Évközi 16. vasárnap

Az evangéliumban Mária és Márta jelenik meg az Úr Jézus körül, egyikük a szolgáló szeretettel, másikuk a figyelmével ajándékozza meg vendégüket. Mindenki jót akar, mégis Márta horkan fel, és kéri számon a Mesteren a testvére kényelmességét, de talán még azon is fennakad, hogy az Úr ezt nem vette észre. Mindkét hozzáállás nagyon fontos: a mindennapi teendők elvégzése, a vendég kiszolgálása, de legalább olyan lényeges kell, hogy legyen a lelki dolgokkal való törődés, a Mester hallgatása is. Ha ez utóbbi elhanyagolódik, hamar köszöbön a méltatlankodás, a belső békétlenség. Ezért érdemes a jobbik részt választani!

1. Hálás szeretettel köszönjük mindazoknak, akik az első félévben az egyházi hozzájárulást befizetve fenntartói lettek plébániánknak. Ugyancsak köszönjük a rendszeres perselyadományokat is! Továbbra is számítunk támogatásukra, főként azon hírek fényében, hogy a közületi energiaszámlák a többszörösére fognak emelkedni. Az egyházi hozzájárulás befizethető a plébánia irodájában, valamint utalással is, ez esetben tisztelettel kérjük, hogy a közlemény rovatba szíveskedjenek beírni a nevet, vagy neveket, és a lakcímet.

Bankszámlaszámunk plébániánk honlapján is megtalálható. (Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia, Raiffeisen Bank 12096705-01770141-00100002)

2. A plébániánk területén élő rászorulóknak a havi csomagot július 21-én (csütörtök) osztjuk 16.00-18.00 óra között. Köszönjük a támogatók felajánlásait!

3. Szombaton reggel 8.00 órától 12 órás szentségimádás lesz a Szent Imre templom kápolnájában, melyre szentségőrzők jelentkezését várjuk a sekrestyében kitett lapon.

4. A Szent Mihály temetőben a Megváltós Nővérek sírjainak gondozására keresünk önkéntest, vagy közösséget. Összesen hat síremlékről van szó, melyek mindegyike majdnem teljesen fedett. A felületének és a környezetének rendben tartását kérjük a jelentkezőtől, akinek természetesen a helyszínen megmutatjuk a sírokat.

További hírek

Évközi 20. vasárnap

Évközi 20. vasárnap

A mai evangéliumban az úr Jézus így szól: "Azért jöttem, hogy tüzet gyújtsak a földön." Még azt is hozzáteszi, hogy szakadást jött hozni erre a földre. Gyurkovics Tibor: Próba c. verse nagyon is idevág:

"Jézus próbakő. / Jézusra mindenkinek választ kell adnia."

Kérjük a Szentlélek tüzét, hogy lobbantsa lángra szívünket, és világosítsa meg értelmünket, hogy jó választ adjunk!


Évközi 19. vasárnap

Évközi 19. vasárnap

"Ahol a kincsetek, ott a szívetek is!" Földi életünkben igazán művészi feladat a hangsúlyokat, arányokat megtalálni. Eldönteni, hogy mi, vagy ki a fontos. Az Úr Jézus azonban nem csupán értéktárat vonultat fel tanításával, hanem magát az életet. Aki őt választja, még ha bukdácsolva is, de Isten Országa felé tart. Aki benne bízik, még ha néha pislákol is az éberség lángja, szüntelenül tudatában lesz annak, hogy Valaki szereti, és hazavárja!


Évközi 13. vasárnap

Évközi 13. vasárnap

Az évközi vasárnapokon az Úr Jézus tanító körútjának egy-egy epizódját halljuk a felolvasott evangéliumokban, ezúttal egy találkozásokat megörökítő részt hallhatunk Lukács evangéliumából. A Mesterrel való találkozás akkor az igazi, hogyha az egész lényünket átjárja. Nem arról van szó, hogy ne törődjünk a földi dolgokkal, hanem arról, hogy mindig legyen előttünk a cél: Isten Országa!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.