Évközi 26. vasárnap

A dúsgazdag és a szegény Lázár példázata egyértelművé teszi számunkra, hogy a földi életünkben dől el örök sorsunk. Szeretnénk Isten Országába jutni. Nem is kérdés: ép eszű ember miért ne szeretne örökké boldog lenni? A kulcsszó a törekvés. Ezt fogja nézni a mi Urunk, amikor számadásra szólít minket. Ismeri a természetünket, a személyiségünket, minden testi-lelki nyavalyánkat. A fókuszkérdés egyértelmű: törekedtél?

1. A Jézus Szíve templom takarítására várunk segítőket szeptember 28-án (szerda) a reggeli szentmise után.

2. Szeptember 28-án (szerda) 17.00 órától a „Váratlan élet” c. film vetítésére és beszélgetésre várjuk a 16 éves kor feletti érdeklődőket a Szent Imre Plébániára. A film utáni beszélgetést Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója vezeti. Részletek a kitett plakáton, valamint a www.varatlanelet.hu weboldalon olvashatók.

3. Az újrainduló bibliaórák első alkalmát a Szent Mihály templom búcsúja miatt a tervezettnél egy héttel később, október 6-án (csütörtök) az esti szentmise után tartjuk. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

4. Továbbra is lehet jelentkezni az október 8-án (szombat) induló bérmálási felkészítőre, valamint az október 11-én (kedd) induló Baba-mama klubba a plébániánk honlapján található jelentkezési űrlapokon keresztül.

5. Az idei évben is kapható lesz egylapos soproni katolikus falinaptár, valamint saját plébániai forgatós falinaptár. Készíttetünk a Szent Imre templom 25 éves jubileumi logójával ellátott teásbögrét is, melyhez a Tihanyi Bencés Apátság egyik gyógyteája, a „Nyisd meg ajkamat, Uram!” reggeli teakeveréke fog tartozni. Plébániai segítőinknek ez a szett benne lesz a karácsonyi csomagban. Akik szeretnének ajándékba, vagy emlékbe ilyen jubileumi bögrét és teát, valamint a templomszentelésre palackozott kézműves sört a jubileumi pohárral, kérjük, hogy a sekrestyében, vagy az irodában iratkozzanak fel, mert ezek alapján fogjuk megrendelni december elejére. A teásbögre a teával 1500 Ft-ért, a jubileumi pohár 2 palack sörrel pedig 1900 Ft-ért lesz majd kapható. Jelentkezni október 16-ig lehet.

6. 2022. október 1. és november 28. között népszámlálás lesz, mely nem csupán Magyarország, hanem a magyar katolikusok életében is fontos esemény. Tisztelettel kérjük, hogy a teljesen anonim népszámlálás alkalmával mindnyájan bátran valljuk meg katolikus hitünket! Az MKPK buzdítja a híveket, hogy számlálóbiztosként minél többen vállaljanak részt a társadalom felmérésének áldozatos munkájában. A népszámlálásról és a számlálóbiztosok toborzásáról szóló plakátok a hirdetőtáblán olvashatók.

7. Városunk védőszentjének liturgikus emléknapján a Szent Mihály templomban szeptember 29-én (csütörtök) 18.00 órakor a város papságával Dr. Veres András megyéspüspök vezeti a liturgiát, melyre szeretettel várják a Kedves Híveket!

8. A Domonkos templom búcsúját október 1-jén és 2-án tartják, a programok a kitett plakáton olvashatók.

További hírek

Szentháromság vasárnapja

Szentháromság vasárnapja

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek ünnepén ünnepeljük a háromságos egy Istent, a szeretetet, amelyből részt kaptunk, az embert, aki képmás, a családot, mely ennek a szeretetközösségnek a képe itt a földön. Ünnepeljük az igazságot, gyönyörködjünk a szépben. Mindezért pedig fakadjon hála a szívünkben, hogy Isten beavatott bennünket ezekbe a titkokba! Nem vagyunk elveszettek: az Atyaisten végtelen szeretete folyományaként testvért, Fiút kaptunk Jézus Krisztusban, a harmadik isteni személy, a Szentlélek pedig vezet bennünket. Persze, ha hagyjuk!


Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelét ünnepeljük Pünkösdkor, az Egyház születésnapját. A kiáradó Lélek a nyitott szíveket keresi. Változást akar bennünk. Azért jön, hogy jótékonyan felkavarjon bennünket. A világ végéig az Egyház éltető lelke marad. Kapcsolódjunk Hozzá mi is, hogy mindazokra az ajándékokra, amelyekkel meg akar lepni minket, rá tudjunk csodálkozni, és valóban a miénk legyen!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

Jézusunk a mai evangéliumban nem csak kér, hanem ígér is. Kéri, hogy ha szeretjük Őt, tartsuk meg parancsait. Fedezzük fel, hogy Isten életünk vezére, az embertárunk pedig Isten képmása. Hogy ehhez erőnk, motivációnk legyen, megígéri, hogy elérkezik az Igazság Lelke, és velünk is marad. Pünkösdre várunk, a Szentlélek eljövetelét készülünk megünnepelni!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.