Krisztus Szent Teste és Vére ünnepe

Az Oltáriszentség ünnepe számunkra évről-évre felteszi a kérdést: felfogjuk igazán, hogy tulajdonképpen mi az Eucharisztia? Úrnapján a lelkünk válaszadásra kényszerül. Hiszek benne? Tudom, hogy az életem fő erőforrása az Úr Jézus Teste és Vére? Szent II. János Pál pápa fogalmazta meg nagyon egyszerűen: abban a kis ostyában rejlik a gyógyír a világ minden bajára.

1. Szombaton reggel 8.00 órától 12 órás szentségimádás lesz a Szent Imre templom kápolnájában, kérjük, hogy a szentségőrzők a sekrestyében jelentkezzenek.

2. A Jézus Szíve templom nagytakarítására várunk segítőket minden korosztályból szombaton reggel 8.00 órára.

3. A Jézus Szíve körmenetre a ministránsok számára próbát tartunk szombaton 11.00 órától, az ünnepi szentmisén természetesen csak azok ministrálhatnak, akik a próbán részt vettek.

4. Jézus Szíve ünnepéhez kapcsolódóan az alábbi programokra várjuk a Kedves Híveket: pénteken 6.45-kor ünnepélyes Jézus Szíve litániát, majd 7.00 órakor ünnepi szentmisét tartunk, melynek szónoka Hencz Márton diakónus lesz. Szombaton az esti szentmise után Milkovics Veronika hittanár vetített képes előadása lesz a Megváltós Nővérekről és a Jézus Szíve templomról. Vasárnap 10.30-kor kezdődik az ünnepi püspöki szentmise, melyben egyházmegyénk főpásztora megáldja mindazokat a felújítási munkákat, amelyek az elmúlt időszakban történtek. A szentmise végén alkalmas időjárás esetén Jézus Szíve körmenetet tartunk. Az ünnepség végén szerény szeretetvendégséget tartunk, melyhez kérjük, aki tud, pogácsával járuljon hozzá! Szeretettel várunk mindenkit!

5. A Családok X. Világtalálkozójához kapcsolódóan Plébániai Családi Napra várjuk plébániánk családjait a jövő vasárnap 15.00 órától a Szent Imre Plébániára. A programok között Jézus csodáival kapcsolatos családi akadályverseny, arcfestés, csillámtetoválás, kavicsfestés, baba- és gyereksarok szerepel. 15.30-kor a templomban sztárvendégként fellép a Szironta Harangzenekar, 18.00 órakor pedig a családos szentmise közösséggel ünnepeljük a szentmisét, melynek végén megáldjuk a családokat. A családi nap miatt az esti rózsafüzér és litánia elmarad.

6. Tisztelettel kérjük mindazokat, akik a Szent Imre templom kertjében önkéntes munkát vállaltak, hogy a sekrestyében szíveskedjenek átvenni a csapat elérhetőségeinek listáját.

7. Kálmán Imre atya idén ünnepli áldozópappá szentelésének 25. évfordulóját, ebből az alkalomból a Szent Imre templomban július 10-én (vasárnap) 18.00 órakor ezüstmisét mutat be. Mivel kifejezett kérése volt, hogy ne tárgyi ajándékkal készüljünk, ezért szívesen fogadunk az irodába írott köszöntőket, az érte felajánlott imádságok, szentmisék jelzését. Részleteket a későbbiekben hirdetünk.

További hírek

Húsvét 4. vasárnapja

Húsvét 4. vasárnapja

A mai evangéliumi részletben az Úr Jézus jó pásztorként mutatkozik be. Olyan Isten ő, aki vigyáz ránk, ismer minket, vezetni akar. Amikor mindezt halljuk, észrevesszük, hogy nem mindig halljuk a hangját. Sokan bégetnek a nyájban, olyanok is, akik nem ezeket a jókat akarják; hamar megbélyegezzük egymást, fekete bárányt találunk. Magunkkal vagyunk elfoglalva, és nem Istennel. A mai ünnepen a mi Jó Pásztorunk halk, szelíd szavával mégiscsak meghív bennünket, mégpedig arra, hogy vele legyünk. Egészen a menny kapujáig akar vezetni a szavával!


Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.