Évközi 26. vasárnap

A dúsgazdag és a szegény Lázár példázata egyértelművé teszi számunkra, hogy a földi életünkben dől el örök sorsunk. Szeretnénk Isten Országába jutni. Nem is kérdés: ép eszű ember miért ne szeretne örökké boldog lenni? A kulcsszó a törekvés. Ezt fogja nézni a mi Urunk, amikor számadásra szólít minket. Ismeri a természetünket, a személyiségünket, minden testi-lelki nyavalyánkat. A fókuszkérdés egyértelmű: törekedtél?

1. A Jézus Szíve templom takarítására várunk segítőket szeptember 28-án (szerda) a reggeli szentmise után.

2. Szeptember 28-án (szerda) 17.00 órától a „Váratlan élet” c. film vetítésére és beszélgetésre várjuk a 16 éves kor feletti érdeklődőket a Szent Imre Plébániára. A film utáni beszélgetést Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója vezeti. Részletek a kitett plakáton, valamint a www.varatlanelet.hu weboldalon olvashatók.

3. Az újrainduló bibliaórák első alkalmát a Szent Mihály templom búcsúja miatt a tervezettnél egy héttel később, október 6-án (csütörtök) az esti szentmise után tartjuk. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

4. Továbbra is lehet jelentkezni az október 8-án (szombat) induló bérmálási felkészítőre, valamint az október 11-én (kedd) induló Baba-mama klubba a plébániánk honlapján található jelentkezési űrlapokon keresztül.

5. Az idei évben is kapható lesz egylapos soproni katolikus falinaptár, valamint saját plébániai forgatós falinaptár. Készíttetünk a Szent Imre templom 25 éves jubileumi logójával ellátott teásbögrét is, melyhez a Tihanyi Bencés Apátság egyik gyógyteája, a „Nyisd meg ajkamat, Uram!” reggeli teakeveréke fog tartozni. Plébániai segítőinknek ez a szett benne lesz a karácsonyi csomagban. Akik szeretnének ajándékba, vagy emlékbe ilyen jubileumi bögrét és teát, valamint a templomszentelésre palackozott kézműves sört a jubileumi pohárral, kérjük, hogy a sekrestyében, vagy az irodában iratkozzanak fel, mert ezek alapján fogjuk megrendelni december elejére. A teásbögre a teával 1500 Ft-ért, a jubileumi pohár 2 palack sörrel pedig 1900 Ft-ért lesz majd kapható. Jelentkezni október 16-ig lehet.

6. 2022. október 1. és november 28. között népszámlálás lesz, mely nem csupán Magyarország, hanem a magyar katolikusok életében is fontos esemény. Tisztelettel kérjük, hogy a teljesen anonim népszámlálás alkalmával mindnyájan bátran valljuk meg katolikus hitünket! Az MKPK buzdítja a híveket, hogy számlálóbiztosként minél többen vállaljanak részt a társadalom felmérésének áldozatos munkájában. A népszámlálásról és a számlálóbiztosok toborzásáról szóló plakátok a hirdetőtáblán olvashatók.

7. Városunk védőszentjének liturgikus emléknapján a Szent Mihály templomban szeptember 29-én (csütörtök) 18.00 órakor a város papságával Dr. Veres András megyéspüspök vezeti a liturgiát, melyre szeretettel várják a Kedves Híveket!

8. A Domonkos templom búcsúját október 1-jén és 2-án tartják, a programok a kitett plakáton olvashatók.

További hírek

Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

"Maradjatok meg szeretetemben!" Az Úr Jézus ezt tűzi ki e földi életre célul. Örök távlatként pedig a mennyországba hív meg: "gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt!" Az élet viszontagságai ellenére, Jézusba kapaszkodva teljes lehet az örömünk. Milyen jó, hogy a barátai lehetünk, ehhez pedig egyet kér: tartsuk meg a parancsokat!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.