Évközi 25. vasárnap

A hűltlen intézőről szóló jézusi példabeszéd az okosságot emeli ki. Azt a leleményességet, amely kell, hogy párosuljon az Isten iránti hűségünkhöz. Az Ő oldaláról személve ez azt jelenti, hogy tudjunk okosan bánni a földi dolgokkal, a helyén kezelve mindent, az üdvösség szolgálatába állítva. Amint nem így viszonyulunk a pénzhez, a tárgyakhoz, az evilág nyújtotta eszközökhöz, gyengül az Úr iránti hűségünk, mert megosztott lesz a szívünk.

1. Szeretettel várjuk az 5-8. osztályos gyermekeket pénteken a szentmise után 18.30-ra a plébánia 1-es közösségi termébe az új közösség induló alkalmára. Jelentkezni továbbra is plébániánk honlapján keresztül lehet!

2. Már most szeretnénk hirdetni, hogy a Szent Imre Plébánia aulájában szeptember 28-án (szerda) 17.00 órától filmvetítésre és beszélgetésre várunk mindenkit 16 éves kor felett. A “Váratlan élet” c. film megtörtént eseményeket feldolgozva egy abortuszokat végző magánklinika egyik munkatársáról szól, akinek az élethez való hozzáállása teljes fordulatot vett, és 22 ezer abortuszhoz való asszisztálás után életvédővé vált. A film utáni beszélgetést Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója vezeti. A filmről részletek a kitett plakáton, valamint a www.varatlanelet.hu weboldalon olvashatók.

3. A Szent Mihály templom búcsúi szentmiséi az alábbi időpontokban lesznek:

  • szeptember 25-én (vasárnap) 9.30-kor Brenner József nagyprépost, vasmisés áldozópap mutatja be a szentmisét.
  • szeptember 29-én (csütörtök) 18.00 órakor a város papságával Dr. Veres András megyéspüspök vezeti a liturgiát.

4. A Domonkos templom búcsúját október 1-jén és 2-án tartják majd, részletek a kitett plakáton olvashatók.

További hírek

Szentháromság vasárnapja

Szentháromság vasárnapja

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek ünnepén ünnepeljük a háromságos egy Istent, a szeretetet, amelyből részt kaptunk, az embert, aki képmás, a családot, mely ennek a szeretetközösségnek a képe itt a földön. Ünnepeljük az igazságot, gyönyörködjünk a szépben. Mindezért pedig fakadjon hála a szívünkben, hogy Isten beavatott bennünket ezekbe a titkokba! Nem vagyunk elveszettek: az Atyaisten végtelen szeretete folyományaként testvért, Fiút kaptunk Jézus Krisztusban, a harmadik isteni személy, a Szentlélek pedig vezet bennünket. Persze, ha hagyjuk!


Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelét ünnepeljük Pünkösdkor, az Egyház születésnapját. A kiáradó Lélek a nyitott szíveket keresi. Változást akar bennünk. Azért jön, hogy jótékonyan felkavarjon bennünket. A világ végéig az Egyház éltető lelke marad. Kapcsolódjunk Hozzá mi is, hogy mindazokra az ajándékokra, amelyekkel meg akar lepni minket, rá tudjunk csodálkozni, és valóban a miénk legyen!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

Jézusunk a mai evangéliumban nem csak kér, hanem ígér is. Kéri, hogy ha szeretjük Őt, tartsuk meg parancsait. Fedezzük fel, hogy Isten életünk vezére, az embertárunk pedig Isten képmása. Hogy ehhez erőnk, motivációnk legyen, megígéri, hogy elérkezik az Igazság Lelke, és velünk is marad. Pünkösdre várunk, a Szentlélek eljövetelét készülünk megünnepelni!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.