Krisztus Szent Teste és Vére ünnepe

Az Oltáriszentség ünnepe számunkra évről-évre felteszi a kérdést: felfogjuk igazán, hogy tulajdonképpen mi az Eucharisztia? Úrnapján a lelkünk válaszadásra kényszerül. Hiszek benne? Tudom, hogy az életem fő erőforrása az Úr Jézus Teste és Vére? Szent II. János Pál pápa fogalmazta meg nagyon egyszerűen: abban a kis ostyában rejlik a gyógyír a világ minden bajára.

1. Szombaton reggel 8.00 órától 12 órás szentségimádás lesz a Szent Imre templom kápolnájában, kérjük, hogy a szentségőrzők a sekrestyében jelentkezzenek.

2. A Jézus Szíve templom nagytakarítására várunk segítőket minden korosztályból szombaton reggel 8.00 órára.

3. A Jézus Szíve körmenetre a ministránsok számára próbát tartunk szombaton 11.00 órától, az ünnepi szentmisén természetesen csak azok ministrálhatnak, akik a próbán részt vettek.

4. Jézus Szíve ünnepéhez kapcsolódóan az alábbi programokra várjuk a Kedves Híveket: pénteken 6.45-kor ünnepélyes Jézus Szíve litániát, majd 7.00 órakor ünnepi szentmisét tartunk, melynek szónoka Hencz Márton diakónus lesz. Szombaton az esti szentmise után Milkovics Veronika hittanár vetített képes előadása lesz a Megváltós Nővérekről és a Jézus Szíve templomról. Vasárnap 10.30-kor kezdődik az ünnepi püspöki szentmise, melyben egyházmegyénk főpásztora megáldja mindazokat a felújítási munkákat, amelyek az elmúlt időszakban történtek. A szentmise végén alkalmas időjárás esetén Jézus Szíve körmenetet tartunk. Az ünnepség végén szerény szeretetvendégséget tartunk, melyhez kérjük, aki tud, pogácsával járuljon hozzá! Szeretettel várunk mindenkit!

5. A Családok X. Világtalálkozójához kapcsolódóan Plébániai Családi Napra várjuk plébániánk családjait a jövő vasárnap 15.00 órától a Szent Imre Plébániára. A programok között Jézus csodáival kapcsolatos családi akadályverseny, arcfestés, csillámtetoválás, kavicsfestés, baba- és gyereksarok szerepel. 15.30-kor a templomban sztárvendégként fellép a Szironta Harangzenekar, 18.00 órakor pedig a családos szentmise közösséggel ünnepeljük a szentmisét, melynek végén megáldjuk a családokat. A családi nap miatt az esti rózsafüzér és litánia elmarad.

6. Tisztelettel kérjük mindazokat, akik a Szent Imre templom kertjében önkéntes munkát vállaltak, hogy a sekrestyében szíveskedjenek átvenni a csapat elérhetőségeinek listáját.

7. Kálmán Imre atya idén ünnepli áldozópappá szentelésének 25. évfordulóját, ebből az alkalomból a Szent Imre templomban július 10-én (vasárnap) 18.00 órakor ezüstmisét mutat be. Mivel kifejezett kérése volt, hogy ne tárgyi ajándékkal készüljünk, ezért szívesen fogadunk az irodába írott köszöntőket, az érte felajánlott imádságok, szentmisék jelzését. Részleteket a későbbiekben hirdetünk.

További hírek

Évközi 13. vasárnap

Évközi 13. vasárnap

Az évközi vasárnapokon az Úr Jézus tanító körútjának egy-egy epizódját halljuk a felolvasott evangéliumokban, ezúttal egy találkozásokat megörökítő részt hallhatunk Lukács evangéliumából. A Mesterrel való találkozás akkor az igazi, hogyha az egész lényünket átjárja. Nem arról van szó, hogy ne törődjünk a földi dolgokkal, hanem arról, hogy mindig legyen előttünk a cél: Isten Országa!


Szentháromság vasárnapja

Szentháromság vasárnapja

Ez az ünnep is értünk van. Nem teszi nagyobbá a Szentháromságot, bennünket viszont közel tud vinni a lényeghez. Itt a földön munkatársai lehetünk a világ jobbá tételében, ezzel együtt megsejteti a mennyország örömét. A mai evangéliumban elhangzik, hogy nem vagyunk elég erősek az Úr Jézus sok mondanivalójához. Kíváncsivá tesz. A Szentlélekben bízhatunk, aki elvezet minket a teljes igazságra.


Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelét ünnepeljük a Húsvét utáni ötvenedik napon. Vigasztalónak mondja az Úr Jézus az evangéliumban. Ezek szerint életünk támasza, hiszen amikor keressük az utunkat, igazán jó, ha eltévelyedéseink után megtapasztaljuk az irgalmat, a szeretetteljes vigasztalást. Vianney Szent János írja: "A Szentlélek a mennyországba akar vinni; csak mondjunk igent, és engedjük, hogy vigyen!"


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.