Évközi 23. vasárnap

"Aki nem hordozza keresztjét, és nem így követ, nem lehet az én tanítványom." Valljuk be őszintén, nem feltétlenül szimpatizálunk ezzel a jézusi mondattal. Ez a kijelentés tulajdonképpen buzdítás, az út kijelölése, iránytű, amely segíthet krisztusi módon tájolni az életünket. Valóban ilyen volna Krisztus követése? Sokkal megnyerőbb, amikor a csodatevő, sokakat megszólító Jézust látjuk. A Mester a "mindent" kéri tlünk, nem csupán a lelkes, könnyed, egyszerű pillanataink neki ajándékozását, hanem a vontatott, nehéz és bonyolult pillanatainkban is azt kéri, hogy Rá tekintsünk. A "minden" odaadása nem elveszítést, hanem a teljességet jelenti.

1. A Szent Imre templom 25 éves jubileumára kiadott emlékkönyv 1350 Ft-os áron továbbra is kapható a hátsó asztalnál és a plébánia irodájában.

2. Tisztelettel kérjük plébániánk segítői közül azokat, akik még nem vették át a jubileumi csomagot, hogy jöjjenek be érte a sekrestyébe, vagy az irodába.

3. Szeptember 9-én (péntek) lesz Boldog Eppinger Mária Alfonza emléknapja, mely egyben boldoggá avatásának 5. évfordulója is. A Jézus Szíve templomban reggel 7.00 órakor ünnepi szentmisét tartunk, melynek végén lehetőség nyílik a rendalapító csontereklyéjének tiszteletére is. Szeretettel várunk mindenkit!

4. Plébániánkon a Baba-mama klub október 11-én (kedd) délelőtt indul kétheti rendszerességgel. A felső tagozatos gyerekek közösségének első alkalma szeptember 23-án (péntek) lesz. Az első bérmálási felkészítő október 1-jén (szombat) 9.00-12.00 óráig lesz a plébánián. A csoportokba továbbra is lehet jelentkezni honlapunkon!

5. Az idei tanévben szeretnénk megújított formában és tartalommal újraindítani a bibliaórákat. A tervek szerint szeptember 29-től (csütörtök) az esti szentmise után heti rendszerességgel „A Szentírás üzenete tegnap és ma” címmel várjuk Németh Ervin lelkipásztori munkatárssal mindazokat, akiket érdekel a Biblia első lapjainak üzenete a mai ember számára. Az első félévben többek között a teremtéstörténet, Káin és Ábel, Noé bárkája és a Bábeli torony kerül górcső alá.

6. Szeptember 12-én (hétfő), Szűz Mária szent neve emléknapján lesz a Jézus Szíve templom szentségimádási napja. A reggel 7.00 órai szentmise után lesz a szentségkitétel, majd 15.30-kor litániát imádkozunk és szentségi áldásban részesülhetünk. Szeretettel várjuk szentségőrzők jelentkezését, kérjük, hogy a hátsó asztalon található lapon iratkozzanak fel.

7. A családos szentmisék szeptember 18-án kezdődnek a Szent Imre templomban vasárnaponként 10.30 órakor. Ahhoz, hogy megfelelően tudjon működni, mind az előkészületekhez, mind a gyerekfoglalkozásokhoz keresünk segítőket. A családos szentmise Facebook oldalán jelezzük a konkrét feladatokat. Hálásan köszönjük minden jószándékú segítő munkáját!

8. A Ringató kisgyermekes zenés foglalkozások szeptember 7-től szerdánként 9.30-10.00 óráig lesznek a Szent Imre Plébánián. A részletekről és a foglalkozások költségéről érdeklődni G. Kovács Modesztánál lehet a 0670/6090705-ös telefonszámon, vagy a “Ringató Sopron és környéke” Facebook oldalon.

9. A Jézus Szíve templom takarítására várunk segítőket minden korosztályból szeptember 10-én, szombaton 7.30-tól. Hálásan köszönjük a segítséget!

10. A jövő hétvégén a dél-amerikai misszióban szolgáló Varga János verbita atya lesz a vendégünk, szombaton este 18 órakor a Jézus Szíve templomban, vasárnap este 18 órakor pedig a Szent Imre templomban mutatja be a szentmisét, majd szentségimádást vezet, hogy az Úr Jézus gyógyítsa életünk sebeit. Szeretettel várunk mindenkit!

 

További hírek

Húsvét 4. vasárnapja

Húsvét 4. vasárnapja

A mai evangéliumi részletben az Úr Jézus jó pásztorként mutatkozik be. Olyan Isten ő, aki vigyáz ránk, ismer minket, vezetni akar. Amikor mindezt halljuk, észrevesszük, hogy nem mindig halljuk a hangját. Sokan bégetnek a nyájban, olyanok is, akik nem ezeket a jókat akarják; hamar megbélyegezzük egymást, fekete bárányt találunk. Magunkkal vagyunk elfoglalva, és nem Istennel. A mai ünnepen a mi Jó Pásztorunk halk, szelíd szavával mégiscsak meghív bennünket, mégpedig arra, hogy vele legyünk. Egészen a menny kapujáig akar vezetni a szavával!


Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.