás október 5-én (szerda) 15.30-tól 17.00 óráig lesz a plébánián. Szeretettel várjuk a gyermekeket!

2. Megújult tartalommal indítjuk útnak a Bibliaórákat Németh Ervin lelkipásztori munkatárssal. Szeretettel várjuk az érdeklődőket csütörtökönként a szentmise után 18.45-re a Szent Imre Plébánia 1-es közösségi termébe. Az első találkozásunk mottója: „A Szentírás üzenete, mint táplálék”.

3. A héten elsőpéntek lesz, a szokott időben tervezem a betegek felkeresését. Az esti szentmise után a Jézus Szíve családok szentségimádási órája lesz.

4. Szombaton, Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya ünnepén tartjuk a Szent Imre templom szentségimádási napját. Reggel 8.00 órakor lesz a szentségkitétel, melyet egész napos csendes szentségimádás követ. A szentségeltétel litániávál és szentségi áldással 16.00 órakor lesz. Szeretettel ajánljuk a Kedves Híveknek a napközbeni szentséglátogatást, a lélek gyorstöltését!

5. Még a héten lehet jelentkezni honlapunkon az elektronikus űrlapot kitöltve az idei bérmálási felkészítőre, hiszen szombaton 9.00 órától tartjuk az első alkalmat a plébánián. Szeretettel várjuk a fiatalokat!

6. Szombaton este 18.00 órakor a Jézus Szíve templomban a Peresznyei Szent Egyed Kórus szolgál majd a szentmisén megalakulásuk 20 éves jubileuma alkalmából, melyet egy kb. 30 perces hálaadó egyházzenei áhítat követ az elmúlt 20 évük repertoárjából. Szeretettel várunk mindenkit!

7. Szeretettel buzdítjuk a Kedves Híveket, hogy a népszámlálás alkalmával vallják meg katolikus hitüket. Ez egyházunk szempontjából is meghatározó lesz a jövőben.

8. Továbbra is várjuk megrendeléseiket a Szent Imre templom 25 éves jubileumi logójával ellátott teáscsészére és a Tihanyi Bencés Apátság gyógyteájára, valamint a szintén logóval ellátott üvegpohárra a hozzá tartozó 2 palack kézműves sörrel. A teás szett 1500 Ft-ba, a sörös szett 1900 Ft-ba kerül. Feliratkozni a sekrestyében és az irodában lehet, fizetni átvételkor kell majd.

További hírek

Szentháromság vasárnapja

Szentháromság vasárnapja

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek ünnepén ünnepeljük a háromságos egy Istent, a szeretetet, amelyből részt kaptunk, az embert, aki képmás, a családot, mely ennek a szeretetközösségnek a képe itt a földön. Ünnepeljük az igazságot, gyönyörködjünk a szépben. Mindezért pedig fakadjon hála a szívünkben, hogy Isten beavatott bennünket ezekbe a titkokba! Nem vagyunk elveszettek: az Atyaisten végtelen szeretete folyományaként testvért, Fiút kaptunk Jézus Krisztusban, a harmadik isteni személy, a Szentlélek pedig vezet bennünket. Persze, ha hagyjuk!


Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelét ünnepeljük Pünkösdkor, az Egyház születésnapját. A kiáradó Lélek a nyitott szíveket keresi. Változást akar bennünk. Azért jön, hogy jótékonyan felkavarjon bennünket. A világ végéig az Egyház éltető lelke marad. Kapcsolódjunk Hozzá mi is, hogy mindazokra az ajándékokra, amelyekkel meg akar lepni minket, rá tudjunk csodálkozni, és valóban a miénk legyen!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

Jézusunk a mai evangéliumban nem csak kér, hanem ígér is. Kéri, hogy ha szeretjük Őt, tartsuk meg parancsait. Fedezzük fel, hogy Isten életünk vezére, az embertárunk pedig Isten képmása. Hogy ehhez erőnk, motivációnk legyen, megígéri, hogy elérkezik az Igazság Lelke, és velünk is marad. Pünkösdre várunk, a Szentlélek eljövetelét készülünk megünnepelni!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.