Évközi 27. vasárnap

Az apostolok kérik az Urat a mai evangéliumban: "növeld bennünk a hitet!", mely Isten és ember kapcsolatának emberi oldalát mutatja. Az isteni törődés pedig ott tud elkezdődni, ha a sokszor mustármagnyi hitünket az Ő kezébe ajánljuk: Ő legyen vezérünk az igaz élet útján, segítse hívő cselekedeteinket, áldjon meg bennünket.

1. A már elsőáldozott hittanosaink számára a tanév eleji gyóntatás október 5-én (szerda) 15.30-tól 17.00 óráig lesz a plébánián. Szeretettel várjuk a gyermekeket!

2. Megújult tartalommal indítjuk útnak a Bibliaórákat Németh Ervin lelkipásztori munkatárssal. Szeretettel várjuk az érdeklődőket csütörtökönként a szentmise után 18.45-re a Szent Imre Plébánia 1-es közösségi termébe. Az első találkozásunk mottója: „A Szentírás üzenete, mint táplálék”.

3. A héten elsőpéntek lesz, a szokott időben tervezem a betegek felkeresését. Az esti szentmise után a Jézus Szíve családok szentségimádási órája lesz.

4. Szombaton, Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya ünnepén tartjuk a Szent Imre templom szentségimádási napját. Reggel 8.00 órakor lesz a szentségkitétel, melyet egész napos csendes szentségimádás követ. A szentségeltétel litániávál és szentségi áldással 16.00 órakor lesz. Szeretettel ajánljuk a Kedves Híveknek a napközbeni szentséglátogatást, a lélek gyorstöltését!

5. Még a héten lehet jelentkezni honlapunkon az elektronikus űrlapot kitöltve az idei bérmálási felkészítőre, hiszen szombaton 9.00 órától tartjuk az első alkalmat a plébánián. Szeretettel várjuk a fiatalokat!

6. Szombaton este 18.00 órakor a Jézus Szíve templomban a Peresznyei Szent Egyed Kórus szolgál majd a szentmisén megalakulásuk 20 éves jubileuma alkalmából, melyet egy kb. 30 perces hálaadó egyházzenei áhítat követ az elmúlt 20 évük repertoárjából. Szeretettel várunk mindenkit!

7. Szeretettel buzdítjuk a Kedves Híveket, hogy a népszámlálás alkalmával vallják meg katolikus hitüket. Ez egyházunk szempontjából is meghatározó lesz a jövőben.

8. Továbbra is várjuk megrendeléseiket a Szent Imre templom 25 éves jubileumi logójával ellátott teáscsészére és a Tihanyi Bencés Apátság gyógyteájára, valamint a szintén logóval ellátott üvegpohárra a hozzá tartozó 2 palack kézműves sörrel. A teás szett 1500 Ft-ba, a sörös szett 1900 Ft-ba kerül. Feliratkozni a sekrestyében és az irodában lehet, fizetni átvételkor kell majd.

További hírek

Húsvét 4. vasárnapja

Húsvét 4. vasárnapja

A mai evangéliumi részletben az Úr Jézus jó pásztorként mutatkozik be. Olyan Isten ő, aki vigyáz ránk, ismer minket, vezetni akar. Amikor mindezt halljuk, észrevesszük, hogy nem mindig halljuk a hangját. Sokan bégetnek a nyájban, olyanok is, akik nem ezeket a jókat akarják; hamar megbélyegezzük egymást, fekete bárányt találunk. Magunkkal vagyunk elfoglalva, és nem Istennel. A mai ünnepen a mi Jó Pásztorunk halk, szelíd szavával mégiscsak meghív bennünket, mégpedig arra, hogy vele legyünk. Egészen a menny kapujáig akar vezetni a szavával!


Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.