Évközi 16. vasárnap

Az evangéliumban Mária és Márta jelenik meg az Úr Jézus körül, egyikük a szolgáló szeretettel, másikuk a figyelmével ajándékozza meg vendégüket. Mindenki jót akar, mégis Márta horkan fel, és kéri számon a Mesteren a testvére kényelmességét, de talán még azon is fennakad, hogy az Úr ezt nem vette észre. Mindkét hozzáállás nagyon fontos: a mindennapi teendők elvégzése, a vendég kiszolgálása, de legalább olyan lényeges kell, hogy legyen a lelki dolgokkal való törődés, a Mester hallgatása is. Ha ez utóbbi elhanyagolódik, hamar köszöbön a méltatlankodás, a belső békétlenség. Ezért érdemes a jobbik részt választani!

1. Hálás szeretettel köszönjük mindazoknak, akik az első félévben az egyházi hozzájárulást befizetve fenntartói lettek plébániánknak. Ugyancsak köszönjük a rendszeres perselyadományokat is! Továbbra is számítunk támogatásukra, főként azon hírek fényében, hogy a közületi energiaszámlák a többszörösére fognak emelkedni. Az egyházi hozzájárulás befizethető a plébánia irodájában, valamint utalással is, ez esetben tisztelettel kérjük, hogy a közlemény rovatba szíveskedjenek beírni a nevet, vagy neveket, és a lakcímet.

Bankszámlaszámunk plébániánk honlapján is megtalálható. (Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia, Raiffeisen Bank 12096705-01770141-00100002)

2. A plébániánk területén élő rászorulóknak a havi csomagot július 21-én (csütörtök) osztjuk 16.00-18.00 óra között. Köszönjük a támogatók felajánlásait!

3. Szombaton reggel 8.00 órától 12 órás szentségimádás lesz a Szent Imre templom kápolnájában, melyre szentségőrzők jelentkezését várjuk a sekrestyében kitett lapon.

4. A Szent Mihály temetőben a Megváltós Nővérek sírjainak gondozására keresünk önkéntest, vagy közösséget. Összesen hat síremlékről van szó, melyek mindegyike majdnem teljesen fedett. A felületének és a környezetének rendben tartását kérjük a jelentkezőtől, akinek természetesen a helyszínen megmutatjuk a sírokat.

További hírek

Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

"Maradjatok meg szeretetemben!" Az Úr Jézus ezt tűzi ki e földi életre célul. Örök távlatként pedig a mennyországba hív meg: "gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt!" Az élet viszontagságai ellenére, Jézusba kapaszkodva teljes lehet az örömünk. Milyen jó, hogy a barátai lehetünk, ehhez pedig egyet kér: tartsuk meg a parancsokat!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.